• پنجشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402042214138
  • خبرنگار : 71477

با پرتاب موفق یک موشک بالستیک قاره‌پیمای سوخت جامد، کیم جونگ اون قول تهاجمی "قوی تر" داد

با پرتاب موفق یک موشک بالستیک قاره‌پیمای سوخت جامد، کیم جونگ اون قول تهاجمی "قوی تر" داد

کره شمالی امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که چهارشنبه یک موشک بالستیک قاره پیمای سوخت جامد هواسونگ-۱۸ (ICBM) را آزمایش کرده است و کیم جونگ اون تهدید کرد که برای بازدارندگی آمریکا و کره جنوبی حمله نظامی "قوی‌تر" انجام خواهد داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری یونهاپ، خبرگزاری رسمی کره شمالی در گزارشی موشک بالستیک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۸ که روز چهارشنبه آزمایش شد را قلب نیروی تهاجم اتمی کره شمالی و هشداری برای آمریکا و دیگر دشمنان توصیف کرد.

این پرتاب که به طور همزمان توسط ارتش‌های کره جنوبی و ژاپن اعلام شد، از سوی آمریکا و رهبران سئول و توکیو و همچنین دیگر کشورها محکوم شده است.

شورای امنیت سازمان ملل که قطعنامه‌هایی را در رابطه با ممنوعیت توسعه برنامه‌های اتمی و موشک بالستیک کره شمالی تصویب کرده، امروز (پنجشنبه) نشست علنی پیرامون این پرتاب موشکی برگزار خواهد کرد.

موشک بالستیک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۸ برای نخستین بار در آوریل سال جاری میلادی شلیک شد. این نخستین موشک بالستیک قاره‌پیمای کره شمالی است که با سوخت جامد کار می‌کند که استقرار سریع‌تر موشک‌ها را در دوران جنگ ممکن می‌سازد.

خبرگزاری رسمی کره شمالی در ادامه این گزارش گفت: با هدایت رهبر کره شمالی، یک موشک ICBM جدید Hwasong-۱۸ در آزمایشی که برای تایید اعتبار فنی و قابلیت اطمینان عملیاتی "سیستم تسلیحات هسته‌ای" طراحی شده بود، پرتاب شد.

این دومین پرتاب موشک  با سوخت جامد ICBM توسط کره شمالی پس از اولین شلیک آزمایشی آن در ۱۳ آوریل بود.

خبرگزاری کره شمالی گفت: "این آزمایش یک فرآیند ضروری با هدف توسعه بیشتر نیروی هسته‌ای استراتژیک کشور است و در عین حال به عنوان یک هشدار عملی قوی برای نشان دادن واضح دشمنان کره شمالی عمل می کند."

آخرین آزمایش پیشرفت قابل توجهی را در فناوری ICBM کره شمالی نشان داد، زیرا زمان پرواز این موشک ۷۴ دقیقه و ۵۱ ثانیه طولانی‌ترین زمان برای یک موشک دوربرد کره شمالی بود.

این خبرگزاری  گفت هواسونگ۱۸، ۱۰۰۱.۲ کیلومتر به مدت ۴۴۹۱ ثانیه در حداکثر ارتفاع ۶۶۴۸.۴ کیلومتر پرواز کرد و سپس به طور دقیق در یک منطقه از پیش تعیین شده در دریای شرقی فرود آمد.

به گفته کارشناسان، اگر موشک در یک مسیر استاندارد پرتاب می‌شد، می‌توانست بیش از ۱۵۰۰۰ کیلومتر پرواز کند که نشان‌دهنده قابلیتی است که کل آمریکا را در محدوده برد قرار می‌دهد.

رهبر کره شمالی گفت که پرتاب موشک اخیر بخشی از تلاش های کشورش برای تقویت دفاع از خود در برابر تحرکات نظامی "بی پروا" آمریکا و کره جنوبی است.

