• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402042012792
  • خبرنگار : 30057

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:

رخداد زلزله قیامدشت در منطقه فرونشست تهران قرار دارد

رخداد زلزله قیامدشت در منطقه فرونشست تهران قرار دارد

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه در فاصله نزدیک به گسل ایوانکی و در حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری اطراف رومرکز زمینلرزه قیامدشت حدود ۴۲۰ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت وجود دارد، گفت: این منطقه در زون فرونشستی است؛ از این رو توجه به این منطقه به دلیل وجود خطر زمینلرزه و خطر فرونشست ضروری است.

دکتر علی بیت‌اللهی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: زلزله امروز در جنوب شرقی تهران در مجاورت مناطق ۱۵ و شهر ری به سمت قیامدشت و مراکز جمعیتی پاکدشت و قیامدشت و خاور شهر هر چند که با بزرگای ۳.۶ در ساعت ۷ و ۵ دقیقه صبح گزارش شد، ولی مؤلفه مهم فعال بودن گسل‌های چسبیده به کلانشهر تهران است. 

وی گسل مسبب این رخداد را گسل ایوانکی ذکر کرد و یادآور شد: ظرف دو تا سه سال اخیر گزارش چندین زلزله پیرامون گسل ایوانکی را ارائه کردیم. این گسل یکی از فعال‌ترین گسل‌های جنوبی شهر تهران است که تا گرمسار ادامه می‌یابد.

بیت‌اللهی خاطر نشان کرد: در امتداد این گسل چندین مراکز جمعیتی بزرگ وجود دارد، ضمن آنکه این گسل به محیط شهری تهران نیز وارد شده است؛ بنابراین جنبایی این گسل از این روی مهم است که با توجه به طول و توان لرزه‌زایی بالایی که دارد، هر گونه جنبایی و لرزش‌های کوچک نیز نشانه‌ای از فعال بودن گسل ایوانکی است و جا دارد که به آن توجه شود.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد، این است که در فاصله نزدیک به این گسل و در حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری اطراف رومرکز این زمینلرزه حدود ۴۲۰ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت وجود دارد که شامل بافت‌های فرسوده مناطق شهر ری، باقر شهر، قیامدشت، خاور شهر و ماهدشت می‌شود و رخداد زلزله‌های مؤثر می‌تواند ابعاد زیادی داشته باشد.

وی اظهار کرد: علاوه بر آن در این محدوده، حاشیه زون فرونشستی است. این فرونشست به صورت تدریجی ساختمان‌های واقع در این مناطق را تحت تاثیر قرار داده است و دچار شکاف‌ها و ترک‌هایی شده است.

بیت‌اللهی ادامه داد: زلزله‌های حتی کوچک، گاه می‌توانند آسیب‌رسان باشند؛ از این رو نیاز به توجه در این منطقه از دو منظر خطر فرونشست و خطر زلزله وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha