• سه‌شنبه / ۲۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402042717407
  • خبرنگار : 50552

گزارشی از اردوی راویان پیشرفت

به صدا درآمدن زنگ خدمت سلامت در قزوین

به صدا درآمدن زنگ خدمت سلامت در قزوین
عکس تزئینی است

ایسنا/قزوین به همت دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بسیج رسانه استان قزوین، اردوی راویان پیشرفت جهت بازدید از پروژه‌های زیرساختی حوزه سلامت در قزوین برگزار شد.

به همت  دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بسیج رسانه استان قزوین، اردوی راویان پیشرفت ویژه اصحاب رسانه جهت بازدید از پروژه‌های زیرساختی حوزه سلامت روز دوشنبه ۲۶ تیر ماه برگزار شد. در این تور رسانه‌ای دکتر محمدعلی معصومی‌فر، معاون توسعه، مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی، وحید خورشیدی، مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی، به همراه محمد کشاورز، رئیس سازمان بسیج رسانه استان قزوین، محمدحسن ارداقیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و تنی چند از کارشناس دانشگاه علوم پزشکی و حوزه روابط عمومی خبرنگاران را مشایعت کردند تا از پروژه‌های زیرساختی حوزه سلامت بازدید به عمل آورند. این پروژه‌ها عبارت بودند از پروژه الحاقی بیمارستان شهید رجایی، بخش رادیوتراپی مرکز آموزشی و درمانی ولایت، بیمارستان در حال ساخت ۷۰۰ تختخوابی، پروژه الحاقی اورژانس و آزمایشگاه بیمارستان قدس، پروژه مرکز خدمات جامع سلامت اقبالیه، پروژه سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی، پروژه ساختمان آموزش و پژوهش.

پروژه الحاقی بیمارستان شهید رجایی

در بازدید از پروژه الحاقی بیمارستان شهید رجایی، وحید خورشیدی، مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این پروژه با ۱۸۰ تخت احداث خواهد شد، تمام بخش‌های بیمارستان شهید رجایی اعم از آی‌سی‌یو، اورژانس، اتاق عمل، بستری، آزمایشگاه و ایمیجینگ به این بخش منتقل می‌شوند. در فاز دوم نیز تخت‌هایی به این پروژه افزوده شده و ساختمان قدیم تخریب می‌شود و در مجموع این پروژه به ۳۰۰ تخت خواهد رسید.

وی ادامه داد: ساختمان موجود که در حال اجراست ۷۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تاکنون حدود ۱۷۰ میلیارد تومان برای این پروژه بودجه صرف شده است، سعی کرده‌ایم از به روزترین و مرغوب‌ترین مصالح در این پروژه استفاده کنیم، برای مثال هواسازی که در این بیمارستان استفاده کرده‌ایم، هواساز بهینه مصرف انرژی است که ۴۰ درصد انرژی را ذخیره می‌کند. در این بیمارستان از لوله‌های نفوذ ناپذیر جورج فیشر استفاده کرده‌ایم، در این لوله‌ها باکتری ایجاد نمی‌شود، همچنین این لوله‌ها ۷۰ سال ضمانت دارند. سیستم اتاق عمل نیز از دیوارهایی است که خاصیت آنتی‌باکتریال دارند و از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند.

این مسئول خاطرنشان کرد: زیربنای این بیمارستان ۱۳ هزار مترمربع بوده که در ۷ طبقه احداث شده است و پیش‌بینی می‌شود اگر بودجه‌ها به درستی تخصیص یابند تا پایان سال فاز نخست آن را به بهره‌برداری برسانیم. در سفر رئیس جمهور به استان قزوین ۲۰۰ میلیارد تومان به این پروژه اعتبار تخصیص داده شد که پس از آن ساخت این پروژه سرعت گرفت.

بخش رادیوتراپی مرکز آموزشی و درمانی ولایت

در بازدید از بخش رادیوتراپی مرکز آموزشی و درمانی ولایت، محمدعلی معصومی‌فر، معاون توسعه، مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: یکی از خلأهایی که استان قزوین تا ۱/۵ سال پیش داشت، نداشتن مرکز رادیوتراپی بود، بیماران سرطانی مجبور بودند برای گرفتن خدمات رادیوتراپی روزهای متمادی به تهران، کرج و زنجان مراجعه کنند، این یکی از معضلات استان قزوین بود که خوشبختانه با تلاش و پیگیری‌های همکاران ما این مشکل برطرف شد.

وی ادامه داد: نوع دستگاه موجود Versa HD بوده که مدرن‌ترین دستگاه جهان است، خوشبختانه این دستگاه ۱/۵ سال پیش وارد استان شده، نصب و راه‌اندازی شد و همه‌روزه از ساعت ۷ صبح تا یک بامداد به بیماران خدمات ارائه می‌دهد، اما متأسفانه به‌دلیل اینکه دائم تعداد بیماران سرطانی اضافه می‌شود ما کماکان لیست انتظار داریم و به‌دنبال این هستیم که دستگاه دوم را هم بگیریم که بتوانیم لیست انتظار را کم یا حذف کنیم.

