• شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402041710577

معاون دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم:

در اعزام مبلغان نیازمحور عمل می‌کنیم

در اعزام مبلغان نیازمحور عمل می‌کنیم

ایسنا/قم معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در خصوص اعزام مبلغان نیازمحور عمل می‌کنیم تا به تمام مشکلات و مسائل کشور میان مردم پرداخته شود، ادامه داد: بیش از ۱۳۰ هزار دقیقه محتوا در قالب ۴۰ رشته و ۴۰ موضوع از اساتید مجرب ضبط شده و به‌صورت آموزش‌های مجازی در اختیار مبلغان قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین روستا آزاد، امروز ۱۷تیرماه در نشست خبری تشریح برنامه‌های تبلیغی ماه محرم که با حضور اصحاب رسانه در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه محرم عمیق‌ترین و اصیل‌ترین وجه در زندگی مردم ایران است آن هم به دلیل اینکه مردمی برگزار شده است، اظهار کرد: بسته محتوایی محرم و صفر ۱۴۴۵ با عناوین ره‌توشه محرم، تبلیغ و خانواده، تبلیغ و تقریب و ره‌توشه پیوستی منتشر شده است.

وی ادامه داد: فصلنامه علمی تخصصی ره‌توشه ویژه مبلغان، در قالب ۱۴ نوشتار به موضوعات مهم اندیشه‌ای، اخلاقی، معنوی، تاریخی، سیاسی و اجتماعی پرداخته است. در این فصلنامه مباحثی همچون گریستن اهل بیت(ع) بر امام حسین(ع)، حجاب در سیره بانوان منتسب به اهل بیت(ع)، اندیشه و زندگی در صحیفه سجادیه، معنویت از دیدگاه آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای(مدظله العالی)، پنج راهکار کلیدی در دفاع از ارزش‌های اسلامی، مواسات و دغدغه‌مندی از نظر قرآن و روایات با تأکید بر سیره امام حسین(ع)، عوامل توفیق همراهی با ولی امر، یاران غیر معروف امام حسین(ع) در کربلا، جنگ شناختی بنی‌امیه علیه قیام امام حسین(ع)، عنایت امام حسین(ع) به زائران و عزاداران، نذر برای امام حسین(ع) و نقش آن در گسترش و رشد مجالس حسینی، عنایات امام حسین(ع) به علما، زیارت اربعین و فرهنگ‌نامه قیام کربلا فراهم شده است.

روستا آزاد افزود: فصلنامه تبلیغ و خانواده برای مبلغانی که در عرصه خانواده تبلیغ می‌کنند؛ آماده شده است. از موضوعات این فصلنامه می‌توان به تبیین مسئولیت اصلی زن در خانواده (با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری)، تحکیم روابط زوجین براساس آیات و روایات، روش‌های تربیت فرزندان ولایت‌مدار، نحوه همسرگزینی در سیره امام حسین(ع) و امام سجاد(ع)، ویژگی‌های مطلوب محیط خانه، شیوه افزایش اعتماد به‌نفس نوجوانان در خانواده، پیامدهای ازدواج دیرهنگام و گرایش بانوان غربی به پوشش اسلامی اشاره کرد.

معاون فرهنگی ـ تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، تصریح کرد: برای آن دسته از مبلغانی که در مناطق مشترک، تبلیغ می‌کنند فصلنامه تبلیغ و تقریب با موضوعاتی چون شخصیت و منش امام حسین(ع) از منظر علمای شافعی و حنفی، بایسته‌های تبلیغ در مناطق مشترک و امام رضا(ع) در منابع اهل سنت تهیه شده است.

وی افزود: بررسی مبانی قرآنی و روایی حمایت از مظلومان، نگاهی به زندگی صحابیان شهید در حماسه عاشورا، پرسش و پاسخ‌های محرمی، روش ام‌سلمه همسر پیامبر اکرم(ص) در عزاداری برای امام حسین(ع)، الگوی رفتاری امام حسین(ع) با دوستان و دشمنان، سیره اهل بیت(ع) در ایجاد وحدت میان مسلمین و راهبردهای دشمن برای ایجاد اختلاف میان مسلمانان از دیگر موارد مطرح شده در فصلنامه تقریب است.

