داریوش رضایینژاد در صبح چهارشنبه ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶ در شهرستان آبدانان در استان ایلام به دنیا آمد وی از همان اویل کودکی در سخنگفتن و دیگر اعمال خود، نبوغ خود را به اطرافیان نشان داد.
در دوره راهنمایی باتوجه به ضریب هوشی بسیار بالا، مقطع دوم را نیز در تابستان گذراند و باتوجهبه این سرعت بالا در کسب مدارج علمی توانست پیش از همکلاسیهای خود دوره متوسطه را به پایان رساند و در تیرماه ۱۳۷۳ دیپلم خود را در رشته ریاضی دریافت نمود. دکتر داریوش رضایینژاد چندین بار در مسابقات علمی استان ایلام مقام اول را کسب کرد.
شهید والامقام دکتر داریوش رضایینژاد با وجود نبوغ ذاتی در امور کارگاهی و آزمایشگاهی که از ویژگیهای تمامی نوابغ و مخترعان است، در تحصیل و پذیرش و اجرای دانشگاهی نیز بسیار منظم و کوشا بود. ایشان ضمن فراگیری و کسب تجربه در رشته خود، در زمینه استفاده از رایانه و علوم کامپیوتری بسیار توانا بود. با داشتن چنین تواناییهایی، توانست در مدت هفت ترم و با رتبه اول، بهعنوان دانشجوی برتر دانشگاه خود فارغالتحصیل شود.
رضایینژاد به محض فارغالتحصیلی بهعنوان پژوهشگر در مراکز مهم تحقیقاتی و علمی کشور مشغول به کار شد. در عرصهای که فعالیت داشت، توانایی فراوانی داشت و نبوغ و تلاش خود را در مسیر خدمت به وطن خویش قرارداد. در همان نخستین سال شروع به کار، در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۷۸ در رشته مهندسی برق، گرایش قدرت، در دانشگاه دولتی ارومیه پذیرفته و مشغول به ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد شد. وی در تیرماه سال ۱۳۷۹ ازدواج کرد و صاحب یک فرزند دختر به اسم آرمیتا شد که قبل از ۵ سالگی و در برابر دیده گانش شاهد پرپر شدن پدر بود.
در پی همین فعالیتهای علمی از دانشگاههای متعدد اروپایی جهت ادامه تحصیل و فعالیت پژوهشی از وی دعوت به عمل آمد. این دانشمند بهرغم همه این فرصتها بهواسطه عشق به این آبوخاک و روحیات خاص خود که همیشه خود را نمونه یک ایرانی وطنپرست میدانست، به همه آنها نه گفت.
در چند سال اخیر ضمن تدریس و انجام فعالیتهای تحقیقاتی و مسئول اجرای بسیاری از طرحهای تحقیقاتی در دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و خواجه نصیرالدین طوسی، بود در ۳۴ سالگی معاونت انرژی اتمی ایران را به عهده داشت. تخصص اصلی وی، بررسی سیستم انفجار در کلاهکهای هستهای بود.
لازم به توضیح است شهید رضایینژاد با قبولی در تمام مراحل آزمون دکترا سال ۱۳۹۰ در دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی پذیرفته شد، اما با تأسف بسیار فرصت به پایان رساندن این مقطع تحصیلی نشد.
شهید رضایینژاد در یک حادثه تروریستی در اول مرداد سال ۱۳۹۰ در تهران در مقابل دیدگان همسرش (شهره پیرانی) و فرزند خردسالش (آرمیتا) توسط تروریستهای رژیم صهیونیستی به ضرب گلوله به شهادت رسید و مزار این شهید در گلزار شهدای شهرستان آبدانان استان ایلام قرار دارد.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان ایلام امروز به این مناسبت بیانیهای به شرح زیر صادر کرد:
در این بیانیه آمده است: ترور دانشمندان و نخبگان علمی ایران اسلامی، ماهیت ضدانسانی تروریستها و مخالفان پیشرفت ملتها را نمایان ساخته و بی تردید وقوع چنین فجایعی نمادی از خوی جنایتکار گروه های تروریستی است و نقاب از چهره کریه استکبار و حامیان زیاده خواه تروریست برمی دارد.