این مسئول عنوان کرد: این دستگاه با تعرفه دولتی به هموطنان ارائه خدمت می‌کند و حتی هموطنانی که مشکل مالی داشته باشند همان مبلغ اندک نیز از محل مددکاری برای آنان رایگان خواهد شد، علاوه بر این طبقه بالای این ساختمان، یک همراه‌سرا احداث شده که به شکل خیریه اداره می‌شود، کسانی که از روستا مراجعه می‌کنند همراه‌سرا در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود تا در مدتی که قرار است به آن‌ها خدمات درمانی ارائه شود، در آنجا تقریباً به‌صورت رایگان اقامت داشته باشد.

وی بیان کرد: رقم ریالی این دستگاه در حال حاضر بیش از ۱۸۰ میلیارد تومان است، روزانه توسط این دستگاه به ۶۰ تا ۶۵ بیمار خدمات ارائه می‌شود، حتی از استان‌هایی نظیر همدان، کرمانشاه، مازندان، گیلان، زنجان و کرج نیز مراجعه‌کننده داریم که در لیست انتظار هستند.

بیمارستان در حال ساخت ۷۰۰ تختخوابی

در بازدید از بیمارستان در حال ساخت ۷۰۰ تختخوابی، معصومی‌فر اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که استان قزوین سال‌ها با آن دست به گریبان است، کمبود تخت بیمارستانی به نسبت جمعیت و همچنین فرسودگی تخت‌هاست، ما در قزوین بیمارستان فرسوده ۲۲ بهمن را داریم که ۱۰۰ سال قدمت دارد، این بیمارستان تنها مرکز روان‌پزشکی استان است که در سال ۱۳۰۲ ساخته شده است.

وی ادامه داد: همچنین بیمارستان بوعلی سینا حدود ۷۵ سال قدمت دارد، بقیه بیمارستان‌ها نیز قدمت بالایی دارند، این کمبود تخت و فرسودگی باعث شد که ما عزم خود را جزم کرده تا این نقیصه را جبران کنیم و استان قزوین را از نظر شاخص میزان تخت نسبت به جمعیت به متوسط کشوری نزدیک کنیم.

این مسئول عنوان کرد: در همین راستا کار ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی با حدود ۷۶ هزار متر زیربنا در ۹ بلوک در سال ۹۶ آغاز شد، مدتی به‌دلیل کمبود منابع در پیشرفت این پروژه وقفه افتاد، اما اکنون کارگران در ۷ بلوک مشغول فعالیت هستند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان قزوین در سال گذشته بودجه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی به این بیمارستان تخصیص داده شد که تاکنون بخشی از آن به پروژه تزریق شده است، همچنین رئیس‌جمهور دستور ویژه‌ای را صادر کردند که فاز نخست بیمارستان که حدود ۳۰۰ تختخواب است طی ۲ سال به بهره‌برداری برسد.

معصومی‌فر تأکید کرد: اهتمام ما بر این است که این اتفاق رخ بدهد، البته مجری این پروژه شرکت مادر تخصصی بوده که از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت است و ما بهره‌بردار آن هستیم.

وی تصریح کرد: خوشبختانه حوزه سلامت در سفر رئیس جمهور سهم زیادی از بودجه را به خود جذب کرد، از ۱۰ هزار میلیارد تومان که بودجه کل مصوبات سفر به استان بود، ۱۳۸۰ میلیارد تومان متعلق به حوزه سلامت بود که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن متعلق به پروژه ۷۰۰ تختخوابی است.

پروژه الحاقی اورژانس و آزمایشگاه بیمارستان قدس

در بازدید از پروژه الحاقی اورژانس و آزمایشگاه بیمارستان قدس، معصومی‌فر اظهار کرد: بیمارستان قدس تنها مرکز درمانی بستری کودکان استان است، ما حتی در بیمارستان‌های خصوصی استان نیز بخش مخصوص بستری کودکان نداریم.

وی افزود: بیمارستان قدس ۱۷۰ تختخوابی است، ما در این بیمارستان شاهد بخش اورژانس کاملاً نامتعارف و غیراستاندارد بودیم، مشکل آزمایشگاه داشتیم، بخش تکامل نداشتیم، همچنین کمبود تخت داشتیم و در فصولی که بیماری‌های عفونی اطفال زیاد می‌شد مجبور بودیم بیماران را در راهرو بستری کنیم، به همین دلیل پروژه الحاقی بیمارستان قدس طی ۲ سال گذشته با حدود ۱۵۰۰ متر زیربنا کلید خورد.

معاون توسعه، مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: طی این پروژه اورژانس و آزمایشگاه استانداردسازی شده، بخش تکامل و یک بخش دیگر به بیمارستان اضافه شده است، پروژه الحاقی بیمارستان قدس ۴۰ تخت شامل ۲۰ تخت استانداردسازی و ۲۰ تخت شامل توسعه است.

وی بیان کرد: همچنین کلینیک خواب در طبقه فوقانی همراه‌سرا احداث شده است، تنها دانشگاهی که فوق‌تخصص خواب را آموزش می‌دهد دانشگاه علوم پزشکی قزوین است، این کلینیک مخصوص آموزش است.