اون گفت: «مجموعه‌ای از حملات نظامی قوی‌تر آغاز خواهد شد تا زمانی که امپریالیست‌های آمریکا و خائنان دست نشانده کره جنوبی شکست شرم‌آور سیاست خصمانه بی‌فایده خود در قبال کره شمالی را با ناامیدی اعتراف کنند و از سیاست خود دست بکشند».

ICBM سوخت جامد یکی از سیستم‌های تسلیحاتی با فناوری پیشرفته است که کره شمالی متعهد به توسعه آن به همراه یک ماهواره جاسوسی نظامی و یک زیردریایی هسته‌ای است. شناسایی موشک‌های سوخت جامد قبل از پرتاب سخت‌تر از موشک‌های پیشران مایع است که به آمادگی‌های پیش از پرتاب بیشتری مانند تزریق سوخت نیاز دارند.

کره شمالی در تلاش برای توسعه یک ICBM سوخت جامد به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای تقویت قابلیت‌های ارسال هسته‌ای خود بوده است، زیرا سئول و واشنگتن به دنبال بهبود اعتبار "بازدارندگی گسترده" آمریکا هستند. بازدارندگی گسترده به آمادگی واشنگتن برای استفاده از طیف کامل توانایی های نظامی خود، از جمله هسته‌ای، برای دفاع از متحدانش اشاره دارد.

پیونگ یانگ بیانیه اجلاس سران ائتلاف در مورد بازدارندگی گسترده تصویب شده در آوریل را محکوم کرد و گفت که وضعیت امنیت منطقه به مرحله "بحران هسته‌ای فراتر از جنگ سرد" رسیده است.

آمریکا در بیانیه واشنگتن که توسط رئیس‌جمهور کره جنوبی یون سوک یول و جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در خلال نشست ماه آوریل آنها به عنوان بخشی از تلاش ها برای جلوگیری از تهدیدهای نظامی پیونگ یانگ صادر شد، متعهد شده بود که یک زیردریایی مجهز به موشک بالستیک هسته‌ای را به شبه جزیره بفرستد.

به گفته KCNA، وضعیت امنیتی کنونی کره شمالی را ملزم می‌کند تا "برای تقویت قابلیت دفاع از خود و تقویت بازدارندگی جنگ هسته‌ای" در برابر نیروهای متخاصم، نیروی قوی  ایجاد کند.

آخرین پرتاب موشکی نیز به دنبال پرتاب ناموفق موشک حامل اولین ماهواره شناسایی نظامی این کشور در اواخر ماه مه انجام شد.

خبرگزاری رسمی کره شمالی ضمن متهم کردن واشنگتن به تشدید تنش‌ها از طریق استقرار زیردریایی و موشک‌انداز در شبه‌جزیره کره و همچنین انجام مانورهای جنگی با کره جنوبی، اعلام کرد، اوضاع امنیتی ارتش به فاز بحران اتمی ورای دوران جنگ سرد رسیده است.

آنکیت پاندا، عضو ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی مستقر در آمریکا در گزارشی گفت، شایان توجه است که هر دو آزمایش موشک بالستیک قاره‌پیمای هواسونگ-۱۸ تا به امروز به رغم کم تجربگی کره شمالی در مورد موشک‌های بزرگ و چند مرحله‌ای که با سوخت جامد کار می‌کنند، موفقیت آمیز بوده‌اند.

ژاپن اعلام کرد، این موشک در دریای ژاپن واقع در شرق شبه‌جزیره کره و حدود ۲۵۰ کیلومتری غرب جزیره اوکوشیری ژاپن سقوط کرد.

وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد، چهار فروند از جنگنده‌های اف-۲ این کشور و دو فروند از جنگنده‌های اف-۱۵ سی نیروی هوایی آمریکا روز چهارشنبه مانورهای هوایی مشترکی را در غرب جزیره کیوشو با هدف مقابله با "تشدید جو امنیت ملی" از جمله پرتاب موشک بالستیک کره شمالی برگزار کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha