به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتنپست، کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس اعلام کرد، تحریمهای وضع شده از سوی دولت لندن علیه واگنر ضعیف است و مقامهای انگلیسی کار کمی برای رصد فعالیتهای این گروه خارج از اوکراین انجام دادهاند.
این کمیته که اعضایش از احزاب حاکم و اپوزیسیون انگلیس تشکیل شده همچنین اعلام کرد: یکسری تهدیدهای جدی علیه امنیت ملی انگلیس و متحدانش وجود دارد که به این گروه اجازه میدهد به فعالیتش ادامه دهد. انگلیس باید فورا این گروه را یک سازمان تروریستی اعلام کند، چیزی که دولت محافظه کار تاکنون به انجام آن راغب نبوده است.
این کمیته در گزارش ۷۸ صفحهای خود نوشته است: گروه واگنر مانند "مافیای مجرم بینالمللی" عمل میکند و به فساد دامن زده و منابع طبیعی را به ویژه در آفریقا غارت میکند.
در ادامه این گزارش همچنین آمده است: عدم توجه به واگنر در درجه اول از نقطه نظر منشور اروپا، به ویژه با توجه به گستردگی جغرافیایی آن، تاثیر فعالیتهای آن بر منافع انگلیس در خارج از کشور و این واقعیت که تولید ثروت آن عمدتا در آفریقا قرار دارد، بسیار مهم است.
این گزارش همچنین نوشته که بسیار مایه تاسف است که انگلیس توجه کمی به واگنر پیش از ۲۰۲۲ داشته و به تمرکز کم خود در قبال این گروه فراتر از اوکراین ادامه میدهد.
این کمیته با اطمینان جدی همچنین اعلام کرد که واگنر از سال ۲۰۱۴ تاکنون عملیات نظامی را در حداقل هفت کشور انجام داده که شامل اوکراین، سوریه، جمهوری آفریقای مرکزی، سودان، لیبی، موزامبیک و مالی میشود.
قانونگذاران انگلیسی همچنین گفتند که واگنر منافع تجاری در این کشورها دارد مانند استخراج معدن در جمهوری آفریقای مرکزی و سودان. واگنر همچنین در فعالیتهای مربوط به قاچاق طلا هم دست داشته است.
این گروه همچنین اقدامات غیرنظامی مانند مداخله در انتخابات زیمبابوه، جمهوری دموکراتیک کنگو، ماداگاسکار و آفریقای جنوبی دخیل بوده و شواهدی از دخالتش در سایر کشورها نیز به چشم میخورد.
قانونگذاران انگلیسی در ادامه به دولت لندن تاکید کردند که سریعتر و جدیتر افراد و گروههایی مرتبط با واگنر را تحریم کند و تحریمها را در مقایسه با تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه این گروه آنطور که باید جدی و شدید ندانست.
این قانونگذاران همچنین به انگلیس تاکید کردند تا کمکهای مالی خود را برای کشورهای درگیر جنگ و آسیب دیده با هدف متوقف کردن توسل آنها به روسیه و واگنر بیشتر کند.
آنها همچنین گفتند که تصمیم برای کاهش بودجه کمکهای بینالمللی انگلیس از ۰.۷ درصد به ۰.۵ درصد درآمد ناخالص ملی باید فورا لغو شود.
این گزارش که بر اساس تحقیقات روزنامهنگاران، سازمانهای دولتی و غیردولتی، شهادت کارشناسان روسی و شواهد یک نیروی سابق واگنر است، میگوید که آینده این گروه پس از شورش مسلحانه یوگنی پریگوژین، رهبر آن علیه رهبران ارشد نظامی روسی در ماه گذشته نامشخص است. شورش در عرض چند ساعت به پایان رسید؛ زمانی که توافقی برای رفتن نیروهای واگنر به بلاروس انجام شد.
قانونگذاران انگلیسی همچنین گفتند که این کشور باید از موقعیت سردرگم استفاده کند تا فعالیت واگنر را مختل کند.
"آلیشیا کرنز"، قانونگذار محافظه کار و رئیس این کمیته گفت: در پی شورش نافرجام واگنریها در ماه گذشته میلادی، وضعیت آینده این گروه نامشخص است. این گروه آسیب پذیرتر شده و زمان اقدام فرا رسیده است.
وزارت امور خارجه انگلیس در بیانیهای اعلام کرد که این کشور گروه واگنر از جمله رهبر آن یوگنی پریگوژین و چندین فرمانده کلیدی را به شدت تحریم کرده، سفر آنها را محدود و داراییهایشان را مسدود کرده است.
این وزارتخانه اعلام کرد: انگلیس یکی از تامین کنندگان اصلی کمکهای نظامی به اوکراین است که با نیروهای واگنر در صحنه نبرد میجنگد. همچنین ما به همکاری با متحدان خود برای مقابله با فعالیتهای بی ثبات کننده آنها در سراسر جهان همکاری داریم.
انتهای پیام
نظرات