• چهارشنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402042113252
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

بیماری مشترک انسان و دام که درمان سختی دارد

بیماری مشترک انسان و دام که درمان سختی دارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره کل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: بیماری بروسلوز که در انسان تب مالت گفته می‌شود در چهارمحال و بختیاری در برخی سال‌ها با شیوع بیشتری گسترش پیدا می‌کند که یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام بوده و درمان سخت و طولانی مدتی دارد.

حمید مهری در گفت‌و گو با ایسنا اظهار کرد: تب مالت از گاو، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه درمان بیماری تب مالت به سختی امکان‌پذیر است، بیان کرد: بیماری تب مالت یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام است که با مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری به انسان منتقل می‌شود.

مهری یادآور شد: بهتر است محصولات لبنی دامی پاستوریزه استفاده شود اما در صورتی که از محصولات غیر پاستوریزه استفاده می‌شود، باید شیر به خوبی جوشیده شده و از ارتباط شیر خام با شیر جوشیده شده خوداری شود زیرا امکان انتقال مجدد میکروب به شیر جوشیده شده وجود دارد.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان با اشاره به اینکه تا کنون واکسن موثر و کاربردی برای انسان در خصوص بیماری تب مالت تولید نشده است، افزود: کار با حیوانات، افراد را بیشتر در معرض ابتلا به تب مالت قرار می‌دهد، دامداران، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه باید دقت بیشتری داشته باشند، زیرا ممکن است در کشتارگاه‌ها، عامل بیماری از دامهای کشتاری بیمار به افراد شاغل در کشتارگاه منتقل شود.

مهری با اشاره به اینکه واکسیناسیون در طول سال برای دام‌ها انجام می‌شود، گفت: بره و بزغاله و گوساله‌های نابالغ و گاوهای بالغ، در طول سال واکسینه می‌شوند اما ممکن است به هر حال واکسیناسیون به دلایل مختلف به طور کامل از بیماری پیشگیری نکند و دام در معرض آلودگی قرار بگیرد، پس رعایت نکات بهداشتی برای افرادی که با دام سروکار دارند ضروری است.

وی بیان کرد: بیماری تب مالت یک بیماری هزار چهره است که انواع و اقسام علائم مثل دردهای مفاصل یا تعریق شبانه را به همراه دارد، پس لازم است مسائل بهداشتی همچون خودداری از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و رعایت نکات بهداشتی هنگام قطعه کردن گوشت‌ خام ضروری است و بهتر است از وسایل محافظتی بدن مانند دستکش استفاده شود.

مهری در ادامه به بیماری تب کریمه کنگو اشاره و تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات دامی یا لاشه دام آلوده منتقل می‌شود.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت: باید گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی تهیه شود و گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ تا ۸درجه سانتیگراد (دمای یخچال)  نگهداری و از مصرف گوشت تازه خودداری شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha