محسن احتشام - عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران - در گفت وگو با ایسنا ، گفت: هزینه ای در اقتصاد داریم که به آن هزینه مبادله میگویند که این هزینه متاسفانه به دلیل تحریمها در اقتصاد کشور ما به شدت بالاست. هزینه مبادله بخشی از تورم کشور را تشکیل داده و بخشی از دلایل افزایش آن هم دلال بازیهای ارزی و سودجویی برخی صرافان است.
احتشام تصریح کرد: در کشورهای دیگر برای تبدیل پول به بانک مراجعه می کنند، اما در کشور ما صادر کنندگان مجبورند به صرافیها مراجعه کنند که در این شرایط برخی صرافیها با نرخ بیشتر و یا با سود بیشتر اقدام به این کار میکنند، بنابراین با قطعیت میتوان گفت که صرافی های غیرمجاز و متخلف برای اقتصاد کشور یک آفت محسوب می شوند.
وی با اشاره به این که بانک مرکزی باید نگاه «درمان کننده» به اقتصاد داشته باشد، گفت: باید نگاه واقع بینانه به مشکلات اقتصادی داشته باشیم و تا زمانی که ارز فعالان اقتصادی به سهولت تامین شود، فعال اقتصادی هم به سمت صرافیهای غیرمجاز و متخلف نمیرود.
این عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با اشاره به این که یک اقدام بسیار مثبت بانک مرکزی اختصاص «ارز مسافرتی از طریق اینترنت و مراجعه حضوری به بانک ها است»، گفت: این موضوع موجب شد تا صف دریافت ارز مسافرتی جلوی صرافیها و تجمع دلالان ارز از بین برود، بنابراین بانک مرکزی توانست به خوبی ارز مسافرتی را مدیریت کند. به نحوی که در حال حاضر این روند به بانکها منتقل شده و صرافیها فقط مسئول تحویل ارز به مشتریان هستند.
احتشام اضافه کرد: یکی از معضلاتی که صرافیهای غیر مجاز و متخلف بر اقتصاد کشور دارند این است که دست به پولشویی در اقتصاد می زنند، در نتیجه این اقدامات، اقتصاد را از ریل اصلی خود خارج می کند.
این صادر کننده تصریح کرد: بنده به عنوان یک صادر کننده اگر بخواهم منصفانه قضاوت کنم باید بگویم از وقتی که آقای فرزین به بانک مرکزی آمد، شرایط بازار ارز هم بهبود یافته است. در واقع برنامهها و سیاستهای رئیس کل بانک مرکزی دیر یا زود جواب خواهد داد و ایشان به هدف خود که تثبیت اقتصادی است خواهد رسید که البته باید تشویق صادرکنندگان میزان عرضه ارز در کشور را بیشتر کند. اگر ورود ارز به کشور افزایش یابد تمام تقاضا ها پاسخ داده خواهد شد و فعالیتهای غیرقانونی و متخلف صرافیها نیز محدود میشود.
انتهای پیام
نظرات