مسیح ناطقی در گفت و گو با ایسنا گفت: امروزه یکی از چالشهای پیش روی فروشندگان لوازم ورزشی، تامین لوازم مورد نیاز همه رشتههای ورزشی است. در حال حاضر تامین و فروش برخی لوازم به دلیل ممنوعیت واردات و نیز نبود مشابه داخلی یکی از مشکلات بزرگ این صنف است.
وی ادامه داد: لوازم تعدادی از رشتههای ورزشی مشابه داخلی ندارند و اگر هم تولیدی در داخل داشته باشد، کیفیت لازم را ندارند. از این رو هم متقاضیان و هم فروشندگان برای تهیه آنها در بازار دچار سردرگمی هستند. با مشکلاتی که در تهیه و تامین لوازم ورزشی وجود دارد، موضوع ورزش و توسعه آن نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
ناطقی ادامه داد: لوازم رشتههای ورزشی که بسیار حرفهای هستند در کشور امکان تولید ندارند و باید از طریق واردات تامین شود، مثل ورزش اسکی که چوب آن در کشور امکان تولید ندارد و از طریق واردات تامین میشود. دربسکتبال نیز توپ آن عمدتا وارداتی است. حتی یکسری از اقلام دیگر مانند کفش ورزشی مورد نیاز برخی رشتهها، اگرچه ممکن است تولید داخلی آن را داشته باشیم اما با توجه به سبک حرفهای رشته، کیفیت آن متناسب و مناسب نیست.
وی در خصوص رفع کمبودهای لوازم ورزشی اظهار کرد: با توجه به ضرورت توسعه و گسترش امکانات ورزشی، لازم است مسئولین تمهیداتی را برای واردات لوازم مورد نیاز داشته باشد. این امر میتواند با اختصاص ارز دولتی یا ترجیحی یا حتی آزاد تسهیل شود تا بازرگانان ما بتوانند این اقلام را وارد و مردم هم از آنها استفاده کنند.
رئیس اتحادیه خرازی و لوازم ورزشی کرج افزود: اینکه نه واردات داشته باشیم و در بخش داخلی هم امکان تولید آن فراهم نباشد، هم اصناف مرتبط و هم ورزش رو به رکود و تعطیلی خواهند رفت.
وی ادامه داد: در شرایط حاضر فعالیت صنوف از نصف هم کمتر شده و خرید لوازم ورزشی با توجه به تورمهایی که هست طبیعتاً از اولویت سبد خانوار خارج شدهاند. یک گرمکن ورزشی معمولی تولید داخل در حال حاضر حدود یک میلیون تومان است و با توجه به سطح درآمد ممکن است سرپرست خانوار با وجود علاقه افراد خانواده به ورزش، امکان تامین ملزومات آن را برای بیش از یک نفر نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه رسته شغلی اسباب بازی فروشی هم تحت نظارت این اتحادیه هستند، اضافه کرد: اسباب بازی از دیدگاه روانشناسی کودک بعد از نیازهای اولیه، جزو اولویتهای مراحل رشد کودک به حساب میآید. اگر بخواهیم کودکی به عرصه برسد باید به نیازهای روحی و روانی او توجه کرد.
ناطقی اظهار کرد: امروزه اسباب بازیها فقط جنبه سرگرمی ندارند و بسیاری از آنها آموزشی هستند. متاسفانه فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد از اسباب بازیها تولید داخل هستند و مابقی که کیت دارند یا باطری خور یا مکانیکی هستند، وارداتی بوده و مشابه داخلی ندارد. چون ساخت این اسباب بازیها دشوار است، راه اندازی خط تولید آن نیز جزو اولویتهای داخلی نیست.
ناطقی در خصوص اسباب بازیهای قاچاق گفت: نه فقط اسباب بازی که هر چیزی که ورودش از مبادی قانونی تسهیل نشود واردات قاچاق خواهد داشت. ولی ما با توجه به مشکلات قاچاق با آن مخالف هستیم، برای همین تقاضایمان این است که دست اندرکاران شرایط را طوری فراهم کنند که اجناس به شکل قانونی و از مبادی قانونی وارد شود.
رئیس اتحادیه خرازی و لوازم ورزشی با اشاره به موضوع مالیات این صنف تاکید کرد: موضوع رقم مالیاتی امسال به یکباره چندین برابر شده است. همان طور که از اسمش پیداست اداره دارایی باید مالیات بردرآمد را محاسبه کند. اتفاقی که افتاده این است که کسبه باید برای درآمد و تراکنشهای خود، به دنبال اثبات و ارایه مدارک باشد که این مبلغ از جابهجایی حسابها ، کارت به کارت بوده و شامل درآمدش نبوده است. متاسفانه اعضای این صنف به خاطر نحوه محاسبات مالیاتی دچار مشکل و در سختی هستند.
ناطقی گفت: علاوه بر افزایش قیمتها و مالیات، اجاره بها واحدها چندین برابر شده است. از موارد عینی و به عنوان نمونه مراجعه یکی از اعضا به اتحادیه است که به خاطر افزایش اجاره بها از سه میلیون و ۵۰۰ تومان در سال قبل به ۱۸ میلیون تومان در سال جاری شکایت داشت. این افزایشهای بی رویه با درآمدهای امروزی سنخیت ندارد و صنف را برای ادامه کار ناتوان خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات