• پنجشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402042214146
  • خبرنگار : 71475

پاریس و ریاض درباره تحولات لبنان رایزنی کردند

پاریس و ریاض درباره تحولات لبنان رایزنی کردند

مقامات عربستان و فرانسه آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و تحولات لبنان را در ریاض بررسی کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سعودی (واس)، نزار سلیمان العلولا، مشاور دولت عربستان سعودی با ژان ایو لودریان، نماینده رئیس‌جمهور فرانسه در امور لبنان طی دیدار مشترکی در ریاض، روابط دوجانبه میان عربستان و فرانسه و آخرین تحولات پرونده لبنان را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه‌ای و بین المللی رایزنی کردند.

سفارت عربستان در توییتر نوشت، در این دیدار دو طرف گسترش روابط دوجانبه میان دو کشور به ویژه در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه گذاری را مورد بحث قرار دادند.

بر اساس این گزارش، پارلمان لبنان از سپتامبر ۲۰۲۲ به رغم برگزاری ۱۲ جلسه برای انتخاب رئیس جمهوری این کشور به عنوان جانشین میشل عون که دوره ریاست جمهوری وی در ۳۱ اکتبر گذشته به پایان رسید، همچنان در پیشبرد این پرونده ناکام مانده است.

شبکه لبنانی «جدید» درباره خلاصه دیدار نزار بن سلیمان العلولا و ژان ایو لودریان گزارش داد، پاریس معتقد است که اولین طرح آن در لبنان شکست خورده است و باید به سراغ گزینه سوم و سازش میان نیروهای لبنانی رفت.

پیشتر، منابع مطلع از تحرکات فرانسه در پرونده انتخاب رئیس جمهوری لبنان، از بررسی یک گزینه توافقی توسط پاریس برای این سمت و سفر نماینده فرانسه به کشور عربستان سعودی در راستای تکمیل اقدامات خود در این راستا خبر دادند.

منابع گفتند، عربستان نخستین ایستگاه سفر لودریان به کشورهای عضو کمیته پنج‌جانبه رسیدگی به بحران لبنان متشکل از آمریکا، قطر، عربستان و مصر و فرانسه خواهد بود.

آنها اعلام کردند: لودریان به طرف‌های مربوطه اطلاع داده است که حمایت از سلیمان فرنجیه، رهبر جریان المرده برای تصدی پست ریاست جمهوری را متوقف کرده و درحال حاضر بر آمادگی جوزف عون، فرمانده ارتش لبنان برای بر عهده گرفتن این سمت به عنوان گزینه توافقی تمامی طرف‌ها تاکید دارد.

روزانه لبنانی«نداء الوطن» همچنین در این باره اعلام کرده است که به موازات تلاش‌های فرانسه، قطر نیز با گفت‌وگو با برخی کشورها و طرف‌های تاثیر گذار در حال تهیه «پلن B» برای پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید لبنان است.

این نخستین‌بار نیست که لبنان با خلأ پست ریاست‌جمهوری مواجه است بلکه پیش از انتخاب میشل عون به عنوان رئیس‌جمهور در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ (۱۰ آبان ۱۳۹۵) لبنان ۲.۵ سال بود که رئیس‌جمهوری نداشت و پارلمان چهل و پنج بار برای انتخاب رئیس‌جمهوری تشکیل جلسه داده و به نتیجه‌ای نرسیده بود. دلیل آن نیز، ساختار سیاسی لبنان و سهم‌خواهی‌ها و تفکرات فرقه‌ای حاکم بر احزاب بوده که همواره موجب بروز بحران و بن‌بست سیاسی در این کشور می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha