• یکشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402042516044
  • خبرنگار : 71610

/تحلیل - رأی الیوم/

عادی‌سازی روابط با ریاض، آرزوی دست‌نیافتنی برای نتانیاهو

عادی‌سازی روابط با ریاض، آرزوی دست‌نیافتنی برای نتانیاهو

یک رسانه عرب زبان نوشته است که رؤیای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی با توجه به تحولات منطقه و خواسته‌های ریاض به یک رویای دور و دراز برای وی تبدیل شده است؛ چراکه واشنگتن و تل‌آویو حاضر به پذیرش خواسته‌های عربستان نیستند.

به گزارش ایسنا، روزنامه رای الیوم در این باره نوشته است که طبق عقیده محافل سیاسی مطلع رژیم صهیونیستی، عادی سازی روابط میان این رژیم و عربستان سعودی هنوز بسیار دور از دسترس است و فشارهایی که تل‌آویو و دولت آمریکا به رهبری جو بایدن به آن وارد کرده‌اند تا بدین لحظه نتیجه‌ای به همراه نداشته است.

محافل سیاسی مطلع رژیم صهیونیستی همچنین معتقد هستند شروطی که عربستان سعودی برای عادی سازی وضع کرده، مانع از پیشرفت و هموار کردن راه برای توافق با رژیم اشغالگر شده است.

این منابع همچنین به روزنامه هاآرتص گفته‌اند، خواسته عربستان که مانع پیشرفت در این زمینه می‌شود، مربوط به پیوستن این کشور به "باشگاه هسته‌ای بین‌المللی" و ایجاد یک نیروگاه هسته‌ای غیرنظامی در ریاض است؛ خواسته‌ای که نگرانی آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به عواقب آن را به همراه داشته و در نتیجه توسط هر دو طرف رد شده است.

علاوه بر این، در مطالعه جدیدی که توسط مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه تل‌آویو منتشر شده است، گشایش مسیر سیاسی میان رژیم اشغالگر و عربستان سعودی ممکن اعلام شده است؛ اما مستلزم مداخله جدی، واضح و قوی آمریکاست و باید واشنگتن خواسته‌های مطرح شده توسط ریاض را اجرا کند، مشروط بر اینکه از نظر کابینه تل‌آویو قابل قبول باشد.

در این تحقیق اشاره شده است که موضوع مطالبات عربستان از آمریکایی‌ها بسیار مهم است زیرا برخی از آنها به ویژه موضوع هسته‌ای برای رژیم صهیونیستی بسیار حساس هستند.

در این مطالعه که توسط «یوئل گوجانسکی»، محقق ارشد مرکز مذکور تهیه شده، تاکید شده است که خواسته‌های اصلی عربستان برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی درواقع از آمریکا است و آمریکا باید تمامی شروط عربستان درباره پرونده فلسطین را اجرا کند.

این محقق معتقد است، ممکن است سعودی‌ها حاضر به چشم پوشی از خواسته تشکیل کشور مستقل فلسطینی شوند؛ اما آنها از خواسته‌های خود مبنی بر لغو طرح الحاق کرانه باختری اشغالی و همچنین تسهیل ساخت و ساز و شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در اراضی فلسطین، حفظ وضعیت موجود در مسجد الاقصی و تلاش برای یافتن راه‌هایی با هدف توسعه روابط میان تل‌آویو و تشکیلات خودگردان فلسطین صرف نظر نخواهند کرد.

گوجانسکی همچنین می‌گوید، تاکنون هیچ توافق و نزدیکی میان خواسته‌های حداکثری رژیم صهیونیستی و حداقل خواسته‌های عربستان مشاهده نشده است و توافق عادی سازی روابط میان آنها به عنوان یک مرحله در نظر گرفته می‌شود؛ اما بسیار دور از دسترس است. با این وجود، عربستان در تلاش است تا به تدریج روابط با رژیم صهیونیستی را طبق شروطش توسعه دهد و در عین حال در تلاش است تا روابط پنهانی خود را با این رژیم حفظ کند.

گزارش مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی همچنین نشان می‌دهد که برقراری روابط سازنده میان ریاض و تل‌آویو، مانند اعطای تسهیلات به تجار اسرائیلی و همچنین زائران فلسطینی ساکن اراضی اشغالی برای انجام پرواز مستقیم از سرزمین‌های اشغالی به مکه، عملا به معنای یک عادی سازی «سینه خیز و خزنده» (تدریجی) است.

گوجانسکی همچنین می‌گوید، از زمان تشکیل کابینه فعلی رژیم صهیونیستی تا کنون و با توجه به شرایط موجود در صحنه فلسطین، حجم محکومیت‌های عربستان علیه اقدامات این کابینه و اظهارات وزرای تندرو آن افزایش چشمگیری داشته است. این تحول به خودی خود تأیید می‌کند که ریاض از کابینه رژیم اشغالگر و سیاست‌های آن ناراضی است.

در پایان این تحقیق آمده است: امکان عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان در مناسبت‌ها و مکان‌های مختلفی مورد بحث قرار گرفته است و در برهه فعلی به دلیل تمایل آمریکا و رژیم اسرائیل برای حرکت در این مسیر سرعت بیشتری گرفته است؛ اما این تحول به عوامل متعددی بستگی دارد که مهم‌ترین آنها سیاست کابینه نتانیاهو درباره فلسطین و همچنین روابط واشنگتن و ریاض از یک سو و از سوی دیگر روابط واشنگتن و تل‌آویو است.

در همین راستا، ایهود المرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در مصاحبه با شبکه ۱۲ این رژیم گفت که موافقت تل‌آویو با شروط عربستان یک اشتباه استراتژیک و تاریخی خواهد بود.

المرت افزود که کابینه رژیم اشغالگر باید شروط عربستان را رد کند تا درها را به روی یک اتفاق خطرناک باز نکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۲۶ ۰۸:۵۰

قبول کردن پیوستن عربستان به باشگاه هسته ای توسط اسقاطیل و آمریکا....یعنی دادن برۀ گوسفند به گرگ که از او نگهداری کند و این موضوع را هم اسقاطیل و هم آمریکا بخوبی می دانند مسائل و اوضاع فلسطینی ها همه در حاشیه است تا در عمل