سیدجلیل بامشکی امروز ۱۸ تیرماه، در نشست خبری فراخوان جشنواره «سیمرغ»، اظهار کرد: این نشست به بهانه ۱۹ تیر سال ۱۳۷۵ برگزار میشود که روز تاریخی در عرصه میراث فرهنگی، فرهنگ و ادبیات فارسی است.
وی افزود: ۱۹ تیر سال ۱۳۷۵ رهبری در سفری که به مشهد داشتند پس از زیارت حرم مطهر بازدیدی از منطقه توس داشتند و در دفتر ثبت نکات بزرگان متنی را مرقوم فرمودند که قابل توجه است. ایشان فرمود «خدا را شکر که در حاشیه زیارت تابستانی مشهد مقدس رضوی علیهآلافالتحیه توفیق بازدید از مقبره فردوسی بزرگ و نامدار در شهر تاریخی و پرقصه توس نیز دست داد. اگرچه در گذشته آن مقبره و برخی یادگارهای تاریخی دیگر موجود در آنجا را دیده بودم، اما این بار هم بخاطر اهتمام به جانب مهم فرهنگی و تاریخی آن و بهخاطر کارهای خوب آبادانی و زیباسازی که در آن انجام شده است و همچنین به دلیل خبرهای اسفانگیزی که از غارت ذخیره کمنظیر موجود در این منطقه به من رسیده بود، آن را با دقتی بیشتر و با انگیزه و میل و شوری مضاعف نگاه کردم و اکنون احساس من آن است که دولت موظف است با همّت به کار در این بخش بپردازد و آن چه تاکنون شده بسی کمتر از اندازهی بایسته است».
معاون زیارت و گردشگری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با اشاره به نمونههایی از توجه رهبری به اشعار فردوسی و شاهنامه ادامه داد: در ابتدای انقلاب عدهای از افراطیون درصدد تخریب آثار فرهنگی و آرامگاه فردوسی برآمدند که رهبری پیام میدهند و پیام ایشان آنجا نصب میشود که این افراد از این اقدام منصرف میشوند، ضمن اینکه توجه رهبری به این ختم نمیشود. رهبری توجه ویژه به اشعار فردوسی داشتند ایشان با تمجید از فردوسی میفرمایند «حقیقت قضیه این است که فردوسی یک حکیم است؛ تعارف که نکردیم به فردوسی، حکیم گفتیم. الان چند صد سال است که دارند به فردوسی، حکیم میگویند. حکمت فردوسی چیست؟ حکمت الهیِ اسلامی».
بامشکی گفت: ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی ۲ سال است که در دوره ششم مدیریت شهری تبدیل به دهه بزرگداشت شده است و سلسله برنامههایی با هماهنگی دستگاههای مرتبط در این دهه تدارک دیده میشود.
معاون زیارت و گردشگری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: در این حوزه برنامههای متعدد تدارک دیده شده که یکی از این برنامهها برگزاری جشنواره «سیمرغ» است که در حوزه هنر و تولید آثار فاخر نمایشی برگزار میشود.
وی در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره تصریح کرد: این جشنواره دو هدف کلی شامل ارتباط با ادبیات و فرهنگ ایرانی و ایجاد الگو از شخصیتهای شاهنامه و ایجاد فضایی برای نمایش خلاقیتها و تشویق استعدادها را دنبال میکند. ما به دنبال این هستیم محصولاتی از جنس عروسک تولید شود تا به جای الگوهای عروسکی غربی به فرهنگی ایرانی ما نزدیکتر باشد، همچنین قصد داریم با استفاده از داستانهای شاهنامه به خلق آثار جدید و خلاقانه برسیم.
بامشکی گفت: شرکتکنندگان در این جشنواره میتوانند آثار خود را از ۱۹ تیرماه لغایت ۳۱ شهریورماه ارسال و برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.fest۳۰.ir مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: آثار در دو بخش شخصیتهای انسانی و شخصیتهای افسانهای و اساطیری قابل ارسال هستند که در این جشنواره بخش شخصیتهای افسانهای و اساطیری بیشتر مد نظر است. آثار ارسالی همچنین در دو بخش شامل عروسک با کارکرد نمایشی و عروسک با کارکرد اسباببازی قابل ارائه هستند.
معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد اضافه کرد: شرکتکنندگان توسط هیات داوران به دو بخش حرفهای و تجربی دستهبندی میشوند و میتوانند آثار خود را در دو قالب شامل طراحی و ساخت ارائه کنند.
بامشکی بیان کرد: آثار دریافتی در ۵ دسته قرار خواهند گرفت که این ۵ دسته شامل طراحی عروسک بازی، ساخت عروسک بازی هر کدام در دو بخش حرفهای و نیمه حرفهای و ساخت عروسک نمایشی در بخش حرفهای میشود.
وی عنوان کرد: علاوه بر اهداء جوایز نیز حمایت از آثار برتر در دستور کار قرار گرفته است، حمایتها میتواند در حوزه ساخت عروسک و نمایشنامه باشد؛ البته میتوان گفت که برای ساخت و خرید آثار نیز حمایتهایی در نظر گرفته شده است که بستگی به خروجی آثار دارد. برای ما نمایش عروسکی مطلوبتر خواهد بود و از نمایش حمایت خواهیم کرد.
انتهای پیام
نظرات