حیدر کامیاب در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه کاهش هزینه تمام شده تولید برنج سفید و ارتقای درآمد شالیکاران از اهداف مهم سازمان جهاد کشاورزی گیلان محسوب می شود، اظهار کرد: یکی از راهکارهای مهم کاهش هزینه تولید محصول کشاورزی ارتقای مکانیزاسیون است که خوشبختانه تولید مکانیزه برنج در همه شهرستان های گیلان وجود دارد.
وی افزود: سال گذشته در ۱۹۲ هزار هکتار از شالیزارها برداشت برنج به صورت مکانیزه انجام شد و امسال ۳۰۰۰ هکتار بر این میزان افزوده خواهد شد .
کامیاب ادامه داد: شهرستان رضوانشهر در صدر جدول شهرستان های تولید مکانیزه برنج قرار دارد و در شهرستان های آستارا، ماسال و فومن درصد برخورداری از مکانیزاسیون برای تولید برنج از دیگر شهرستان ها کمتر است. امیدواریم هر چه زودتر امکانات و تسهیلات لازم فراهم شود تا این شهرستان ها نیز در تولید مکانیزه برنج به حد مطلوب تری برسند.
رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: ارتقای مکانیزاسیون در شهرستان موجب افزایش رغبت کشاورزان برای پرورش راتون نیز می شود.
وی با بیان اینکه راتون برنجی است که پس از برنج اولیه در شالیزارهای گیلان پرورش داده می شود و بسیار خوش طعم و با کیفیت است، گفت: افزایش تولید راتون کاملا به وجود کمباین متکی است زیرا عملکرد تولید این محصول در واحد سطح آنقدر نیست که برای کشاورز صرفه اقتصادی داشته باشد برای برداشت آن به روش سنتی هزینه کند.
وی افزود: مکانیزاسیون موجب شده که کشاورزان از پرداخت های هزینه های کارگری که این روزها گاهی به روزی یک میلیون تومان هم برسد رهایی یابند و علاوه بر ارتقای کمیت با توسعه مکانیزاسیون شاهد ارتقای کیفیت برنج سفید البته به شرط کامل بودن زنجیره در این عرصه خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه مکانیزاسیون ماندگاری جوانان روستایی را برای فعالیت در شالیزارها افزایش می دهد، گفت: این امر موجب شده از رنج تولید برنج کاسته شود و فرزندان کشاورزان با اشتیاق به والدین خود در مزارع کمک کنند.
انتهای پیام
نظرات