به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، سیدسعید صفوی اظهار کرد: چاقوی زنجان یک تفاوت اساسی با چاقوی دیگر نقاط کشور دارد، این به این دلیل است که این صنعت ریشه در تاریخ شهر زنجان دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر به طور رسمی ۷۰۰ کارگاه چاقوسازی با ۱۵۰۰ هنرمند دارای پروانه صنایع دستی در این صنعت فعالیت میکنند، تصریح کرد: این در حالی است که تعداد زیادی از هنرمندان این هنر بدون پروانه صنایع دستی در این صنعت فعالیت میکنند.
صفوی با بیان اینکه در حوزه صنایعدستی دولت اقداماتی را آغاز کرده است از جمله بیمه هنرمندان صنایع دستی که البته به کندی پیش میرود؛ چراکه باید اعتبارات به صورت ملی پیشبینی شود، عنوان کرد: این در حالی است که در قالب تبصره ۱۶ تسهیلاتی به متقاضیان اعطا میشود. پیگیر هستیم که یک روز از تقویم کشور را به نام روز ملی چاقوی زنجان ثبت کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان در ادامه با بیان اینکه استان زنجان ۱۱۰ مهر اصالت ملی و ۱۰ مهر اصالت بینالملی در رشتههای مختلف صنایع دستی از جمله چاقوسازی دریافت کرده است، بیان کرد: تامین مواد اولیه و ورود بیرویه چاقویهای خارجی به بازار از جمله مشکلات صنعتگران است.
وی در رابطه با فروش و عرضه این محصول هم افزود: فروش چاقو به ویژه ارسال آن به صورت پست دارای محدودیتهایی است که در این زمینه رایزنیهایی به صورت ملی و استانی داشتهایم مبنی بر اینکه باجهای برای صنایع دستی به ویژه برای این محصول اختصاص داده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان به صادرات این محصول هم اشاره کرد و افزود: در این راستا هم مشکلاتی وجود دارد که چندان به صورت رسمی صادرات انجام نمیشود و به صورت چمدانی صادر میشود که این موضوع را هم به صورت ملی و استان در حال پیگیری هستیم.
صفوی اضافه کرد: زنجان این ظرفیت را دارد که موزه تخصصی چاقو به طور خصوصی ایجاد شود که مقدمات این اتفاق مهم در حال پیگیری است.
انتهای پیام
نظرات