روستا آزاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه مبلغان اعزامی بعد از ایام محرم برای غنی‌سازی اوقات فراغت، به تبلیغ می‌پردازند، گفت: در این راستا بسته جامع آموزشی مجازی ویژه اوقات فراغت تابستان با هدف ارتقای سطح علمی و مهارتی مبلغان تهیه شده است.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اضافه کرد: این بسته آموزشی شامل ۳۵ عنوان دوره و کارگاه با موضوعاتی همچون روانشناسی نوجوان، رسانه و خانواده، شناخت دوران نوجوانی، روانشناسی و جامعه‌شناسی تبلیغ، اهمیت و روش پاسخگویی به سؤالات، شیوه‌های جذاب‌سازی کلاس‌های دینی، شیوه‌های دعوت دانش‌آموزان به نماز، مهارت‌های زندگی دوران نوجوانی (ارتباط مؤثر و خودآگاهی) است.

وی اظهار کرد: اردوی «هم‌اندیشی مبلغان اندیشه سیاسی و جهاد تبیین» با هدف هم‌اندیشی مبلغان تخصصی، درباره مسائل و مشکلات جهاد تبیین در قالب کارگاه حل مسئله برگزار شد که در آن مبلغان با حضور اساتید به بیان اولویت‌های عرصه جهاد تبیین و مسائل آن پرداخته و راه‌حل‌هایی در این راستا ارائه دادند و کارآمدی نظام، عدالت اجتماعی و تشکیل جبهه واحد در قالب انجمن‌های تخصصی تبلیغی از جمله موضوعاتی بود که در قالب سه گروه مورد بررسی قرار گرفت.

برگزاری سلسله نشست‌های "راویان مکتب حسینی" در قم

روستا آزاد اضافه کرد: سلسله نشست‌های "راویان مکتب حسینی" با ارائه حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق با موضوع نقش مبلغان در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه با موضوع راهکارهای امیدافزایی و تقویت ایمان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی با موضوع دستاوردهای فرهنگی انقلاب، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی ولدی با موضوع اقتضائات فعالیت‌های فرهنگی برای جوانان، حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی با موضوع جذاب‌سازی کلاس‌های دینی و سعدالله زارعی با موضوع نظم نوین جهانی و دستاوردهای مقاومت از ۱۸ تا ۲۰ تیرماه در سالن همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در خصوص اعزام مبلغان نیازمحور عمل می‌کنیم تا به تمام مشکلات و مسائل کشور و میان مردم پرداخته شود، ادامه داد: بیش از ۱۳۰ هزار دقیقه در قالب ۴۰ رشته و ۴۰ موضوع از اساتید مجرب ضبط شده و به‌صورت آموزش‌های مجازی در اختیار مبلغان قرار می‌گیرد.

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه پنج هزار نفر از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه در ماه محرم اعزام می‌شوند، اظهار کرد: تاکنون سه هزار نفر از مبلغان ثبت شدند که اعزام آنان نهایی شده است، ۱۷۰ تیم نیز درخواست آنان در حال بررسی است و مبلغان می‌توانند تا قبل از ۲۷ تیرماه، با مراجعه به سایت «سمتا» برای ثبت‌نام اقدام کنند.

وی افزود: نخبگان تبلیغی افرادی هستند که علاوه بر اشتغال به تبلیغ، از اساتید درس خارج و سطوح عالی حوزه هستند که ۳۰۰ نفر تحت این عنوان فعالیت دارند و برخی در قم و برخی در سایر شهرها فعالیت دارند. مبلغان تخصصی نیز در کنار تحصیلات حوزوی، تحصیلات دانشگاهی دارند و در ماه محرم نیز در حوزه‌های مختلف تبلیغ عمومی و تخصصی دارند.

توجه ویژه مبلغان محرم به مباحث تربیتی

همچنین در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحامد شریعتمداری، مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه همکاری مطلوبی با نهادهای مختلف صورت گرفته است تا مبلغان در ایام محرم در مکان‌ها، نهادها و مراکز مختلف حضور پیدا کنند، گفت: امسال با توجه به پیوستگی محرم و صفر با ایام تربیت کودکان و نوجوانان(اوقات فراغت) همراه شده است، باید مبلغان توجه ویژه به برنامه‌های تربیتی و اجتماعی داشته باشند.

وی ادامه داد: مبلغانی که به‌صورت مستمر در یک نقطه تبلیغی قرار می‌گیرند، شناسایی شده‌اند و اگر تمایل دارند در همان نقطه ارائه تبلیغی داشته باشند برای آنان حکم مستقل صادر می‌شود و نیازی به درخواست اولیه ندارند و این اقدام تشویقی برای تقویت استمرار تبلیغی در یک نقطه خاص است.

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی با تاکید بر حمایت مالی از مبلغان یادآور شد: در ماه مبارک رمضان تسویه و حمایت مبلغان در کمتر از ۱۰ روز صورت گرفت که بنا داریم این سرعت عمل را در ماه محرم نیز دنبال کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha