• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402042012977
  • خبرنگار : 71415

کرملین: ناتو همچنان روسیه را «دشمن» خود فرض می‌کند

کرملین: ناتو همچنان روسیه را «دشمن» خود فرض می‌کند

سخنگوی کرملین امروز (سه‌شنبه) در نشستی مطبوعاتی تاکید کرد، روسیه تحولات مربوط به اجلاس ناتو در پایتخت لیتوانی را از نزدیک دنبال کرده و معتقد است که اعضای این ائتلاف مذاکراتشان در این اجلاس را با دشمن و متخاصم فرض کردن روسیه برگزار می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در یک نشست مطبوعاتی گفت، هدف اعلام شده این اجلاس ضدیت با روسیه است.

این مقام ارشد روسی بیان کرد:‌ "آنها از روسیه به عنوان یک دشمن و یک رقیب یاد کرده و مذاکراتشان را با این فرض انجام می‌دهند."

پسکوف تصریح کرد: "تسریع روند پیوستن اوکراین به ناتو بسیار برای امنیت اروپا خطرناک است."

پیش از اظهارات پسکوف، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو پیشنهاد کرده بود در راستای تسریع نهایی کردن عضویت اوکراین در این ائتلاف، یکی از گام‌های این فرآیند تحت عنوان "برنامه اقدام عضویت" حذف شود.

پسکوف گفت: "این اتفاق به صورت بالقوه برای امنیت اروپا بسیار خطرناک است. در حقیقت این طرح آکنده از خطرات فراوان بوده و مقام‌های تصمیم‌گیرنده غربی باید از آن مطلع باشند."

دیمیتری پسکوف درباره روند عضویت سوئد در ناتو نیز بیان کرد، تدابیری که مسکو در پاسخ به پیوستن سوئد به ناتو اتخاذ خواهد کرد مشابه با تدابیری خواهد بود که قبلا در رابطه با عضویت فنلاند در این ائتلاف اتخاذ کرد.

او در ادامه صحبت‌هایش به خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد واکنش مسکو به عضو شدن سوئد در ناتو گفت: "تدابیری که (مسکو)‌ در قبال عضویت سوئد در ناتو اتخاذ خواهد کرد مشابه با همان تدابیری است که در رابطه با عضویت فنلاند در این ائتلاف طراحی و برنامه‌ریزی‌ شدند."

سخنگوی کرملین تصمیم اخیر فرانسه برای منتقل کردن موشک‌های دوربرد به کی‌یف را اشتباه دانست.

پسکوف اظهار کرد، برنامه‌های فرانسه برای منتقل کردن موشک‌های دوربرد به اوکراین یک تصمیم غلط است که دارای تبعاتی برای کی‌یف‌ خواهد بود.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اخیرا اعلام کرد که کشورش تصمیم گرفته تا موشک‌های دوبرد را با هدف حمایت از ضدحمله نیروهای مسلح کی‌یف به اوکراین منتقل کند.

پسکوف ادامه داد: "البته باید برد این موشک‌ها شفاف‌سازی و دقیقا مشخص شود. این تصمیم از نظر ما یک تصمیم غلط، پر از تبعات برای طرف اوکراینی است چون طبیعتا ما را مجبور به اتخاذ تدابیر متقابل می‌کند."

پسکوف روز سه‌شنبه مجددا به اتحادیه اروپا نسبت به منتقل کردن زیرساخت‌های ناتو به فواصل نزدیک‌تر به مرزهای روسیه هشدار داد. سخنگوی کرملین بیان کرد: "اروپا با درک نکردن خطرات تصمیماتش برای نزدیک‌تر کردن زیرساخت‌های نظامی ناتو به مرزهای روسیه مرتکب اشتباه می‌شود."

نشریه انگلیسی تایمز روز دوشنبه گزارش داد، هیتاناس ناوسدا، رئیس‌جمهوری لیتوانی معتقد است، ائتلاف ناتو باید محدودیت‌هایش در زمینه تاسیس پایگاه‌های نظامی دائمی در نزدیکی مرزهای روسیه را کنار بگذارد.

پسکوف در گفتگو با خبرنگاران هشدار داد: "به نظر می‌رسد اروپایی‌ها این اشتباه را درک نمی‌کنند. این خیلی مهم است که بفهمیم، زیرساخت نظامی روسیه هرگز به غرب اروپا نزدیک‌تر نشده و همواره در جهت مخالف آن حرکت کرده است. اگر اروپایی‌ها چنین اشتباهی را درک نکنند، البته این اتفاق تاسف‌برانگیز است."

به گفته این مقام ارشد کرملین، نزدیک‌تر کردن زیرساخت نظامی ناتو به روسیه یکی از دلایل وضعیت فعلی است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موضوع چشم‌انداز عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا اشاره کرد.

پسکوف روز سه‌شنبه گفت، اروپا نمی‌خواهد شاهد اینکه ترکیه بخشی از اتحادیه اروپا می‌شود، باشد. بنابراین آنکارا در این زمینه نباید خیال‌پردازی کند.

وی افزود: "ترکیه می‌تواند گرایش به سمت غرب داشته باشد و مطلعیم که جمهوری ترکیه در طول تاریخش دوره‌هایی از گرایش شدید به غرب و دوره‌هایی نیز گرایش کم به سمت غرب را تجربه کرده است. اما اگر روراست صحبت کنیم هیچکس نمی‌خواهد ترکیه در اروپا باشد. منظورم اروپایی‌ها هستند. شرکای ترکیه‌ای ما نباید در این مورد هیچ خیال‌پردازی داشته باشند.

به گفته این سخنگوی کرملین، روسیه هرگز از بابت اینکه عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا سرنوشت پیوستن سوئد به ائتلاف ناتو را تعیین می‌کند، خیال‌پردازی نمی‌کند.

پسکوف همچنین گفت، کرملین ابتکار عمل اخیر رهبران آفریقایی در مورد صلح در اوکراین را مهم می‌داند.

او توضیح داد: "روسیه ابتکار عمل اخیر رهبران آفریقایی در مورد حل‌وفصل صلح‌آمیز وضعیت در اوکراین را موضوع مهمی دانسته و به مذاکرات در این زمینه ادامه می‌دهد."

او خاطر نشان کرد: "ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با علاقه فراوان به هر آنچه که رهبران آفریقایی گفتند توجه نشان داد. از این لحاظ مذاکراتی که در شهر سن پترزبورگ برگزار شد، بسیار بسیار سازنده بود. این دست مذاکرات ادامه خواهند یافت."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۲۱ ۱۳:۵۶

آمریکا سالیان سال بود که سعی و آرزو داشت خودش را به مرزهای روسیه بسیار نزدیک کند برای این نقشه درسال2000نیاز به یک قربانی و چند پشتیبان برای این قربانی داشت حتی به قیمت نابودی اکراین و تضعیف همه جانبۀ اتحادیۀ اروپا در جنگ روسیه-اکراین فقط اکراین و کشورهای اروپائی هستند که متضرر شدند و در حاشیۀ امن این جریان تنها کشوری که سود برد آمریکا بود.........