• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402042012514
  • خبرنگار : 71038

سفیر ایران در اوگاندا در آستانه سفر رئیسی به"کامپالا" اعلام کرد

توسعه بیمارستان ایران در اوگاندا/ برگزاری اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در آینده

توسعه بیمارستان ایران در اوگاندا/ برگزاری اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در آینده

سفیرجمهوری اسلامی ایران در اوگاندا با اشاره به پتانسیل‌های موجود در این کشور آفریقایی در ارتباط با حوزه کشاورزی تصریح کرد: تهران در تلاش است که در حوزه تولید محصولات کشاورزی با کشور اوگاندا همکاری‌های خود را گسترش دهد.

مجید صفار، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سفر پیش روی رئیس‌جمهور به اوگاندا در جریان سفر منطقه‌ای خود به آفریقا در ارتباط با جایگاه سیاسی و تجاری اوگاندا و همکاری‌های دو کشور در این حوزه‌ها گفت: ایران و اوگاندا در بسیاری از مسائل سیاسی دارای مواضع مشترک و نزدیکی هستند و در عرصه‌های مختلف منطقه ای و بین‌المللی با یکدیگر همکاری کرده و از مواضع هم دفاع کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اوگاندا جزو سازمان همکاری‌های اسلامی است، تصریح کرد: بخشی از جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می‌دهند و این کشور دارای ارتباطات خوبی با کشورهای مسلمان و جهان اسلام است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در کامپالا با بیان اینکه بیشتر روسای جمهوری اسلامی ایران به اوگاندا سفر کرده‌اند، تصریح کرد: رئیس‌ جمهور اوگاندا نیز چهار دوره در سنوات گذشته به ایران آمده است، و ابراز تمایل کرده تا برای پیگیری توافقات و توسعه مناسبات فی‌مابین به کشورمان سفر کند.

صفار به ظرفیت‌های اقتصادی اوگاندا اشاره کرد و گفت: این کشور از منابع طبیعی، معادن و ذخایر زیرزمینی خوبی برخوردار است. خاک این کشور حاصلخیز است و در واقع اوگاندا به عنوان یکی از سرچشمه‌های رود نیل بزرگ، از نظر منابع آبی در شرایط بسیار خوبی به سر می‌برد.

وی با بیان اینکه شرایط اقلیمی و آب و هوایی این کشور باعث شده که اوگاندا از پتانسیل خوبی برای تولیدات محصولات کشاورزی بهره‌مند باشد، خاطرنشان کرد: ایران در تلاش است که در حوزه تولید محصولات کشاورزی همکاری خود را با اوگاندا گسترش دهد.

صفار در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه متاسفانه حجم روابط تجاری ایران و اوگاندا بالا نیست و براساس آمار رسمی در سال ۱۴۰۰ حجم روابط تجاری دو کشور ۲/۲ میلیون دلار بوده است، افزود: بیشترین حجم این روابط مربوط به صادرات کالا از سوی ایران به اوگاندا بوده است.

سفیر ایران در اوگاندا با بیان اینکه عموما از اوگاندا چای، قهوه و بعضا میوهای استوایی وارد ایران می‌شود، گفت: ایران نیز عموما به این کشور برخی اقلام و تجهیزات صنعتی، از جمله در حوزه تولید برق و ایجاد نیروگاه صادر می‌کند. بخش دیگری از این صادرات نیز شامل محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی است.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد سفر سال گذشته مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه به اوگاندا و نتایج این سفر، تصریح کرد: جناب آقای صفری در جریان سفر سال گذشته خود به اوگاندا مذاکرات بسیار خوبی را با مقامات این کشور آفریقایی، از جمله رئیس جمهور اوگاندا انجام داد و برخی از زمینه‌های جدید همکاری بین دو کشور را تعریف کرد.

وی با بیان اینکه در جریان این سفر تصمیم گرفته شد که  اولین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و اوگاندا برگزار شود، افزود: باید به این موضوع توجه داشت که مراودات تجاری و اقتصادی بین کشورها اینگونه نیست که بلافاصله بعد از یک سفر، نتایج آن سریعا دیده شود، بلکه عموما در حوزه دیپلماسی اقتصادی زمینه‌های همکاریها تعریف می‌شود و با پیگیری‌هایی که در ادامه انجام می‌شود برخی موارد به مرور اجرایی و زمینه را برای توسعه کلی مناسبات اقتصادی دوجانبه فراهم می آورد. در همین چارچوب می‌توان گفت ان شاءالله اثرات سفر آقای صفری به اوگاندا را در آینده‌ نزدیک مشاهده خواهیم کرد.

وی همچنین گفت: امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک با سفر وزیر امور خارجه اوگاندا به  ایران اولین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و اوگاندا برگزار شود. براساس برنامه ریزی انجام شده و پیش نویس اسناد مبادله شده، در جریان این کمیسیون مشترک نیز چند سند همکاری عمدتا در حوزه های اقتصادی به امضای دو کشور خواهد رسید.

