محمدعلی آخوندی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ۳۶ درصد وسعت استان بالغ بر ۵.۴ میلیون هکتار بیابانی و دارای مراتع فقیر و منشأ گرد و غبار است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی دو مرحله حاد گرد و غبار را پشت سر گذاشته است، افزود: ۳۰ تا ۳۵ درصد گردو غبارهای استان منشأ داخلی دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد منشأ گرد و غبارهای موجود در استان خارجی و از سمت کشورهای افغانستان، پاکستان و ترکمنستان است، اظهار کرد: گرد و غبارهای با منشأ داخلی قابل مدیریت کردن هستند، اما نیاز به برنامه خاص دارند.
آخوندی با بیان اینکه باید برنامهها به موقع با هدف گیری مدیران اجرا شوند، تصریح کرد: کارگروه فنی مقابله با گرد و غبار در استان تشکیل شده و تصمیم گیریهای اضطراری به تشخیص استاندار عملیاتی میشود.
وی با بیان اینکه مقابله با بیان زایی، نیاز به اعتبارات دارد، تصریح کرد: در پی این هستیم که مسئولان را از دبیرخانه ملی دعوت کنیم تا باتوجه به شرایط استان که با گرد و غبارهای غرب کشور متفاوت است تصمیماتی اخذ شود و از طرفی دستگاهها ملزم شدهاند پروژههای اولویت دار به همراه اعتبارات را معرفی کنند.
آخوندی با بیان اینکه بیمارستانها در شرایط اضطرار آلودگیها آماده خدمات رسانی هستند، تصریح کرد: طرحهای آبخیزداری و احداث هلالی آبگیر و همچنین نهالکاری از جمله اقدامات موثر برای مقابله با گرد و غبار و بیابان زایی در استان بوده است که براین اساس خراسان جنوبی میتواند پایلوت این امر شود.
انتهای پیام
نظرات