به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام درست چند هفته پس از آن انجام شده که واشنگتن مدعی شد یک پایگاه «جاسوسی» چینی در کوبا مستقر شده است؛ اتهاماتی که هاوانا و پکن مردود دانستند.
در ژوئن سال جاری میلادی، هاوانا و پکن گزارشهای مقامهای آمریکایی را که مدعی شدند چین از کوبا به عنوان یک پایگاه «جاسوسی» استفاده میکند، رد کردند و واشنگتن هم شواهدی دال بر وجود چنین پایگاهی ارائه نکرد.
وزارت خارجه کوبا در بیانیهای با اشاره به تحرکات تحریکآمیز واشنگتن اعلام کرد: حضور یک زیردریایی اتمی در این برهه زمانی این مساله را مطرح میکند که چه دلیل نظامی پشت این اقدام، آن هم در این منطقه صلحآمیز در جهان وجود دارد.
این وزارتخانه در بیانیه خود نسبت به خطرات حضور زیردریاییهای هستهای و نیروهای مسلح در منطقه کارائیب هشدار داد و اعلام کرد که پیشینه پایگاههای نظامی ایالات متحده در سراسر منطقه تهدیدی علیه حق حاکمیت این مناطق است.
وزارت امور خارجه کوبا همچنین بر درخواستهایش از آمریکا برای پایان دادن به حضور نظامی در این جزیره تاکید کرده و گفت: این مساله تنها باعث لطمه زدن به حق حاکمیت کوبا شده و به اقداماتی چون بازداشت، شکنجه و نقض سیستماتیک حقوق بشر منجر میشود. روسای نظامی آمریکا برنامههای خود را در استفاده از ظرفیتهای جنگی برای مطرح کردن جاهطلبیهای آمریکا بر منابع طبیعی منطقه علنی کردهاند.
واشنگتن از اعلام اینکه یک زیردریایی در این پایگاه نظامی حضور دارد یا خیر امتناع کرده است. همچنین وزارت خارجه کوبا اعلام نکرده که آیا این زیردریایی مسلح است یا خیر اما تاکید داشت که این زیردریایی از پنجم ژوئیه تا هشتم ماه جاری میلادی در پایگاه مذکور بود.
وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز از دادن جزئیات درباره تحرکات این زیردریایی امتناع کرده و گفته که کوبا به دنبال این بوده که توجه جهانی را از سالگرد بزرگترین اعتراضات خیابانی، منحرف کند. روز دوشنبه، کوبا آمریکا را به عنوان عامل تحریک این ناآرامیها معرفی کرد.
انتهای پیام
نظرات