حسن قاسمپور 28 تیر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه در احیای دریاچه نئور بعنوان یک مطالبه مردمی حساسیت لازم را در سازمان حفاظت محیط زیست استان ایجاد کردیم، اظهار کرد: قبل از عید جلسه ای در سازمان حفاظت محیط زیست کشور با حضور اساتید دانشگاه و متخصصان تالابها برگزار کردیم و پیرو آن جلسه قرار شد کارشناسان امر در استان حاضر شده و از محل بازدید کنند که این مهم با تهیه گزارش عملکرد انجام شد.
وی افزود: در سال گذشته کلیات احیای دریاچه نئور و حذف فیزیکی ماهی کاراس به عنوان گونه مهاجم در نئور و لزوم مبارزه بیولوژیکی با این گونه و همچنین گیاهان آبزی که به واسطه بار آلی ماهی کاراس در دریاچه بوجود آمده است، تدوین شد.
قاسمپور بیان کرد: پاکسازی نئور را در سطح وسیع در سال گذشته شروع کردیم و در مقایسه با سالهای قبل عملیات خوبی انجام دادیم و نتیجه آن را امسال شاهد بودیم، همچنین در سال جاری صید ماهی کاراس را قبل از تخمگذاری انجام دادیم و شواهد نشان داد که جمع آوری و صید سال گذشته ماهی کاراس در کاهش تعداد آن کارساز بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اردبیل اظهار کرد: با توجه به لزوم احیای بیولوژیکی دریاچه نئور گونه اردک ماهی را در دریاچه نئور رهاسازی کردیم که بعنوان دشمن طبیعی ماهی کاراس را شکار و از آن تغذیه می کند.
قاسمپور گفت: در دریاچه نئور محیط مناسب برای افزایش اردک ماهی فراهم شده و شاهد این موضوع نیز بودیم، همچنین امسال در پایان دوره قبل از یخبندان و در انتهای سال صید ماهی کاراس را انجام می دهیم.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان تصریح کرد: امسال در بخش دریاچه کوچک نئور پاکسازی گیاهان آبزی با سفارش و خرید دستگاه نیمه مکانیک از انزلی انجام خواهد شد و بنا به سفارش کارشناسان این گیاهان آبزی برای شکار ماهی کاراس توسط اردک ماهی مفید خواهد بود.
وی ادامه داد: اقدامات احیای دریاچه نئور مورد قبول کارشناسان سازمان و اساتید دعوت شده بود و به گفته کارشناسان میهمان، اقدام سازمان حفاظت محیط زیست استان اردبیل برای اولین بار در سطح کشور انجام میشود که می تواند الگوی علمی مناسبی برای احیای سایر تالابها واقع شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اردبیل با اشاره به اعتبار مالی برای احیای دریاچه نئور گفت: برای سال آینده از محل اعتبارات ملی و شهرستانی تخصیص گرفتیم اما نیازمند تقویت و افزایش اعتبار هستیم.
قاسم پور بیان کرد: احیای ماهی قزل آلای نئور دیگر امکان پذیر نمیباشد و باید برای حفظ دریاچه نئور با دید حفاظتی توجه کرد.
وی با بیان اینکه میگوی گاماروس بومی دریاچه نئور بوده است و رهاسازی معدود قزل آلا در سالهای گذشته و تغذیه آن با خوراک میگو باعث پرورش ماهی قزل آلا می شد، افزود: اکنون از نظر فنی دریاچه نئور پاکیزگی لازم برای پرورش ماهی قزل آلا را ندارد و بار آلی ایجاد شده توسط ماهیان کاراس این امکان را گرفته و اصلا نئور نباید برای پرورش ماهی استفاده شود در غیر اینصورت ساختار بیولوژیکی دریاچه از بین می رود.
قاسمپور تصریح کرد: به اداره کل شیلات استان اردبیل پیشنهاد کردیم در قسمتی از دریاچه به پرورش و تقویت اردک ماهی اقدام کند و آماده همکاری در این زمینه هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اردبیل نئور را یک دریاچه طبیعی دانست و گفت: دست کاری در آن و انجام اقداماتی خارج از اصول مدیریتی و پرورش ماهی در دریاچه نئور، نظم طبیعی آن را به مخاطره می اندازد و باید برای احیای آن دیدگاه بیولوژیکی داشته باشیم.
قاسمپور بیان کرد: روش های حذف مثل، برق و سمریزی عوارض زیادی دارد و به شکل های بیولوژیکی بدون آسیب رساندن به سایر گونه های دریاچه اقدام به پاکسازی نئور کرده ایم.
انتهای پیام
نظرات