• چهارشنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402050402348
  • خبرنگار : 50177

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان مطرح کرد:

ضرورت فرهنگ‌سازی تفکیک زباله از مبدا در جامعه

ضرورت فرهنگ‌سازی  تفکیک زباله از مبدا در جامعه

ایسنا/لرستان مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: تفکیک پسماند از مبدأ باید فرهنگ‌ سازی شود و باید از روش‌های نوین در مدیریت و بی خطرسازی پسماندهای عفونی بیمارستانی استفاده شود.

علی سالاروند در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مدیریت پسماند در لرستان، اظهار کرد: ﻣﻬﻢﺗﺮﯾﻦ ﺿﺮورتﻫﺎ در راﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﭘﺴﻤﺎﻧﺪ، ﺳﻼﻣﺖ شهروندان اﺳﺖ ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪای ﮐﻪ ﭘﺴﻤﺎﻧﺪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﻧﺤﻮی ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺷﻮد ﮐﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﺧﻄﺮ را ﺑﺮای ﺳﻼﻣﺖ اﻧﺴﺎن داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.

وی با بیان اینکه میزان تولید پسماند عفونی در جهان به ازای هر تخت ۱.۵ کیلوگرم است، افزود: این میزان تولید پسماند در کشورمان به ازای هر تخت ۴ کیلوگرم است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با اشاره به اینکه روش اتوکلاو و هیدروکلاو برای بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی و عفونی مطلوب محیط‌زیست نیست، گفت: یکی از بهترین روش برای بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی و خطرناک استفاده از روش فناوری پلاسماست که خاکستر و گاز خطرناکی ندارد و قرار است ظرف یک سال آینده با همکاری وزارت دفاع در لرستان عملیاتی شود.

سالاروند بابیان اینکه به دنبال زباله‌سوز مرکزی در لرستان هستیم، اضافه کرد: همچنین روش‌های زباله‌سوزی در دمای بالای ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد با چندین مخزن بعنوان مخزن های ثانویه بعنوان مخزن های گاز سوز ضروری است تا گازهای تولیدی و غیراستانداردی سوزانده شود.

وی با بیان اینکه نیاز است پسماندهای پزشکی لرستان به روش پلاسما بی‌خطرسازی شوند، خاطرنشان کرد: روش‌های کنونی اتوکلاو و هیدروکلاو کامل نیستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان اظهار کرد: هر پسماندسوز باید به لحاظ خروجی آن (گاز و خاکستر) مورد تائید محیط زیست باشد.

سالاروند بیان کرد: چنانچه از روش‌های زباله سوزی نوین به روش‌های خشک برای مدیریت پسماند استفاده شود حتی می‌توان از آن روش برای تولید برق نیز بهره برد.

وی با تاکید براینکه براساس ماده چهار آئین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماند، مدیریت‌های اجرایی پسماندهای عادی باید طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند را به‌گونه‌ای تهیه کنند که در مراکز استان‌ها و همچنین شهرهایی با جمعیت بیش از یک میلیون نفر و در سایر شهرها و روستاها پسماندهای عادی را به صورت تفکیک شده‌جمع آوری کنند، افزود: چندسال پیش طرح تفکیک پسماند از مبدا در شهرهای خرم‌آباد، بروجرد و دوره چگنی اجرایی شد اما این طرح موفق نبود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه تفکیک پسماند از مبدا باید فرهنگ‌سازی شود، بیان کرد: به علت بالا بودن هزینه‌های حمل و نقل و جمع‌آوری پسماندهای در طرح تفکیک از مبدا این مهم از طرف شهرداری‌ها به نتیجه مطلوب نرسیده است لذا روش پلاسما می‌تواند این نقیصه را برطرف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha