دخترها آرام در گوشهای از کوچه مینشستند و عروسک بازی میکردند و پسرها هم به عشق ستارههای فوتبال آن زمان پا به توپ میشدند و تمام سعیشان را میکردند که هر طور شده حرکات آنها را تقلید کنند و برای لحظهای هم که شده خودشان را جای آنها تصور کنند.
دو خشت آجری، دروازهای بود که درست کرده بودند و آنقدر دنبال توپ پلاستیکی سرخابی سفید راهراه روی آسفالت داغ کوچه میدویدند تا خسته میشدند و نفس نفس زنان از پا میافتادند و گوشهای مینشستند.
این حکایت آن روزهاست و امروز حکایت عصرهای تابستانی کودکان جور دیگری است. دیگر خبری از آن هیاهوی داخل کوچه نیست، مدارس فوتبال یکی یکی سبز شدند و هیاهوی کوچه ها را به دل خود کشاندند، آسفالت سفت و گرم کوچهها جای خود را به زمینهای چمن داده و توپهای واقعی فوتبال، جای توپهای پلاستیکی را گرفتهاند.
به گزارش ایسنا، در دنیای امروز که فوتبال به یک صنعت پردرآمد تبدیل شده و بازیکنان تیمهای بزرگ قراردادهای نجومی میبندند، خانوادههای زیادی تمایل دارند فرزندانشان به صورت اصولی فوتبال را یاد بگیرند و آینده خود را در این رشته محک بزنند، برای همین آنها را راهی مدارس فوتبال میکنند به این امید که استعدادهای فوتبالیشان کشف و پرورش یابد تا شاید به ستارههای بزرگی تبدیل شوند.
با این وجود، این روزها حرف و حدیثها پیرامون فعالیت مدارس فوتبال بسیار است، برخی از آنها تنها به محلی برای کسب درآمد تبدیل شدهاند و به جای اینکه فوتبال را اصولی به کودکان آموزش بدهند، تنها به سرگرم کردن آنها با یک توپ اکتفاء میکنند و برخی از این مدارس فوتبال هم که میخواهند خوب کار کنند، مشکلاتی پیش روی فعالیتشان دارند.
یکی از مسائلی که در رابطه با مدارس فوتبال همواره روی آن بحث شده، هزینههای بالای ثبتنام در این مدارس است که هرساله هم رشد قابل توجهی پیدا میکند.
هزینه ثبتنام در مدارس فوتبال کرمانشاه در تابستان سال ۱۴۰۱ برای ۲۴ جلسه مبلغ ۶۶۰ هزار تومان بود که این رقم برای تابستان امسال رشد قابل توجهی پیدا کرده و به حدود دو میلیون تومان برای ۳۶ جلسه رسیده است که البته مسئولان مدارس فوتبال عنوان میکنند ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان از این مبلغ صرف تهیه لباس ورزشی آنها میشود، این درحالیست که رئیس هیات فوتبال استان میگوید به مدارس فوتبال اعلام کردهاند که یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه شهریه به همراه لباس است.
علی محبی زنگنه در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به فعالیت حدود ۴۰ مدرسه فوتبال در سطح استان، ادامه داد: هرساله نرخ ثبتنام در مدارس فوتبال از سوی اداره کل ورزش و جوانان اعلام میشد، اما امسال باتوجه به اینکه مقرر شده که طرح رتبهبندی باشگاههای ورزشی و از جمله مدارس فوتبال در کشور انجام گیرد و میزان اخذ شهریه هم براساس این رتبهبندی باشد، اعلام نرخ شهریه مدارس کمی با تاخیر مواجه شد.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه مدارس فوتبال از اواخر خرداد فعالیت تابستانه خود را آغاز کرده بودند، برای همین باید زودتر نرخ ثبتنام آنها مشخص میشد، لذا وزارتخانه این تفویض اختیار را به استانها داد تا بتوانیم خودمان نرخها را اعلام کنیم.
