به گزارش ایسنا به نقل از سایت باما، روشهای مختلفی برای استعلام خلافی خودرو وجود دارد و این کار روز به روز سادهتر و در دسترستر میشود. قدیمیترین و سنتیترین راه برای اطلاع از خلافی خودرو، مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 است. با ارائه کارت خودرو (سند و یا بیمهنامه هم مورد قبول است)، لیست خلافی در اختیار مالک خودرو قرار میگیرد. نکته قابل توجه این است که اگر مقدار خلافی خودرو بیش از مبلغ یک میلیون تومان باشد، مالک خودرو باید به مرکز راهنمایی و رانندگی مراجعه کند.
اما روشهای سادهتری نیز وجود دارد که بدون نیاز به مراجعه حضوری هستند. با شمارهگیری تلفن گویای 021-88288888 و وارد کردن شماره پلاک خودرو، میتوان از خلافی خودرو مطلع شد. علاوه بر آن، سامانه پیامکیای نیز ترتیب داده شده است تا مالکان خودرو بتوانند از طریق تلفن همراه خود و بدون نیاز به اینترنت خلافی خودرو را استعلام بگیرند. در این روش کافی است شماره VIN خودرو (عدد 17 رقمی پشت کارت خودرو) را به سرشماره 1101202020 پیامک کنید. سپس پیامکی حاوی مبلغ کل جریمهها، تعداد و آخرین زمان به روزرسانی آنها برای مالک خودرو ارسال میشود. در این پیام، یک شناسه پرداخت نیز وجود دارد که به کمک آن میتوان خلافی را تسویه کرد.
آخرین روش غیرحضوری و بدون نیاز به اینترنت، اجرای کد دستوری #110* است. پس از شمارهگیری این کد، باید گزینه اول را انتخاب و سپس شماره VIN مندرج در پشت کارت شناسایی خودرو را وارد کرد. توجه داشته باشید که این کد را حتماً به زبان انگلیسی و بدون معطلی وارد کنید؛ زیرا در صورت تأخیر در ارسال کد ممکن است ارتباط سامانه قطع شود. سپس دو گزینه خلافی خودرو و خلافی خودرو و شناسه قبض و شناسه پرداخت ارائه میشود که باید یکی از آنها را انتخاب کرد.
سه روش غیرحضوری و بدون نیاز به اینترنت شرح داده شد اما روشهای مختلف دیگری نیز وجود دارد که برای استفاده از آنها باید به یک شبکه اینترنت متصل شد. پس از اتصال به اینترنت، میتوان وارد سایت پلیس راهور ناجا به نشانی rahvar120.ir شد و گزینه استعلام تخلفات را انتخاب کرد. اکنون باید کد پستی 8 رقمی روی کارت خودرو را وارد کرد. پس از استعلام، شناسه قبض و پرداخت نیز در اختیار مالکان قرار میگیرد.
اگر کارت خودرو، شماره VIN و یا کد پستی را در اختیار ندارید، میتوانید با کد ملی مالک خودرو خلافی بگیرید. برای این روش، ابتدا باید به سامانه سخا به آدرس sakha.epolice.ir مراجعه و ثبتنام کرد. در این سامانه باید کد ملی، شماره خط مالک و شماره کارت خودرو را وارد کرد تا لیست خلافی نمایش داده شود.
علاوه بر روشهای ذکر شده، سایتها و اپلیکیشنهای مختلفی امکان استعلام خلافی را برای کاربرانشان مهیا کردهاند؛ برای مثال، سرویس خلافی باما، راهی ساده برای اطلاع از وضعیت خلافی خودرو است. برای استفاده از این سرویس، باید به سایت باما به نشانی bama.ir مراجعه و گزینه استعلام خلافی خودرو را انتخاب کنید. با داشتن شماره پلاک خودرو در این بخش میتوان خلافی خودرو و حتی جزئیات آن را مشاهده کرد. پس از مشاهده لیست خلافی در باما، میتوان کل مبلغ خلافی و یا هر جریمه را به صورت موردی پرداخت کرد.
اگر قصد داشته باشید که پس از گرفتن استعلام خلافی خودرو و اطلاع از جریمهها، آن را پرداخت کنید، روشهای مختلفی برای آن وجود دارد. با داشتن شناسه قبض و شناسه پرداخت، میتوان وارد سایت بانک ملی شد و گزینه خدمات الکترونیک را انتخاب کرد. این بخش برای پرداخت انواع قبضها طراحی شده و خلافی خودرو را نیز میتوان پرداخت کرد. علاوه بر سایت بانک ملی، اپلیکیشنها و سایتهای مختلفی وجود دارند که به کمک آنها میتوان خلافی خودرو را پرداخت کرد.
اگر به اینترنت دسترسی نداشته باشید، دو روش برای پرداخت خلافی پیش روی شما خواهد بود؛ اولین روش مراجعه به دستگاه خودپرداز بانکها است. هر خودپردازی، بخش پرداخت قبوض دارد و به راحتی قابل استفاده است. اما اگر میخواهید بدون مراجعه به جای خاصی و بدون اینترنت خلافی خود را پرداخت کنید، بهترین روش تلفن بانک است. با شمارهگیری 09622 و وارد کردن شناسه پرداخت و شناسه قبض میتوان به سادهترین روش خلافی خود را پرداخت کرد.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات