منوچهر فتاحی معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه، امروز (سوم مرداد) در این همایش، با اشاره اهمیت جایگاه صلح و سازش در دین اسلام، اظهار کرد: در آموزههای دینی صلح و سازش به عنوان یک فضلیت اخلاقی مورد تاکید پیشوایان دینی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه موضوع صلح از منظر قرآن و روایات و همچنین از منظر عقلانی مورد توجه است، افزود: در پارهای از آیات قرآنی خداوند به صلح توصیه میکند و ائمه و بزرگان دینی هم روی این مسئله تاکید دارند.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمانشاه اضافه کرد: از منظر عقلانی هم یکی از مشخصههای بارز افزایش سرمایه اجتماعی، وجود صلح و سازش در جامعه است و وجود بزرگان و مصلحان و توسعه فرهنگ سازش از شاخصههای یک جامعه خوشبخت به شمار میرود.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته فرهنگ صلح و سازش در بین مردم کرمانشاه به خوبی نهادینه شده، گفت: مردم کرمانشاه از دیرباز به صفات پهلوانی، فتوت و دیگر صفات نیک معروف بوده اند و با وجود اقوام و مذاهب مختلف، در کنار هم یک زیست مسالمتآمیز داشتهاند.
فتاحی در ادامه به گزارشی از عملکرد شوراهای حل اختلاف استان طی سال گذشته پرداخت و افزود: طی این مدت ۱۱۳ هزار و ۳۸۳ فقره پرونده به شعب شوراهای حل اختلاف استان وارد شد که با احتساب پروندههای مانده از سال گذشته، جمعا ۱۱۴ هزار و ۶۸۶ فقره پرونده در این سال رسیدگی و مختومه شد.
وی افزود: نزدیک به ۲۹ هزار فقره از این تعداد پرونده به صلح و سازش رسیده است.
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه اظهار کرد: سال گذشته با کمک همکاران شورای حل اختلاف و متنفذین و بزرگان استان ۲۵ فقره پرونده قتل به صلح و سازش رسیده است.
این مسئول، تعداد پرونده های قتل به سازش رسیده استان طی سالجاری را ۱۵ فقره اعلام کرد.
این مراسم با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، جمعی از مسئولین استان، سران و بزرگان اقوام، مذاهب و متنفذین صلح و سازش استان توسط معاونت توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه برگزار شد.
در پایان این مراسم، از شال نمادین صلح یاران استان رونمایی شد و ۲۲ نفر از صلح یاران که در سازش پرونده های زیادی نقش داشته اند، مورد تقدیر قرار گرفتند.
انتهای پیام
نظرات