در این میان چه اسفناک است که نهادهای حقوق بشری در سرتاسر جهان تنها نظاره گر وقوع چنین فجایعی بوده و تروریست های ددمنش نیز بی آنکه محدودیتی داشته باشند به اقدامات ضد انسانی خود در لوای حمایتهای برخی دولتها و نهادهای بین المللی ادامه می دهند.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان ایلام ضمن تقبیح و محکوم کردن جنایات تروریستی به ویژه به شهادت رساندن جوانان نخبه و دانشمند میهن اسلامی توسط ایادی استکبار جهانی و صهیونیست منحوس، سالگرد شهادت جوان افتخارآفرین استان ایلام شهید "داریوش رضایی نژاد" را به محضر مقام معظم رهبری، خانواده معزز این شهید گرانقدر و والامقام و اقشار مختلف مردم استان سلحشور ایلام تسلیت عرض نموده و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شهید سرافراز، سربلندی و پیشرفت روز افزون ایران اسلامی در عرصه های مختلف را از خداوند متعال مسئلت میکنیم.
شهید رضایینژاد قهرمان راستین ملت بزرگ ایران است
«حسن بهرامنیا» استاندار ایلام، نیز امروز به این مناسبت پیامی به شرح زیر صادر کرد: دوازدهمین سالگرد ترور ناجوانمردانهی دانشمند هسته ای ایران، قهرمان راستین ملت بزرگ ایران، شهید داریوش رضایینژاد یادآور مجاهدتها و تلاشهای خستگی ناپذیر و بیریای فرزندان فرهیخته و دانشمند این مرز و بوم است که دغدغهای جز پیشرفت و توسعهی ایران عزیز و سرافرازی ملت شریف میهن اسلامی با دستیابی به فناوری بومی و صلح آمیز هستهای و بینیازی کشور از بیگانگان در این حوزه نداشته و ندارند.
شهادت این دانشمند بزرگ هستهای که در مقابل دیدگان همسر و دختر خردسال این نخبهی جوان هستهای، اتفاق افتاد و منجر به شهادتش شد، فداکاری در مسیر عزت و سربلندی ایران اسلامی بود و نه تنها خللی در ارادهی پولادین این ملت شهیدپرور در دفاع از آرمانهای مقدس نظام جمهوریاسلامی وارد نکرد، بلکه موجب یک عزم ملی، جهادی و انقلابی و ایستادگی مردم در مقابل استکبار و ایادی شرک و کفر گردید.
پرواضح است که بالندگی امروز صنعت صلح.آمیز هستهای ایران عزیز مرهون مجاهدت شهدای هستهای از جمله شهید رضایینژاد است که به فضل الهی قلههای رفیع خود را با وجود مخالفتها و ددمنشیهای دشمنان این آب و خاک طی خواهد کرد.
یاد و خاطرهی شهیدان ایران اسلامی بهویژه شهدای دانشمند هستهای کشور شهید داریوش رضایینژاد، احمدیروشن، شهریاری، علیمحمدی و فخریزاده و همهی شهدای مسیر اعتلای توان علمی و فناوری کشور را گرامی میداریم و به ارواح طیبهشان درود و سلام می فرستیم و یک بار دیگر پیمان میبندیم که به پاسداری از ثمرهی خون پاک و افتخارات ملی و علمی آنان در راستای دفاع از منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران متعهد و استوار خواهیم ماند.
فیلم سینمایی هناس
در سال ۱۴۰۰ فیلمی به نام هناس به کارگردانی حسین دارابی ساخته شد که در این فیلم ماجرای ترور داریوش رضایینژاد از دید همسرش، شهره پیرانی روایت شده است.
انتهای پیام
نظرات