رئیس هیات فوتبال کرمانشاه گفت: براین اساس به همه مدارس فوتبال استان اعلام شده که برای سه ماه معادل ۳۶ جلسه به همراه تهیه لباس ورزشی باید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از خانوادهها اخذ کنند.
این سخنان رئیس هیات فوتبال استان کرمانشاه در حالی است که طی تماس ایسنا با تعدادی از مدارس فوتبال استان آنها اعلام کردند که برای ثبتنام یک میلیون و ۵۰۰ شهریه دریافت میکنند و هزینه لباس هم بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان میشود.
محبی زنگنه در پاسخ به این سوال که چرا برخی مدارس فوتبال هزینه لباس را جدای از هزینه ثبتنام در کلاسها میگیرند هم گفت: این تخلف است، اما تاکنون هیچ کدام از خانوادهها نسبت به این مسئله به هیات اعتراض و یا شکایتی نکردهاند که ما هم برخوردی داشته باشیم.
اگر غروبهای یک روز تابستانی را به کنار زمینهای چمن فوتبال شهر کرمانشاه بروید، تعداد قابل توجهی از کودکان را داخل یک زمین چمن میبینید که به نظر میرسد بیشتر از آنکه مشغول فوتبال باشند، سرگرم بازی کردن با یک توپ هستند و گاهی به علت تعداد زیادشان، توپ به پای برخی از آنها هم اصلا نمیرسد، بنابراین با این شرایط نمی توان انتظار یک خروجی خوب را از این کلاسها داشت.
رئیس هیات فوتبال استان در پاسخ به این سوال هم که علت شلوغی بیش از حد تایم های مدارس فوتبال کرمانشاه چیست، گفت: متاسفانه در شهر یک میلیون نفری کرمانشاه با کمبود شدید زمینهای فوتبال مواجه هستیم و همین باعث شده تا به جای فعالیت حدود ۱۰۰ دانشآموز در یک زمین استاندارد گاها تا ۱۵۰ نفر هم داخل این زمینها تمرین داشته باشند که در نهایت این مسئله کیفیت آموزش را هم پایین میآورد، با این حال مدارس فوتبال ما تلاش دارند که کیفیت آموزش خود را حفظ کنند، تا جایی که طی ماههای گذشته چند دعوتی از ردههای سنی پایه به تیم ملی داشتهایم.
عدم نظارت کافی روی فعالیت مدراس فوتبال و فعالیت مدارس فوتبال غیرمجاز دیگر مسائلی هستند که بحثهایی روی آنها وجود دارد.
محبی زنگنه در این رابطه هم با بیان اینکه نظارت روی مدارس فوتبال در سالهای اخیر و بهویژه امسال تشدید شده، افزود: در این راستا، دو اکیپ را برای کرمانشاه و شهرستانها تشکیل دادهایم تا روی عملکرد مدارس فوتبال نظارت داشته باشند، اما در این میان فعالیت مدارس فوتبال غیرمجاز هم رصد میشود، به گونهای که از ابتدای امسال ۱۰ مورد را شناسایی و به مراجع ذیربط معرفی کردهایم.
در خاتمه باید گفت، هزینههای بالای شهریه مدارس فوتبال باعث شده تا بسیاری از خانوادهها از پس تامین این هزینهها برنیایند و یا با مشقت فراوان فرزندان خود را در این کلاسها ثبتنام کنند، از طرفی بسیاری از خانوادهها هم کودکانشان را با رویای مسی و رونالدو شدن به مدارس فوتبال میفرستند، اما در نهایت عملکرد برخی از این مدارس به شکلی است که کودکان را از فوتبال سرخورده و دلزده میکند. لذا به نظر میرسد مسئولان برای کاهش هزینههای ثبتنام در مدارس فوتبال و نظارت بر بهبود عملکرد آنها باید فکری کنند.
انتهای پیام
نظرات