آیینها و سنتهای مذهبی این شهر میراث معنوی و غنای فرهنگی کشور ایران است که با تأثیر از فرهنگ ایران و اسلام شکل گرفته و آیینهای خیمه کوبی و خیمه برداری عصر روز یازدهم محرم در میدانی به وسعت ۳۰ هزار متر مربع اجرا میشود.
آیین سنتی – مذهبی خیمهبرداری، در سه بخش برگزار میشود. در بخش اول که تعزیه شهادت امام حسین علیهالسلام اجرا میشود، پس از آن هجوم اشقیا به خیمههای حسینی و آتش زدن آنها را نمایش میدهد و در بخش سوم حضور طایفه بنی اسد برای تشییع پیکر شهدای کربلا بازآفرینی میشود.
آیینهای سنتی و مذهبی خیمه کوبی و خیمهبرداری با پیشینه یک قرن در نوشآباد برگزار میشود و در سال۹۲ به شماره ۵۹۸ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.
خیمهکوبی هشتم محرم نوشآباد مجموعهای شامل ۱۵۰۰ نفر از گروههای شبیه خوان است که با نماد و موسیقی خاص حرکت میکنند،کاروان امام حسین(ع) همراه با یاران و اهلبیت، پیامبران، فرشتگان، کاروان شمر و یزید و ابن سعد که روایتی گویا از تقابل حق و باطل است.
از مجموع ۷۵ آیین محرم استان اصفهان که در فهرست میراث معنوی به ثبت رسیده، شش اثر مربوط به نوشآباد است که شامل کُتَل، با شماره ۱۳۳۳، جَریده برداری، به شماره، ۱۷۱۷، سقاخوانی با شماره ۱۳۳۴، نان عباسعلی به شماره ۱۲۰۰ و خیمه کوبی و خیمهبرداری به شماره ۵۹۸ میشود.
تعزیه هنر بومی و مردمی ایران است و بنا به اسناد تاریخی، اولین دستگاه تعزیه توسط سید اشرفالدین حسینی معروف به بابا شرف بود و سید مصطفی میرعزای کاشانی نیز در دوره قاجاری گل سرسبد تکیه دولت بود، اما تعزیه میرعزای کاشانی با گروه روحالامین در نوشآباد رونق گرفت.
انتهای پیام
نظرات