• دوشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402041912286
  • خبرنگار : 50492

رئیس خانه صمت خراسان رضوی:

عرضه و تقاضا؛ بهترین مکانیزمی که می‌تواند بازار را تنظیم کند

عرضه و تقاضا؛ بهترین مکانیزمی که می‌تواند بازار را تنظیم کند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه عرضه و تقاضا بهترین مکانیزمی است که می‌تواند بازار را تنظیم کند، گفت: اکنون باید به سمت اقتصادی برویم که اساس آن بازار آزاد است.

فیروز ابراهیمی امروز ۱۹ تیر ماه، در نشست خبری به مناسبت روز ملی صنعت و معدن، با بیان اینکه امروز از ۷۰ واحد تولیدی نمونه استان تجلیل خواهد شد، اظهار کرد: ۵ واحد از این واحدهای نمونه با مدیریت خانم‌ها بوده و ۲۵ واحد نیز از بین شهرستان‌های استان انتخاب شده که ۲۰ واحد از این بین نوپا است.

وی افزود: برای اولین بار در استان اولویت‌های سرمایه‌گذاری تبیین شده تا سرمایه‌گذاری‌ها جهت‌دهی شوند. در زیرساخت‌ها دچار محدودیت‌هایی هستیم و منابع باید با توجه به اولویت‌ها تقسیم شوند.

رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی در خصوص دیگر اقدامات این خانه طی سال گذشته و جاری تصریح کرد: حدود ۲۵ هزار زن در صنعت استان شاغل هستند که بر این اساس طرح غربالگری سرطان‌های زنان هدف‌گذاری شده است. با توجه به حقوق دریافتی جامعه کارگری، شرایط به گونه‌ای نیست که امکانات بهداشتی برای این افراد فراهم باشد.

ابراهیمی ادامه داد: در همین راستا دو مرکز در شهرک صنعتی توس و داخل شهر تجهیز شده است. این غربالگری بار مالی برای کارگران نداشته و هزینه آن توسط کارفرمایان پرداخت می‌شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: طی چهار دهه گذشته تمام دولت‌ها بر دو حوزه تاکید جدی داشتند که گرانی در آن وجود نداشته باشد. یکی از این حوزه‌ها نان و دیگری قیمت ارز بوده که قیمت هردوی آن‌ها طی این چهار دهه چند برابر شده است.

ابراهیمی با بیان اینکه عرضه و تقاضا بهترین مکانیزمی است که می‌تواند بازار را تنظیم کند، گفت: اکنون در افغانستان تورمی وجود ندارد که این موضوع نشان می‌دهد که طی دهه‌های گذشته در حوزه اقتصاد تصمیماتی متناسب با شرایط اخذ نشده و باید به سمت اقتصادی برویم که اساس آن بازار آزاد است.

وی در خصوص موضوع رفع تعهد ارزی صادرات بیان کرد: واحدهای کوچک و متوسط تولیدی صادرات‌ محور حدود ۶ درصد از ارز صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده‌اند اما ۸۵ درصد اشتغال صنعتی کشور را تامین می‌کنند. واحدهای کوچک و متوسط تولیدی صادرات‌محور بین چرخ‌دنده‌های رفع تعهد ارزی گیر کرده‌اند.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: مقوله رفع تعهد ارزی باید از شانه تولید برداشته یا ارز تک‌نرخی شود. بسیاری از صنایع بدون هیچ یارانه‌ای در حال صادرات هستند و باید ارز را از بازار آزاد تهیه کرده و با قیمت پایین‌تر به دولت بدهند.

ابراهیمی عنوان کرد: بانک‌ها در حال خدمت به اقتصاد کشور هستند اما تسهیلات تکلیفی بر بانک‌ها تحمیل شده که در آینده به احتمال زیاد باعث به وجود آمدن مشکل برای نظام بانکی خواهد شد. در حال حاضر ۵۰ درصد تسهیلات بانک‌ها تکلیفی است.

وی با بیان اینکه میزان جواز تاسیس‌های استان از روند رو به رشد خوبی برخوردار است، تصریح کرد: از لحاظ زیرساخت خصوصا زمین با توجه به افتتاح شهرک صنعتی رضوی که ۵۰۰۰ هکتار است، مشکلی نداریم. شرایط زیرساخت‌ها روزبه‌روز در حال بهتر شدن است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی عنوان کرد: طی دو هفته گذشته دو واحد صنعتی عالیس و نیان الکترونیک استان وارد بورس شدند. در استان علاوه بر این دو واحد ظرفیتی ۱۰۰ واحدی وجود دارد اما فرآیند ورود به بورس زمان‌بر است. در حال حاضر کمتر از ۱۰ واحد صنعتی استان در بورس حضور دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha