به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رئیسی که ساعتی پیش با استقبال همتای خود به وارد زیمبابوه شد، در نشست خبری مشترک با امرسون منانگاگوا رییسجمهور این کشور اظهار کرد: ما در حوزههای مختلفی تجربه داریم و مایلیم آنها را با کشورهای دوست در آفریقا به اشتراک بگذاریم. ما در حوزه کشاورزی، در علم و فناوری و برای تجارت میتوانیم همکاری خوبی با زیمباوه داشته باشیم و محصولات دو کشور میتواند براساس نیاز هر دو کشور تبادل شود.
وی با بیان اینکه «امیدوارم مردم مصمم آفریقا، مردم بااراده زیمباوه، با همکاری دولت و اقدام شخص رئیس جمهوری این کشور به نحوی ارتباط با ما برقرار کنند که به تبادل ظرفیت دو کشور منجر شود» تاکید کرد: ما با بسیاری از کشورهای آفریقایی مواضع مشترکی داریم. از جمله با خود زیمباوه که هردو با یکجانبهگرایی مخالفیم و حامی حقوق بشر هستیم اما نه آنچه دستاویز نظام سلطه برای تضییع حقوق سایر کشورها شده بلکه حقوق بشر به معنی دفاع از حقوق انسان به صورت واقعی.
وی یادآور شد: ما هردو(ایران و زیمبابوه) مخالف تروریسم و افراطگرایی و تجزیهطلبی و جرایم سازمانیافته هستیم که میتواند دو کشور را به صورت دوجانبه و در سطح جهانی همکار یکدیگر قرار دهد. ما تجربه خوبی در سلامت و تولید تجهیزات پزشکی و دارو داریم که میتواند هر دو کشور را باهم در تعامل قرار دهد.
رئیسجمهور با تاکید بر اراده ایران و زیمبابوه برای توسعه روابط، یادآور شد: در دیداری که با رئیسجمهور زیمبابوه در نشست سالانه روسای جمهور در سازمان ملل داشتیم قرار شد روابط بین دو کشور توسعه پیدا کند. برگزاری کمیسیون مشترک بین دو کشور از مهمترین رویدادها در چند ماه گذشته است. این کمیسیون مشترک در حال پیگیری تصمیمات تجاری و اقتصادی است.
وی با قدردانی از استقبال مردم زیمبابوه آن را گرم و صمیمی خواند و گفت: پیام حضور ما این است که دو کشور برای توسعه روابط در همه حوزهها با یکدیگر همکاری داشته باشند.
رئیسی با بیان اینکه «اراده دو کشور ایران و زیمباوه بر توسعه روابط در حوزههای سیاسی، اقتصادی، تجاری و فناوری است»، اظهار کرد: ظرفیتهای بسیاری برای همکاری بین دو کشور وجود دارد، به برکت انقلاب اسلامی، خون شهدا و رهنمودهای رهبر انقلاب امروز در کشورمان توانستهایم به پیشرفتهای بسیاری برسیم.
وی ادامه داد: اراده ما بر تعامل با همه کشورهای جهان است، دنیا فقط به چند کشور غربی خلاصه نمیشود که خودشان را جامعه جهانی میدانند. همانطور که قاره آمریکا و آسیا مهم است، آفریقا هم مهم است و ظرفیتهای بسیاری دارد.
انتهای پیام
نظرات