سفیر  ایران در اوگاندا همچنین در پاسخ به این سوال که ریاست اوگاندا بر  جنبش غیرمتعهدها در سال آینده میلادی چه تاثیری بر همکاری‌های ایران و اوگاندا در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد داشت؟ گفت: همانطور که اشاره شد ایران و اوگاندا هر کدام دارای ایده‌ها و نظراتی در صحنه بین‌المللی هستند و براساس این ایده‌ها می‌توانند همکاری‌های مشترکی را برنامه‌ریزی کنند.

صفار  با بیان اینکه اوگاندا علی‌رغم فشار برخی از کشورهای غربی، سیاست مستقلی را در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای دنبال می‌کند، گفت: این کشور مناسبات دوجانبه خود با کشورها خصوصا کشورهای غربی را تا حد زیادی به صورت مستقل به پیش می‌برد و تلاش دارد علیرغم فشارهای برخی از کشورهای غربی و دخالت آنها، سیاست مستقل خود را به پیش ببرد، و به نظرم این فرصت خوبی را فراهم می‌کند که در زمان ریاست اوگاندا بر جنبش عدم تعهد شاهد همکاری‌های خوبی بین دو کشور باشیم.

سفیر ایران در اوگاندا همچنین در مورد وضعیت بیمارستان ایران در اوگاندا که در سال ۱۳۹۷ افتتاح شد، گفت: این بیمارستان که از سوی انجمن پزشکان مسلمان بدون مرز ایران در اوگاندا مدیریت می‌شود، تاکنون خدمات خوبی را به مردم اوگاندا ارائه کرده است و در حوزه بهداشت و درمان فعال است.

وی ادامه داد: با توجه به عملکرد این بیمارستان و رضایتی که از خدمات آن وجود دارد، توسعه این بیمارستان با همکاری تمامی نهادهای ذیربط اوگاندائی، در دستور کار قرار دارد و امیدواریم که این موضوع محقق شود.

صفار همچنین با بیان این که  تاکنون کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و اوگاندا برگزار نشده است، ادامه داد: در سال‌های گذشته یک مرحله کمیته مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور برگزار شده و برخی زمینه‌های همکاری را تعیین کرده است.

وی افزود: امیدواریم در آینده‌ای نزدیک اولین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و اوگاندا نیز با حضور وزیر امور خارجه این کشور در تهران برگزار شود.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در مورد تعداد ایرانیان ساکن در این کشور آفریقایی گفت: آمار ایرانیان در این کشور آفریقایی چندان زیاد نیست. تعدادی از خانواده‌های خوشنام ایرانی سال‌هاست که در این کشور زندگی می کنند و در حوزه‌های مختلف از جمله برخی محصولات کشاورزی و دامی، صنایع دستی، صنعت غذا، حوزه‌های تجاری و همچنین پزشکی فعالیت می‌کنند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه زمینه‌های خوبی برای تبادل گردشگر بین دو کشور ایران و اوگاندا وجود دارد، اظهار کرد: وجود منابع طبیعی، حیات وحش، سرچشمه‌های رود نیل در منطقه دریاچه‌های بزرگ و جاذبه‌های خوب دیگری که از نظر طبیعی در اوگاندا وجود دارد، ظرفیت مناسبی را فراهم می‌کند تا بتوانیم شاهد سفر گردشگران ایرانی به این کشور در منطقه شرق آفریقا باشیم. از طرف دیگر در کشور زیبای ایران نیز از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخورداریم تا گردشگران اوگاندایی در صورت تمایل بتوانند به ایران سفر کنند. این جاذبه‌ها نیازمند معرفی متقابل به اتباع دو کشور است.

 صفار ادامه داد: از جمله ظرفیت‌های دیگر در ایران ، توانایی‌های کشورمان در حوزه گردشگری سلامت است و در صورت آشنایی بیشتر، اتباع کشور اوگاندا می‌توانند از خدمات درمانی با کیفیت بالا، با هزینه‌های پایین‌تر برخوردار گردند.

سفیر ایران در این کشور آفریقایی همچنین با بیان اینکه هیچ زندانی ایرانی در اوگاندا نداریم، در پاسخ به این سوال که مهم ترین موانع در راه گسترش همکاری های دو کشور چیست؟ اظهار کرد: با توجه به اینکه اوگاندا به دریاهای آزاد راه ندارد، این موضوع خود یکی از موانع مهم در حوزه گسترش تعاملات تجاری با این کشور است.

وی همچنین با بیان این که عدم وجود شناخت کافی مردمی بین اتباع دو کشور یکی دیگر از این موانع است گفت : علیرغم برخی از تلاش ها به نظر می رسد که برای دو کشور ظرفیت هایی که در مسیر توسعه روابط اقتصادی اقتصادی شان با یکدیگر وجود دارد هنوز تقریبا ناشناخته است.

صفار همچنین گفت: ما بعضا با برخی از محدودیت‌های سرمایه گذاری در داخل کشور روبرو هستیم و کما بیش مسائل مربوط به تحریم ها نیز موانعی ایجاد کرده است و امیدوارم با برنامه‌ریزی دولت سیزدهم  و اراده‌ای که بیان مقامات دو کشور برای توسعه روابط وجود دارد، موانع موجود تا حد امکان برداشته شود.

سفیر ایران در اوگاندا همچنین اعلام کرد: در سفر آقای رییسی به اوگاندا چندین موافقت‌نامه و یادداشت همکاری مشترک بین مقامات دو کشور به امضا خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha