به گزارش ایسنا، به نقل از رادیو آزاد اروپا، کریدور لاچین، تنها جادهای است که ارمنستان را به قرهباغ متصل میکند و بیش از هفت ماه است که توسط باکو مسدود شده است.
دولت ارمنستان در ۲۵ ژوئیه گفت که تلاش خواهد کرد تا ۳۶۰ تُن آرد، روغن پخت و پز، شکر و سایر موادغذایی اساسی را به قرهباغ بفرستد تا کمبود شدید موادغذایی ناشی از محدودیت تردد به آنجا را کاهش دهد. مقامات ارمنستان ابراز امیدواری کردند که نیروهای حافظ صلح روسی این محموله را اسکورت کنند.
۱۹ کامیون ارمنستان در اواخر بعد از ظهر روز ۲۶ ژوئیه به ورودی کریدور لاچین رسیدند، اما ساعتها در آنجا سرگردان ماندند و باکو به آنها اجازه نداد از ایست بازرسی جمهوری آذربایجان که در ماه آوریل در آنجا ایجاد شد، عبور کنند.
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیهای حرکت این کاروان کمکرسانی را «تحریکآمیز» خواند و آن را «حمله به تمامیت ارضی آذربایجان» دانست. یکی از دستیاران ارشد الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان هم گفت که ایروان باید از «ادعاهای ارضی» نسبت به کشورش چشمپوشی کند.
در همین حال نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان از تلاش برای ارسال کمکهای بشردوستانه دفاع کرد. پاشینیان در توییتر خود نوشت: «ما نمیتوانیم به روی وضعیتی که در حال حاضر ارامنه قرهباغ با آن مواجه هستند، چشم ببندیم. ۳۶۰ تُن موادغذایی حیاتی ارسال شده به قرهباغ، منحصرا برای اهداف بشردوستانه است.»
تنشها بر سر وضعیت کریدور لاچین همچنان بالاست.
جمهوری آذربایجان در اوایل ماه جاری تردد از طریق یک ایست بازرسی در این کریدور را به حالت تعلیق درآورد و اعلام کرد که «انواع کالای قاچاق» در خودروهای صلیب سرخ که از ارمنستان میآمدند، کشف شده است. تعلیق ترددها، نگرانیها در مورد بحران انسانی در قرهباغ را تشدید کرد.
هم ارمنستان و هم مقامات قرهباغ گفتهاند که جمهوری آذربایجان از ماه دسامبر ترددها را محدود کرده و در نتیجه کمبود غذا، دارو و سوخت ایجاد شده است.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان دو جنگ بر سر قرهباغ داشتهاند؛ منطقهای کوهستانی عمدتا ارمنینشین که در سطح بینالمللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته میشود. آخرین جنگ شش هفتهای در اواخر سال ۲۰۲۰ رخ داد و هزاران تلفات بر جای گذاشت. در نتیجه جنگ، جمهوری آذربایجان کنترل بخشی از قرهباغ و هفت ناحیه اطراف آن را به دست گرفت. جنگ با آتشبس و میانجیگری روسیه به پایان رسید که بر اساس آن مسکو حدود ۲۰۰۰ سرباز را برای خدمت به عنوان نیروهای حافظ صلح مستقر کرد.
انتهای پیام
نظرات