• دوشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402042616401
  • خبرنگار : 50124

انحراف از مزاج پایه چه مشکلاتی برای افراد ایجاد می‌کند؟

انحراف از مزاج پایه چه مشکلاتی برای افراد ایجاد می‌کند؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: انحراف و فاصله گرفتن از مزاج پایه به سمت گرمی، سردی، خشکی و یا تری، و یا همان سوء مزاج منجر به بروز علائم یا مشکلاتی برای شخص می‌شود که باید عوامل ایجاد کننده توسط پزشک طب سنتی شناسایی و درمان صورت گیرد.

سید ابوالفتح شیرمردی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مزاج‌های انسان‌‎ها چهار گانه  است که شامل مزاج صفراوی (گرم و خشک)، مزاج دموی (گرم و ‌تر)، مزاج سوداوی ( سرد و خشک) و مزاج بلغمی (سرد و ‌تر) است.

شیرمردی با اشاره به اینکه مزاج ثانویه (گرمی یا تری) عامل چاقی یا لاغری افراد است، بیان کرد: عموما تری عامل چاقی و خشکی عامل لاغری است.

این محقق طب سنتی یادآور شد: با تشخیص  پزشک طب سنتی باید برای درمان اقدامات لازم انجام شود که یکی از این تدابیر دارو است از طرفی همزمان با مصرف داروی گیاهی باید سبک زندگی،  خواب و بیداری، اقلیم و تغذیه  افراد نیز اصلاح شود.

شیرمردی گفت: متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند افراد چاق برای کاهش وزن خود به مقدار زیادی آب مصرف کنند زیرا آب هیچ گونه کالری به همراه ندارد و کالری را مبنای افزایش و کاهش وزن می‌دانند این در حالی است که در طب سنتی افراد با مصرف آب زیاد به سمت چاقی می‌روند زیرا ملاک اصلی چاقی تری بدن است، به طوری که کسانی که طبع گرم و خشک دارند معمولا لاغر هستند و برای افزایش وزن باید به سمت تری بدنشان اقدام کنیم  و از طرفی کسانی که طبع سرد و تری دارند معمولا چاق هستند و برای کاهش وزن باید به سمت خشکی بدنشان اقدام کنیم.

این محقق طب سنتی با اشاره به اینکه طحال و کبد از دیگر عوامل مرتبط با چاقی و لاغری افراد هستند، افزود: معمولا کسانی که مشکلات طحال و کبد دارند؛ مستعد چاقی هستند  و اشتهای زیادی به خوردن غذاهای شیرین دارند. این یک علامت می‌تواند با دارو گیاهی برطرف شود و در کنار آن  اصلاح  تغذیه و طب سوزنی بسیار مفید است و درمان آن با اصلاح مزاج انجام خواهند شد.

شیرمردی با بیان اینکه تغییر مزاج فصل‌ ها در تغییر مزاج انسان مؤثر است، تصریح کرد: هر یک از فصل‌های چهارگانه سال، مانند بدن انسان‌ مزاج مشخصی دارند، بنابراین مدنظر قرار دادن مزاج فصل‌ها و دخالت دادن فصل و موقعیت جغرافیایی، در تغذیه مناسب آن فصل و پیشگیری از بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد.

این محقق طب سنتی اظهارکرد: انحراف و فاصله گرفتن از مزاج پایه به سمت گرمی، سردی، خشکی و یا تری و یا همان سوء مزاج منجر به بروز علائم یا مشکلاتی برای شخص می‌شود که باید عوامل ایجاد کننده توسط پزشک طب سنتی شناسایی و درمان صورت گیرد.

شیرمردی با اشاره به ارتباط گروه‌ خونی و مزاج های چهارگانه انسان یادآور شد: یکی از عواملی که در تشخیص طبی به پزشک طب سنتی کمک شایانی می‎‌کند، وضعیت گروه خونی فرد بیمار است. از نظر دسته بندی سردی و گرمی در جدول طبایع، گروه خونی O و AB گرم مزاج و A و B سرد مزاج هستند. ضمنا کلیه گروه‌های خونی منفی از نظر خصوصیات جسمانی شبیه گروه‌های مثبت خود هستند (مثلا O- مانند O+ است)، ولی از نظر روحی گروه های خونی منفی سوداوی هستند.

این محقق طب سنتی عنوان کرد:  یکسری از مزاج‌ها، طبع سرشتی  افراد هستند که با آن‌ها به دنیا می‌آیند و این طبع سرشتی به طبع پدر و مادر، تغذیه مادر در دوران بارداری،  طبع روحیات مادر در دوران بارداری، خلق و خوی مادر در فصلی که مادر باردار است، مرتبط می‌شود.

وی افزود: در طب سنتی رژیم‌های سخت معنای ندارد بلکه متعال کردن طبع‌ها، خوردن شام تا قبل ساعت ۷ شب، جویده شدن لقمه ۴۰ بار، سحرخیزی، خوردن صبحانه و شام، پیاده‌روی تند به مدت یک ساعت، تب سوزنی به نقاط کاهش اشتها و  تنظیم کبد و طحال توصیه می‌شود.

وی گفت: چاقی و لاغری افراد به قد، جنسیت، ترکیب چربی و عضله، استخوان‌بندی بستگی دارد و افرادی که استخوان بندی کلفتی دارند نباید بیش از اندازه لاغر شوند چون عضله آن‌ها تحلیل می‌رود و بسیار خطرناک است و از طرفی دیگر کاهش وزن در زمان کوتاه برگشت‌پذیر و خطرناک است.

این محقق طب سنتی خاطرنشان کرد: عطاری‌ها نقش درمان کننده ندارند و باید نسخه پزشک را تجویز کنند و نمی‌توانند خودشان درمان کننده باشند زیرا علم کافی در خصوص درمان و آناتومی بدن انسان ندارند و از عوارض دارو ها بی‌اطلاع هستند و نمی‌توانند عوارض آنها را کنترل کنند و چون مجوزی ندارد مسئولیتی هم نمی‌پذیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha