به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، بن والاس، وزیر دفاع در حال کنارهگیری انگلیس طی کنفرانسی پیرامون آینده بریتانیا که توسط موسسه تونی بلر سازماندهی شده بود، بیان کرد: فکر میکنم آمریکاییها احتمالا یک رئیسجمهور را برای دبیرکل ناتو بخواهند. به نظرم ۳۱ عضو ائتلاف نظامی ناتو به دنبال یک نخستوزیر سابق یا یک رئیسجمهور هستند.
او افزود که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا دست کم در دو رویداد با مارک روته، نخستوزیر سابق دانمارک پیرامون همین مسئله گفتوگو کرده اما روته صراحتا گفته که علاقهای به این کار ندارد. اوایل ماه جاری میلادی روته به دلیل سیاستهای مهاجرتی استعفا و عرصه سیاست را تقریبا پس از ۱۳ سال قدرت ترک کرد.
هنگامی که روته از عرصه سیاست خارج شد، والاس نامزدی خود را مطرح کرد و از جانب ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس بسیار حمایت شد اما از سوی آمریکاییها چندان استقبالی به دنبال نداشت.
والاس روز شنبه بعد از آنکه اعلام کرد از کابینه خارج میشود در مصاحبه با تایمز گفت: چرا از نزدیکترین متحد خود که اعلام نامزدی میکند، حمایت نمیکنید؟ فکر کنم سوال منصفانهای است.
بن والاس طی کنفرانس دیروز اظهار کرد: برخی از اعضای ناتو گفتند وقت آن رسیده که دبیرکل بعدی این ائتلاف یک زن باشد اما از طرفی هر فردی از کشوری که به هزینههای نظامی ۲ درصد تولید ناخالص داخلی نرسیده باشد، رد میشود. بنابراین ناگهان به سراغ زنان سیاستمدار اروپای شرقی میرویم مثل نخستوزیر باهوش استونی اما آنها احتمالا برای آلمانها و فرانسویها بسیار جنگطلب هستند.
جو بایدن در نشست ۱۱ ژوئیه سران ناتو در پایتخت لیتوانی گفت: «ناتو قوی میماند.» اما در پایان این نشست نتوانستند بر سر جایگزینی ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با فرد دیگری به اجماع برسند و در نتیجه دوره ریاست او را تا ۲۰۲۴ تمدید کردند.
والاس در واکنش به این موضوع گفت: «بیچاره ینس که کار سه ساله را الان ۱۰ سال است که انجام میدهد!»
استولتنبرگ پس از آنکه در نروژ قدرت را از دست داد، در سال ۲۰۱۴ دبیرکل ناتو شد. در اقدامی بیسابقه این بلوک تحت رهبری آمریکا دوره او را تا چهار سال یعنی سال ۲۰۱۸ تمدید کرد و مجدد این تمدید را به سال ۲۰۲۲ کشاند و اکنون مجددا قرار بر این شده که ینس استولتنبرگ تا سال ۲۰۲۴ به عنوان دبیرکل ناتو باقی بماند.
در همین حال وزیر دفاع انگلیس در پارلمان این کشور اظهار کرد، انگلیس از اوکراین درس میگیرد تا نیروهای مسلح خود را بهبود ببخشد.
او در پارلمان انگلیس همزمان با ارائه نسخه جدید سند فرماندهی دفاعی این کشور که اولین بار در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اوکراین به طرز غمانگیزی به آزمایشگاه جنگی برای فناوری نظامی تبدیل شده است.
والاس تصریح کرد: در این نسخه از سند، ما نسبت به این مسئله تمرکز میکنیم که چگونه درسهای مربوط به اوکراین را به تجارتهای اصلی خود ارتباط دهیم. ارتش بریتانیا در حال فعالسازی یک فرهنگ نوآورانه است. ما به دنبال افزایش سرمایهگذاری در پرسنل نظامی، همکاری نزدیکتر با صنعت دفاعی و افزایش بازدهی در وزارت دفاع هستیم. و همچنین حمایت ما از ناتو تغییر ناپذیر میماند.
انتهای پیام
نظرات