پروژه مرکز خدمات جامع سلامت اقبالیه

در بازدید از پروژه مرکز خدمات جامع سلامت اقبالیه، معصومی‌فر اظهار کرد: ۸۰ پروژه در حال ساخت در حوزه سلامت داریم که بین ۲۰ درصد تا حدود ۹۰ الی ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ۳۰ مورد از این پروژه‌ها در هفته دولت افتتاح خواهند شد که یکی از آن‌ها پروژه‌های مراکز جامع سلامت است.

وی ادامه داد: در اقبالیه افاغنه زیادی ساکن هستند، به همین دلیل مرکز خدمات جامع سلامت اقبالیه با کمک کمیساریای عالی احداث شده است، کلنگ‌زنی این مرکز حدود ۶ ماه پیش بود و در هفته دولت افتتاح خواهد شد، این مرکز دارای پزشک، دندان‌پرشک، ماما و مراقب سلامت است، بودجه احداث این مرکز حدود ۱۰ میلیارد تومان بوده است.

پروژه سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی

در بازدید از پروژه سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی، معصومی‌فر اظهار کرد: ما در حوزه رفاهی و ورزشی دانشجویان مشکل داریم، در این حوزه یک سالن ورزشی احداث شده که در حال نصب کف‌پوش آن هستیم، این سالن در هفته دولت افتتاح خواهد شد، با افتتاح این سالن ظرفیت ورزشی دانشگاه ۲ برابر می‌شود.

وی افزود: زمین‌های پروژه خوابگاه‌های دانشجویی مجردی و متأهلی نیز تملک شده است، همچنین خانه پزشک یکی از مشکلات مهم ما در استان بود که به همین دلیل جذب پزشک ما دچار مشکل بود، یعنی پزشکال متخصصی که طرح می‌گذرانند، مشکل مسکن داشتند.

این مسئول خاطرنشان کرد: به همین منظور در شهرستان تاکستان در حال ساخت ۱۵ واحد مسکن هستیم که ساخت آن‌ها کمتر از یک سال دیگر به اتمام خواهد رسید، در بوئین‌زهرا نیز ساخت ۱۲ واحد آغاز شده است، در قزوین نیز یک ساختمان ۲۵ واحدی در شهرک ولایت به‌زودی کلنگ‌زنی خواهد شد، همچنین ۱۸ واحد نیز در روستاها خانه زیست پزشک احداث شده است.

پروژه ساختمان آموزش و پژوهش

در بازدید از پروژه ساختمان آموزش و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی، معصومی‌فر اظهار کرد: ما در زیرساخت‌های آموزش به‌شدت دچار عقب‌افتادگی بودیم و متأسفانه نسبت سرانه دانشجو به فضای مسقف آموزشی ما به هیچ عنوان استاندارد نبود، همین باعث شده بود امکان توسعه نداشتیم، با احداث این ساختمان تلاش کردیم بخشی از عقب‌افتادگی‌ها را جبران کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر این ساختمان بیش از ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون حدود ۱۱ میلیارد تومان برای آن بودجه صرف شده است، در سفر ریاست جمهوری نیز برای این پروژه ۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص شد که بخشی از آن به پروژه تزریق شده است.

معاون توسعه، مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: این ساختمان ۸۳۰۰ متر مربع زیربنا دارد، قسمتی از آن کتابخانه، قسمتی از آن پژوهشی و بخش عمده آن نیز آموزشی است، دو طبقه فوقانی این ساختمان مختص دانشکده داروسازی است.

وی تأکید کرد: این ساختمان طی حدود ۱/۵ سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید و اکنون بسیاری از کارهای زیرساختی آن انجام شده است، طی مذاکره‌ای که با مسئولین استان داشته‌ایم این وعده را داده‌اند که ۵۰ هکتار از زمین‌هایی که از منابع طبیعی به شهر ملحق شده را به دانشگاه اختصاص دهند تا ما بتوانیم توسعه پردیس را در فضای جدید داشته باشیم.

بهره‌برداری از فاز نخست بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی طی ۲ سال آینده

در پایان این تور رسانه‌ای دکتر عبدالله دیدبان نیز به جمع خبرنگاران پیوست و ضمن تشکر از زحمات آنان، اظهار کرد: اطلاع‌رسانی رسانه‌ها از چند بُعد حائز اهمیت است، نخست اینکه وقتی مردم اقدامات مسئولین را می‌بینند امیدوار می‌شوند، از سوی دیگر مسئولین می‌دانند چشمانی تیزبین همواره عملکرد آنان را رصد کرده و زیر ذره‌بین قرار می‌دهند، بنابراین تلاش می‌کنند حداکثر توان خود را بگذارند تا وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند.

وی ادامه داد: خوشبختانه اکنون هیچ پروژه متوقفی در استان نداریم و تمامی پروژه‌ها در حال اجرا هستند، یکی از نگرانی‌های ما در استان عقب‌ماندگی در تأمین تخت‌های بیمارستانی است که به منظور حل این مشکل، تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در دستور کار قرار گرفته است که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته فاز نخست این بیمارستان طی ۲ سال آینده با ۳۰۰ تخت به اتمام خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha