به گزارش ایسنا، شبکه فاکس نیوز در این گزارش خود با شرح انگیزههای ژاپن از طرح اخیرش برای تاسیس دفتر ارتباطی ائتلاف ناتو در توکیو نوشته است: سفیر ژاپن در آمریکا اخیرا برنامههای کشورش برای گشایش یک دفتر ارتباطی ناتو در شهر توکیو را اعلام کرد. ژاپن از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون در زمینه امنیت ملی خود به آمریکا متکی بوده اما اخیرا طرحهایی را برای تقویت روابط امنیتی خود با کشورهای غربی و تقویت ارتشش در پیش گرفته است.
کنجی واکامیا، معاون وزیر دفاع سابق ژاپن و عضو پارلمان این کشور درباره اهمیت تقویت روابط ژاپن با ناتو صحبت کرده و گفت: ائتلاف آمریکا-ژاپن محور رویکرد توکیو در زمینه امنیت ملی بوده است. من معتقدم ساخت یک شبکه امنیتی چند جانبه از طریق تعمیق همکاری با ناتو، به ویژه در اروپا و تداوم محوریتبخشی به ائتلاف توکیو-واشنگتن در سیاستگذاری امنیت ملی ما، اهمیت زیادی برای پاسخ ما به محیط متغیر بینالمللی دارد.
در همین حال فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن قصد دارد این هفته در نشست ناتو در لیتوانی با همتایانش از کره جنوبی، استرالیا و نیوزیلند دیدار کند. روزنامه یومیوری شیمبون گزارش داد، دستورکار این دیدارهای او چگونگی رسیدگی به حضور فزاینده چین در دریاهای چین شرقی و جنوبی و برنامههای پکن برای تقویت شراکت خود در جزایر جنوب اقیانوس آرام است.
واکامیا اظهار کرد: تعمیق روابط ما با استرالیا، نیوزیلند و کره جنوبی نیز همچون تعمیق روابطمان با ناتو، به تقویت شبکه امنیتی در اقیانوس هند، دریای چین جنوبی، دریای چین شرقی و اقیانوس آرام منجر میشود. تقویت این روابط برای ژاپن از اهمیت بالایی برخوردار است.
هر چند فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن بر عدم وجود برنامهای برای پیوستن کشورش به ناتو تاکید کرده، توکیو بیش از یک سال است روند تقویت روابط خود با این سازمان چندجانبه نظامی را در پیش گرفته است. کیشیدا در ژوئن ۲۰۲۲ تبدیل به اولین رهبر ژاپن شد که در اجلاس ناتو در مقر این ائتلاف سخنرانی کرد. او اوایل سال جاری میلادی با ناتو بر سر ارسال هوایی کمکهای اضطراری برای ترکیه هماهنگ کرده بود.
در این میان تلاش ژاپن برای گسترش روابط با ناتو از طریق گشایش دفتر ارتباطی این ائتلاف در توکیو از نظر چین دور نمانده است. به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اعلام طرح گشایش دفتر ارتباطی ناتو در توکیو گفت: در حوزه آسیا-اقیانوسیه، از تقابل گروهی و رویارویی نظامی استقبال نمیشود.
لنس گاتلینگ، برنامهریز استراتژیک بازنشسته ارتش آمریکا در حوزه ژاپن و افسر رابط سابق وزارت دفاع آمریکا در دفتر ستاد مشترک ارتش ژاپن مشهور به "نیروهای دفاع شخصی ژاپن" در گفتوگو با فاکس نیوز دیجیتال، همکاری نزدیکتر ژاپن با ناتو را تدبیری برای کمک به بازداشتن چین خواند.
کره شمالی نیز با پرتابهای آزمایشی موشک، تمامیت ارضی ژاپن را نقض کرده است. کره شمالی به تازگی در ماه گذشته میلادی دو موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن پرتاب کرد.
ژاپن در سال ۲۰۲۲ بودجه نظامی خود را شدیدا افزایش داد و در فوریه اعلام کرد که ۴۰۰ موشک کروز توماهاوک از آمریکا میخرد. این تدابیر علاوه بر تلاشهای ژاپن برای نزدیکتر کردن همکاری خود با آمریکا، ناتو و سایر کشورهای غربی محسوب میشود. گاتلینگ گفت، این که ژاپن در حوزه دفاع ملی فعالتر شود "به وضوح به نفع آمریکا و خود ژاپن است."
انتهای پیام
نظرات