• سه‌شنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402042717813
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک مسئول:

حیوان گزیدگی در خراسان جنوبی در حال افزایش است

حیوان گزیدگی در خراسان جنوبی در حال افزایش است

ایسنا/خراسان جنوبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه هاری یکی از خطرناکترین بیماری‌های ویروسی است که در اکثر پستانداران از جمله سگ و گربه مشاهده می‌شود، گفت: حیوان گزیدگی در سه ماه ابتدای امسال به هزار و ۲۵۲ مورد در خراسان جنوبی رسید و روند افزایشی دارد.

مجید شایسته، امروز سه‌شنبه ۲۷ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: یکی از موارد مهم مرتبط با گزیدن، مراجعه فوری به مراکز بهداشتی و درمانی برای انجام سرم و واکسیناسیون است تا با این روش از مرگ فرد پیشگیری شود.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه سال گذشته در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ مورد حیوان گزیدگی و یک فوتی داشتیم که علت آن مراجعه دیرهنگام به مراکز بهداشتی و درمانی بوده است، افزود: ۹۵ درصد گزش‌ها توسط سگ انجام می‌شود و ۶۰ درصد این آمار نیز از سوی سگ‌های صاحب‌دار بوده است لذا شهروندان باید واکسیناسیون را برای پیشگیری از هاری و بیماری‌های قابل انتقال جدی بگیرند.

رئیس مرکز بهداشت خراسان جنوبی بیان کرد: انجام هر سرم و واکسیناسیون برای فرد بعد از گزش حیوان، هفت تا هشت میلیون تومان هزینه بر دولت تحمیل می‌کند که در حال حاضر رایگان انجام می‌شود.

شایسته ادامه داد: حیوان گزیدگی و هاری در راس بیماری‌های مشترک انسان و دام در خراسان جنوبی قرار دارد و تب مالت، کیست هیداتید، سالک، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم در رتبه‌های بعدی است.

وی تصریح کرد: میزان بروز حیوان گزیدگی در هر ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت استان سال گذشته ۳۳۵.۹۱ بوده است که نسبت به سال‌های قبل روند افزایشی را نشان می‌دهد؛ شهرستان بیرجند در سه سال اخیر بیشترین موارد حیوان گزیدگی را بین شهرستان‌های استان داشته است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: تب کریمه کنگو نیز یک تهدید جدی است چراکه ریشه‌کنی این ویروس عملا امکان پذیر نبوده و تنها باید پیشگیری کرد و میزان مرگ و میر بیماری می‌تواند قابل توجه باشد.

شایسته با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو دارای قابلیت انتقال انسان به انسان است، بیان کرد: در حال حاضر هیچ گونه واکسن مورد تایید علیه این بیماری در دسترس نیست و با توجه به تغییرات اقلیمی از جمله گرم شدن کره زمین و افزایش تجارت دام پیش بینی شده است بروز موارد بیماری در آینده نزدیک با افزایش قابل توجه همراه باشد.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۵ مورد مشکوک به تب کریمه کنگو در استان خراسان جنوبی شناسایی شد که پنج مورد آن مربوط به بیرجند بود، ادامه داد: این ویروس جزء عوامل بیوتروریستی "کلاس A " تلقی می‌شود بنابراین احتمال سوء استفاده‌های تروریستی از آن مطرح است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: از سال ۱۳۸۷ روند بیماری سالک در خراسان جنوبی افزایشی بوده و کانون این بیماری در استان وجود دارد لذا اگر درخصوص کنترل سالک به‌موقع اقدام نکنیم؛ مشکل صد چندان خواهد شد.

شایسته اظهار کرد: درمان سالک باید براساس دستورالعمل کشوری باشد ادامه داد: در مورد فون پشه خاکی منطقه اقدام شده است و سالک اولویت بهداشت جهانی است.

وی بر لزوم افزایش سطح سواد و دانش جامعه درباره بیماری‌های مشترک انسان و دام تاکید کرد و ادامه داد: با دسترسی به تسهیلات بهداشتی و آموزش دائمی گروه‌های در معرض خطر و جامعه می‌توان از انتقال بیماری‌های مشترک جلوگیری کرد.

محمد شفایی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز در این نشست با اشاره به شروع طرح فراگیر واکسیناسیون سگ‌ها در مقابل بیماری هاری گفت: هزار سگ بلاصاحب که در پناهگاه شهرداری نگهداری می‌شوند هم واکسینه شده‌اند و این آمادگی وجود دارد هر تعداد سگ که توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها جمع آوری شود را واکسیناسیون کنیم.

وی با بیان اینکه ۹ هزار قلاده سگ صاحب‌دار در استان داریم که از ابتدای امسال برای پنج هزار و ۷۶۶ قلاده واکسیناسیون انجام شده است، افزود: امسال ۱۸ مورد حیوان گزیدگی به دامپزشکی استان گزارش شده که ۱۳ مورد مثبت هاری و دو مورد هم در حال بررسی است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه از این تعداد ۶ مورد گربه، ۲ مورد سگ صاحب‌دار، چهار سگ بلاصاحب، یک الاغ و یک مورد بزغاله بوده است، اظهار کرد: سال گذشته ۱۶ مورد حیوان گزیدگی گزارش و ۱۲ مورد آن مثبت شد لذا روند ابتلا به هاری در استان افزایشی است.

شفایی با بیان اینکه ۷۰ سگ نیز در شهرستان بشرویه عقیم‌سازی شده و اگر روند واکسیناسیون فراگیر و عقیم‌سازی به خوبی پیش برود امیدواریم سال آینده موارد هاری کمتری داشته باشیم، بیان کرد: کشتار بهداشتی و طی کردن دوره پیش‌سرد از الزامات پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو است.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۴۰۰ هزار دام و ۶۳۰ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام سم‌پاشی شده است، تصریح کرد: باید شهروندان به این فرهنگ برسند که حتما گوشت را از مراکز معتبر خریداری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha