• جمعه / ۲۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402042314637
  • خبرنگار : 71429

ابوترابی‌فرد: روسیه موضع اخیرش را سریعا اصلاح کند/ نمایندگان با دولت همراهی کنند

ابوترابی‌فرد: روسیه موضع اخیرش را سریعا اصلاح کند/ نمایندگان با دولت همراهی کنند

خطیب این هفته نماز جمعه تهران گفت: اگر گاهی می‌بینید تصمیم ما مورد نقد قرار می‌گیرد، برای آن است که با دانش و علم و پشتوانه‌های کارشناسی فاصله دارد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران گفت: تمام تصمیمات ما در حوزه خانوادگی، فردی، اجتماعی، سیاسی و ... باید دانش بنیان باشد.

وی افزود: کسی که عالمانه قدم برنمی‌دارد تحت ولایت خدا قرار نمی‌گیرد. انسان و جامعه‌ای مشمول نصرت خداوند هستند که عالمانه تصمیم بگیرند و عالمانه قدم بردارند. اگر گاهی می‌بینید تصمیم ما مورد نقد قرار می‌گیرد، برای آن است که با دانش و علم و پشتوانه های کارشناسی فاصله دارد.

وی ادامه داد: از خداوند سبحان عاجزانه درخواست دارم با فهم دقیق و درست از مدرسه غدیر و رویداد تاریخی و تحول آفرین مباهله راه معرفت خود، آراستگی به تقوا و عمل صالح را فرا روی جامعه اسلامی و بشری بگشاید.

وی افزود:  ایام مبارک و تحول آفرین ماه ذی الحجه الحرام با رویدادها و حوادث و اعیاد بزرگ پیوند خورده است. عید غدیر و نزول آیه مباهله و حضور پیامبر اعظم (ص) و اصحاب کسا در میدان تاریخ ساز مباهله از رویدادهای مهم این ایام است.

ابوترابی فرد  با اشاره به ویژگی‌های آیه مباهله، گفت: اول اینکه آیه مباهله فصل الخطاب است. دوم تفسیر روشن آیه تطهیر و تبیین اصحاب کسا و جایگاه ممتاز ایشان است و سوم توصیفی بلند در شخصیت بی بدیل امیرالمومنین علی (ع) است.


خطیب نمازجمعه امروز تهران ادامه داد: هرکسی که حق را قبول ندارد اما ادعای حق می‌کند مورد خشم خداوند قرار خواهد گرفت.

ابوترابی فرد ادامه داد: در نگاه قرآن کریم هر فرزند و بانویی از اهل بیت انبیا به حساب نمی‌آید بلکه قرآن کریم کسانی را از اهل بیت انبیا می‌داند که با انبیاء الهی هم عقیده و دارای عمل صالح باشند.

وی افزود: در جهان اسلام بانو و فرزند و  مرد و انسانی در تراز خمسه طیبه وجود ندارد. این خاندان استثنایی در قله طهارت، علم و ایمان قرار دارند؛ لذا آنها باید مقتدای جامعه بشری باشند.

وی خطاب به خواهران و برادران کشور گفت: باید پیوند اجتماعی را  مستحکم کنید. این جشن بزرگ غدیر با حضور میلیونی خواهران و برادران جلوه برجسته ای از عشق لبریز به حضرت علی(ع) بود. این جبهه متحد می تواند چالش های فرهنگی کشور را به یک فرصت برای تحکیم پیوندهای ملی و انقلابی تبدیل کند.

وی در خطبه دوم نماز جمعه در رابطه با بیانیه پایانی گفت‌وگوهای راهبردی وزرای خارجه روسیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفت: با توجه به روابط راهبردی و استراتژیک تهران و مسکو و منشور سازمان شانگهای در مورد احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای عضو، انتظار جدی ملت عزیز ایران و ملل مسلمان منطقه از مسکو تصحیح و اصلاح عاجل موضع اخیر است.

وی با اشاره به اینکه هفته تامین اجتماعی به نوعی گرامی داشت خدمت به مردم است، گفت:  هفته ای است که تبیین کننده جایگاه فاخر نظام تامین اجتماعی برای تحقق عدالت و امنیت و کرامت انسانی آحاد جامعه در حکمرانی مبتنی بر عقلانیت و دانش و معارف و حیانی است.

وی با بیان اینکه نظام تامین اجتماعی نقش تعیین کننده‌ای در حکمرانی دینی دارد، گفت: امروز در نظام جمهوری اسلامی بیش از ۷۰ درصد از افراد جامعه تحت پوشش بیمه های تامین اجتماعی قرار دارند و این عدد در آستانه پیروزی انقلاب ۲۰ درصد از افراد جامعه بود و رشد بیش از ۳۵۰ درصدی داشته است. از دولت محترم تشکر می کنم که با همه تنگناها در طول دو سال گذشته حدود دو میلیون از افرادی که تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار نداشتند را تحت پوشش قرار داده است.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه افق پیش رو آن است که در ۵ سال پیش رو به سمت تحت پوشش قرار دادن بیش از ۴ میلیون نفر از افراد جامعه که زیر چتر بیمه های اجتماعی قرار ندارند، قدم برداشته شود.

ابوترابی فرد ادامه داد: از اقدامات دیگر در این دوران  که در زمینه پایداری منابع صندوق بازنشستگی انجام شده است، اقدام بی نظیر در تسویه بدهی بانکی سازمان تامین اجتماعی بوده و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که کار با اهمیتی است و با تامین  منابع ۸۰ هزار میلیارد تومان برای پایداری منابع صندوق بازنشستگی و رویکرد تحولی به این صندوقها اختصاص داده شده است؛ البته این حوزه اخیر مرز ندارد. پرهیز از تصمیم های سیاسی و انتصاب های سیاسی و غیرحرفه ای در بنگاه های اقتصادی بسیار مهم است و  مدیریت وزارت رفاه و کار و تامین اجتماعی و اراده اش بر تحقق این‌ مهم است و تقاضا این است با عزم راسخ و اراده استوار حرکت کنیم، اگر می خواهیم  منابع صندوق بازنشستگی پایدار باشد.
وی درباره بعضی از محورهای مهم قانون برنامه گفت: از مهمترین اصول قانون برنامه که مورد تایید رهبری قرار گرفته است و  در لایحه برنامه به مجلس ارایه شده، تحول در نظام بودجه ریزی کشور است.

وی ادامه داد: کسری غیر منطقی بودجه سالانه کشور از مهمترین تهدیدها برای برنامه هفتم توسعه است. این تورمی که از آن رنج می برید، از نگاه همه کارشناسان ریشه در ناترازی هزینه ها و منابع دارد که فشارش را آحاد مردم تحمل می کنند و  از جیب مردم باید هزینه شود. برای اینکه ناترازی بودجه کاهش یابد، بعضی فکر می‌کنند منابع اضافه شود درست می شود، باید بگویم ما سالهایی داشتیم که کشور سرشار از منابع فروش نفت بوده ولی ناتراری حل نشده است. 

ابوترابی فرد ادامه داد: از مهمترین و موثرترین اقدامات برای برون رفت از این تنگنا واسپاری وظایف غیرحاکمیتی به بخش خصوصی است و کوچک شدن دولت و  تحقق دولت الکترونیک و تلاش برای سپردن مسئولیت به دست شایسته ترین مدیران رمز کاهش ناترازی بودجه است.  برای فهم دقیق ناکارآمدی دستگاه اداری کشور _این دستگاه اداری بزرگ و پرهزینه_ کافی  است به مردم مراجعه کنید و  از آنان در مورد سطح رضایتمندی از خدماتی که به  آنان می شود سوال کنید. برادران عزیز در مجلس، سازمان مدیریت  و برنامه ریزی که دغدغه جذب اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی دارید، هدف از نظام بودجه ریزی  برقراری انضباط مالی است.
وی افزود: کشور  مثل خانه است و در خانه درآمد و هزینه ای دارید،  یعنی هزینه باید متناسب با درآمد باشد و مقداری هم پس انداز کنید، اگر هزینه دو برابر درآمد شد، ورشکسته اید.  ما امروز اینگونه کشور را اداره می کنیم و  بودجه برای برقراری انضباط مالی است و  تخصیص منابع مطابق با اولویت هاست. وقتی منابع محدود است، هزینه ها فراوان می شود و باید اولویت ها را درست تعریف کنید و منابع محدود را برای اولویت های اول تخصیص بدهیم تا مردم نفس راحت بکشند.

وی گفت: برای تخصیص راهبردی منابع،  مدیریت اجرایی خوب و کارآمد را نیاز داریم.  انضباط مالی برقرار نیست و  منابع و مصارف مشخص نیست و  منابع براساس معیار  روشن تخصیص پیدا نمی کند. این امر نیازمند  عزم ملی در مجموعه کشور است و مدیران باید به رییس  جمهور کمک کنند و وزرا و استانداران نباید نگاه بخشی داشته باشند و  باید در خدمت رییس جمهور  باشند و نمایندگان باید با دولت همراهی کنند.
وی در پایان گفت:  نارضایتی  و گلایه مردم از کمیت وکیفیت خدمات عمومی، نتیجه بودجه ریزی ماست‌. چرا با در اختیار داشتن درآمد سرشار نفتی، مردم  رضایت لازم را ندارند؟ باید از تمام ظرفیت و توان برای اصلاح نظام بودجه ریزی استفاده کنیم و قانون‌ برنامه توسعه کشور را  به سکویی برای تحول در ساختار نظام اداری کشور مبدل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha