مصطفی دهپهلوان امروز، اول مردادماه در جلسه تعیین تکلیف پروژههای باستانشناسی استان که با حضور نمایندگان شرکت گاز در میراث فرهنگی استان برگزار شد، اظهار کرد: وزارت میراث فرهنگی و پژوهشگاه آن نباید مانعی برای توسعه دیده شوند، زیرا با حساسیتهایی که وجود دارد ما هم تابع توسعه پایدار هستیم.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با بیان اینکه مجوزهای پژوهشگاه بر اساس توسعه پایدار است، افزود: هدف ما هم در مجموعه پژوهشگاه میراث فرهنگی توسعه است اما نه به قیمتی؛ پژوهشگاه میراث فرهنگی تنها نهادی در کشور است که میتواند مجوز حفاری پروژههای عمرانی را صادر کند لذا همواره باید در مرحله مطالعات اولیه پروژه استعلام گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۵۲ روستای گیلان جزو مناطق حساسی میراث هستند و اکنون برای پیشرفت پروژه گازرسانی به مجوز نیاز دارند، بیان کرد: طرحهای گازرسانی باید با مجوز و تایید پژوهشگاه میراث فرهنگی باشند.
ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان گفت: بنا به دلایلی و شرایط خاص استان، بیشترین آثار فرهنگی و تاریخی را در مناطق کوهستانی و گورستانها داریم، حتی برخی از روستاها بالغ بر ۲۰ اثر تاریخی شامل طلا و اشیای قیمتی دارند.
وی با بیان اینکه در برخی از مناطق استان بیش از ۱۵۰ کاوش باستان شناسی صورت گرفته، گفت: قدیمیترین سکونتگاههای استان متعلق به غار دربند رشی شهرستان رودبار است.
جهانی در خصوص مشکلات پروژه گازرسانی بیان کرد: اجرای گازرسانی در ارتفاعات پنج شهرستان رودبار، سیاهکل، تالش، رودسر و رحیمآباد که آثار تاریخی پیش از اسلام را داریم و جزو مناطق قرمز میراثی محسوب میشود، با چالشهایی مواجه شده و در همین راستا پروژه گازرسانی ۱۵۲ روستای گیلان در انتظار صدور مجوز میراث فرهنگی است.
انتهای پیام
نظرات