• جمعه / ۳۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402043019279
  • خبرنگار : 50455

روز سوم محرم؛ سند روشنگری برای جامعه امروز

روز سوم محرم؛ سند روشنگری برای جامعه امروز

ایسنا/قم یک کارشناس مسائل دینی گفت: شهادت حضرت رقیه(س) در واقعه کربلا یک سند مهم برای رسوا کردن جبهه مخالف و آگاه کردن جامعه‌ی امروز است که بدانند پیروان تفکرات باطل نمایندگان حاضری در این عصر دارند، بنابراین مظلومیت حضرت رقیه نمی‌تواند یک ماجرای ساده‌ تاریخی باشد بلکه سندی برای روشنگری است.

حجت‌الاسلام و المسلمین کریم مومنی، کارشناس دینی در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با روایت تاریخی روز سوم محرم، عنوان کرد: در روز سوم محرم امام حسین(ع) نامه‌ای برای بزرگان کوفی می‌نویسند که متن آن در بسیاری از کتاب‌های تاریخی و حدیثی مکتوب است.

وی با بیان اینکه نامه امام حسین(ع) به بزرگان کوفی پیام‌های مهمی دارد، ادامه داد: نقل شده در این روز امام حسین(ع) نامه‌ای به بزرگان کوفه می‌نویسند و آنان را ابتدا به جایگاه خودشان دعوت می‌کنند و به عنوان امامت از بین اهل بیت اشاره می‌کنند؛ حضرت رساندن نامه‌ به بزرگان اهل کوفه را به عهده قیس بن مسهر صیداوی قرار می‌دهند که متاسفانه در بین راه توسط ماموران عبیدالله اسیر و به شهادت می‌رسد.

مومنی ورود عمر بن سعد به کربلا را از دیگر حوادث روز سوم محرم دانست و گفت: در این روز لشکر ابن سعد بر اساس برخی نقل ها با ۶ هزار و بر اساس اسناد دیگری با ۹ هزار سواره وارد کربلا می‌شود و در برابر لشکر سیدالشهدا(ع) اردو می‌زند.

وی با بیان اینکه به لحاظ سیر تاریخی فرستادن نامه برای بزرگان کوفه توسط امام حسین(ع) و ورود عمر بن سعد به کربلا در روز سوم محرم در اسناد ذکر شده است، اظهار کرد: به لحاظ نامگذاری‌هایی که توسط ذاکران اهل بیت(ع) صورت گرفته است؛ روز سوم محرم به نام حضرت رقیه (س) نامیده شده است.

این کارشناس مسائل دینی ادامه داد: در بسیاری از متون تاریخی حضور دختر خردسالی ۳ تا ۴ ساله از دختران امام حسین(ع) در کاروان اسرای کربلا نقل شده است که بر اثر داغ مصیبت‌های واقعه کربلا در شام از دنیا رفت؛ البته در منابع و نقل‌های تاریخی اسم ایشان فاطمه صغری ذکر شده است.

مومنی تاکید کرد: برخی از جزییات مانند این که نام حضرت رقیه در اسناد تاریخی فاطمه صغری ذکر شده است به هیچ عنوان به اصل یک واقعه لطمه وارد نمی‌کند چرا که این واقعه از مشهورات است.

وی تاکید کرد: نقل شهادت حضرت رقیه در شام و همچنین حضرت علی اصغر(ع) بسیار اهمیت دارد؛ چرا که هویت و ماهیت خبیث وجودی جبهه مقابل را که در برابر سید الشهدا صف آرایی کردند نشان می‌دهد، همانطور که در جامعه فعلی تکفیری‌ها در مقابل جبهه‌ای که پیرو امام حسین(ع) هستند قرار می‌گیرند، لذا این سیر تاریخی به نسلی که می‌خواهد در جامعه امروز زندگی کند آگاهی می‌دهد.

مومنی بیان‌کرد: داعشی‌ها به عنوان جریانی که همین تفکر اموی را نمایندگی می‌کردند نسبت به نسل کودکانی که از پیروان مکتب اهل بیت(ع) هستند همین عملکرد را داشتند؛ بنابراین اصل در قضیه حضرت رقیه روشنگری است و به اهل عالم نشان می‌دهد جبهه‌ای که با دختر بی دفاع سه ساله اینطور بی رحمانه برخورد می‌کند امروز نیز نمایندگانی با همان مسلک و روحیه قساوت و خباثت دارد.

این کارشناس مسائل دینی گفت: شهادت حضرت رقیه سه ساله در واقعه کربلا یک سند مهم برای رسوا کردن جبهه مخالف و آگاه کردن جامعه‌ی امروز است که بدانند پیروان تفکرات باطل نمایندگان حاضری در این عصر دارند، بنابراین مظلومیت حضرت رقیه نمی‌تواند یک ماجرای ساده‌ تاریخی باشد بلکه سندی برای روشنگری است.

مومنی در پایان بیان کرد: امیدواریم به آبروی حضرت رقیه سه ساله که توفیق پیدا کرد شهادت مظلومانه و محل دفن اش سند زنده‌ای بر مظلومیت اهل بیت عصمت (ع) باشد، توفیق داشته باشیم این سند گویا را احیا کنیم و این تفکر آگاهی بخش را در جامعه زنده نگه داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha