• جمعه / ۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۶:۵۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402050603390
  • خبرنگار : 50455

استاد حوزه علمیه:

عاشورای حسینی بساط تطهیر و حیات طیبه‌ای است که انسان را از آلودگی‌های دنیا پاک می‌کند

عاشورای حسینی بساط تطهیر و حیات طیبه‌ای است که انسان را از آلودگی‌های دنیا پاک می‌کند

ایسنا/قم استاد حوزه علمیه گفت: عالَمِ حزنی که سید الشهدا به پا کرده است، بساط تطهیر و حیات طیبه‌ای است که انسان را از آلودگی‌های دنیا پاک می‌کند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری، سخنران محفل معارفی حرم مطهر شب گذشته ۵مردادماه، در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، با تاکید بر این که این پیام و کتاب الهی، رشته اتصال ما و خداست که به وسیله اشرف انبیاء نازل شده است، اظهار کرد: عدم ایمان عده‌ای نسبت به پیام الهی، پیامبر اعظم(ص) را دچار «فَلَعَلَّکَ بَاخِعٌ نَفْسَکَ» در آیه ۶ سوره کهف ساخته و وجود حضرت چنان غصه می‌خورد گویا هر آن امکان دارد جان دهند.

وی در ادامه دنیای پرجاذبه و پر زرق و برق را فتنه راه مومنین و مزاحم ایمان مومنان دانست و ادامه داد: جلوه‌های دنیا و دعوتی که از ناحیه اهل دنیا اتفاق می‌افتد، مانعی پیش روی تجلی ایمان انسان‌هاست تا از انسان از دعوت خدا، حقیقت قرآن و رزق الهی باز بماند.

سخنران حرم بانوی کرامت با بیان این که تجلی ایمان واقعی در گرو عبور از میانه زینت‌ها و جلوه‌های دنیای تزئین شده است، افزود: در این فتنه و جلوه‌های دنیا امتحان اتفاق افتاده، انسان‌ها مسیر و راه خود را انتخاب می‌کنند؛ خداوند متعال می‌فرمایند که در این جلوه دادن به دنیا، راه را نه تنها برای خوب شدن، بلکه برای بهترین شدن قرار داده‌ایم.

میرباقری با اشاره به این که مومن واقعی همچون حبیب بن مظاهرها در عبور از دنیای پرزرق و برق بنی امیه‌ها و دعوت‌های پر جاذبه شیاطین، به سمت حق رهنمون می‌شوند، بیان کرد: خداوند متعال در آیه ۸ سوره کهف می‌فرماید: «وَإِنَّا لَجَاعِلُونَ مَا عَلَیْهَا صَعِیدًا جُرُزًا» یعنی روزی این زینت‌های دنیا که عامل فتنه و سختی است، جمع خواهند شد و راه روشن و مسیر رشد باز خواهد گردید.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت یادآور شد: انسان باید از فتنه‌ها، جلوه‌ها و قدرت و تطمیع‌های دنیا عبور کند تا بتواند به رشد دست یابند؛ روی گردانی از این بت‌ها و بت‌کده‌ها شرط ورود به وادی خدا و حرکت به الی الله است.

وی قرار گرفتن در پناهگاه الهی را در گرو اعتزال و فاصله گرفتن از فتنه‌های زیبای دنیا توصیف نمود و اظهار کرد: مومن باید از این وسط دنیا عبور کند تا بتواند در پناهگاه ایمن الهی قرار گیرد؛ دنیا دریای عمیقی است که بسیاری از متقیان را غرق ساخته است؛ خداوند متعال نیز برای عبور انسان از دریای پرتلاطم دنیا کشتی نجات اهل بیت(ع) را قرار داده است.

میرباقری در ادامه با اشاره به استواری و استقامت اصحاب عاشورا، تصریح کرد: سر مطهر سید الشهدا(ع) کهف این کاروان است که در دل سختی‌ها با قرائت قرآن از اسرای عاشورا حمایت نمودند.

وی با تاکید بر این که خداوند متعال در مقابل جلوه‌هایی که به اهل دنیا داده، کهفی را برای امت اسلام قرار داده است، ادامه داد: امام حسین(ع) کهف امت رسول الله است، عاشورای سید الشهدا(ع) با وارد کردن عالم به محیط حزن، انسان را از بساط لهو و لعب و تجارت‌خانه شیطانی که به اندازه کل دنیا پهن شده، رها می‌سازد و تمام جلوه‌های دستگاه شیطان بی فروغ می‌شوند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر یادآور شد: خداوند متعال برای اهل راه و کسانی که می‌خواهند خوب زندگی کنند کهف و پایگاهی قرار داده است که هر وقت انسان وارد آن شود، جلوه‌های دنیا و بساط لهو، تفاخر و تکاثر آزاد خواهد شد.

وی تصریح کرد: امت اگر می‌خواهد از دل این فتنه‌های سنگین آخرالزمانی نجات پیدا کند؛ باید بداند که امام حسین(ع) تنها کهفی است که می‌تواند انسان را در مقابل تهدید و تطمیع و گرفتاری در بساط لهو و لعب و طبل و دهل روزگار ایمن سازد.

میرباقری، بر اهمیت تقویت مراسم و مناسک عزاداری سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) تصریح کرد و گفت: هزینه بر سید الشهدا(ع) بهترین هزینه‌ها و در راه یاری دین الهی است؛ هزینه بر امام حسین(ع) توفیق خدمت به فقرا و حمایت از ضعفا را نصیب انسان می‌سازد.

وی با تاکید بر این که ضعفا بیشتر از دیگران برای مجالس عزای حسینی هزینه می‌کنند، یادآور شد: در میزبانی از زائران اربعین حسینی برخی از خانواده‌های عراقی، نیمی از درآمد سالانه خود را برای میزبانی از زائران اربعینی سید الشهدا(ع) هزینه می‌کنند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بیان کرد: به هر قیمت شده باید مردم را زیر چتر امام حسین علیه السلام محفوظ داریم؛ چرا که این کهفی است که خداوند متعال وعده آن را به رسول الله صلی الله علیه و اله داده اند؛ اگر ما مراقبت نموده و جوانان را با این دستگاه مانوس نماییم، تردید نکنید در پناه امام حسین علیه السلام از تمام آسیب‌های روزگار مصون خواهند ماند.

وی افزود: انسانی که درگیر جلوه‌های دنیا می‌شود، باید بلافاصله خود را بر سر سفره امام حسین حاضر و دل خود را به عاشورای امام حسین علیه السلام محزون سازد؛ این حزن نمی‌گذارد انسان غرق در جلوه‌های دنیا شود. عالم حزنی که سید الشهدا به پا کرده است، بساط تطهیر و حیات طیبه‌ای است که انسان را از آلودگی‌های دنیا پاک می‌کند.

میرباقری با تاکید بر این که هر وقت انسان احساس کدورت در دلش نمود، باید خود را به سرچشمه رحمت الهی اتصال داده، با اشک بر سید الشهدا علیه السلام قلب خود را احیا سازد، اظهار کرد: انسان عاشورایی از دشمن هیچ حراسی به دل راه نمی‌دهد و با تطمیع دشمن دل‌کنده از معرفت الله نمی‌شود؛ کل بساط لهو و لعب شیطان هیچ جاذبه‌ای برای عاشورایی‌ها ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha