به گزارش ایسنا، روزنامه رأی الیوم در گزارشی در این باره نوشته است: چهار ماه از سکوت اسرائیل در رابطه با ناپدید شدن یک تبعه اسرائیلی در عراق میگذرد. «الیزابت تسورکو» ماه مارس گذشته پس از اینکه تصمیم گرفت مسیر معمول خود را به سمت اربیل در کردستان عراق تغییر دهد تا برای اولین بار وارد بغداد و به طور خاص در محله الکراده شود، ناپدید شد.
گفته میشود که نیروهای یک گروه عراقی به خانه وی در الکراده رفته و او را بازداشت کردهاند. منابع دیگر نیز میگویند که دستگیری در کافهای در همین محله صورت گرفته است، طوری که خبرگزاری فرانسه به یک فایل ویدیویی دست یافته که توسط دوربین مدار بسته ثبت شده زن جوانی را در این کافه نشان میدهد که به همراه یک مرد آنجا را ترک میکند.
به گفته منابع خبرگزاری فرانسه، زنی که در این ویدئو دیده شده تسورکو است و مردی که او را همراهی میکرد فردی است که او را بازداشت کرده و وابسته به گروههای مقاومت عراق است.
با این حال، اسرائیل که میدانست تسورکو ناپدید شده است، به این امید که تابعیت واقعی او فاش نشود و طرفی که او را در بغداد دستگیر کرده است، همچنان فکر کند که وی یک تبعه روسیه است، ترجیح داد در مورد این موضوع صحبت نکند؛ چراکه تسورکو با یک پاسپورت روسی سفر میکرد و چه در سفرهایش به اربیل یا شمال سوریه و چه در دیدارهایی که با شخصیتهایی از مخالفان سوریه انجام میداد از همین هویت استفاده میکرده است.
این احتمال وجود دارد که پیامهای غیرمستقیمی به تلآویو رسیده باشد که نشان میدهد طرفی که تسورکو را دستگیر کرده است، از تمام جزئیات مربوط به تابعیت، فعالیت و وابستگی فردی که اسرائیل ادعا میکند فقط یک محقق است که برای انجام تحقیقات دانشگاهی به مناطق سوریه و عراق سفر میکند، مطلع بوده است. این مساله همان چیزی است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را بر آن داشت تا اعلام کند که این تبعه اسرائیل در عراق ربوده شده است و در این رابطه دولت عراق را مسؤول دانسته و به بازداشت وی توسط گردانهای حزبالله عراق اشاره کرد.
چهارشنبه دفتر نتانیاهو مدعی شد که یک زن دوتابعیتی اسرائیلی - روسی به دست نیروهای شیعی در عراق به گروگان گرفته شده است.
دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی تأکید کرد که فرد مورد اشاره همچنان زنده است و ما عراق را مسؤول سلامت وی میدانیم.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شد که «نیروهای وابسته به حزبالله عراق الیزابت تسورکو را به گروگان گرفتهاند».
روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت که الیزابت تسورکو از نیروهای سابق ارتش اسرائیل است که در جنگ تابستان ۲۰۰۶ علیه حزبالله لبنان (جنگ۳۳ روزه) شرکت داشت.
کاملا مشخص است که اسرائیل از بازداشت تسورکو از چهار ماه قبل مطلع بوده و تلاش کرده است که ارتباط وی با خود را پنهان کند و به همین دلیل بوده است که در این مدت چنین اتفاقی را پنهان کرده است؛ اما حالا یک طرف به آنها اطلاع داده است که این بازی لو رفته است و یک اسیر اسرائیلی در چنگ یک طرف عراقی است و آنها باید فکری در این باره کنند.
آنچه این فرضیه را تایید میکند، بیانیه دفتر نخست وزیری اسرائیل است که گفته است تسورکو زنده و در سلامت کامل است. این بدان معنا است که نتانیاهو پیامی غیرمستقیم در این باره دریافت کرده است.
احتمال داده میشود که مرحله بازجویی از تسورکو به پایان رسیده و او جعبه سیاه مربوط به فعالیت، رابطه، مأموریت و ارتباطات خود را خالی کرده است و این یکی از دلایل افشا و علنی کردن موضوع دستگیری وی است.
در این رابطه باسم العوادی سخنگوی دولت عراق امروز، جمعه اعلام کرد: دولت عراق درحال تحقیقات درباره الیزابت تسورکو تبعه صهیونیست است.
العوادی افزود: از آنجایی که این موضوع در این سطح است، بنابراین تا زمانی که دولت عراق تحقیقات رسمی خود را کامل نکند و به نتیجه نرسد، هیچ بیانیه رسمی در این زمینه صادر نخواهد شد.
وی تاکید کرد: پس از تکمیل تحقیقات دولت عراق رسما در این زمینه اظهارنظر و موضعگیری خواهد کرد.
«ایما»، خواهر کوچکتر الیزابت تسورکو نیز میگوید که وی از حضور خواهرش در بغداد مطلع بوده است.
وی اعلام کرده است: خواهرم در آنجا با مردم عادی مصاحبه میکرد و مارس گذشته ارتباط ما با او قطع شد.
ایما همچنین گفت: ما سعی کردیم بفهمیم چه اتفاقی افتاده است. من میدانم که او آنجاست، چراکه او یک دانشگاهی است، ما بارها با هم درباره تحقیقات و چگونگی نوشتن پایان نامه دکترای وی صحبت کردهایم.
وی اذعان کرد: من میدانستم که او در آنجا کار میدانی انجام میدهد. هدف او بررسی جنبشهای سیاسی از طریق مردم عادی در خیابان بود و با مردم مصاحبه میکرد تا جهان بینی آنها را که موضوع دکترای اوست، درک کند.
ایما در ادامه افزود: «ما نگران بودیم؛ اما برای او مهم بود که تحقیق کند و متوجه شود که چگونه عموم مردم واقعیت سیاسی خود را درک کردهاند.
در همین حال، مادر تسورکو اظهارات متناقضی را نسبت به صحبتهای خواهر وی مطرح کرده است.
وی در این باره به شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گفته است که آنها از حضور تسورکو در عراق اطلاعی نداشتهاند و وی برای تحقیقات خود به ترکیه رفته بود.
روزنامه نگارانی که با تسورکو به عنوان یک محقق روسی ملاقات کردهاند، میگویند که تحقیقات او در بغداد بر گروههای مقاومت عراق و جریان صدر به رهبری مقتدی صدرمتمرکز بوده است.
در بیانیه شورای منطقهای شهرک سازی «گوش عتصیون» در کرانه باختری نیز آمده است که تسورکو که در عراق بازداشت شده، مدتهاست در شهرک «الداد» در منطقه شهرکی «گوش عتصیون» در نزدیکی «بیت لحم» زندگی میکند.
تسورکو یک شهرک نشین اسرائیلی است که در ارتش رژیم اشغالگر خدمت کرده و با وقوع حوادث در سوریه، وی به موضوع سوریه تمرکز کرد و به همین منظور از چندین کشور و منطقه بازدید و با شخصیتهای سیاسی و سرکردههای نظامیان مخالف دولت سوریه ارتباط برقرار کرد.
قانون رژیم صهیونیستی از ورود اسرائیلیها به کشورهایی که اسرائیل آنها را متخاصم میداند از جمله عراق و سوریه منع میکند، حتی اگر یک فرد اسرائیلی تابعیت دوم نیز داشته باشد، طبق قانون باید پاسخگو باشند مگر اینکه در راستای یک مأموریت رسمی به این کشورها اعزام شده باشند.
قانون عراق همچنین ورود صهیونیستها را ممنوع کرده است و به همین دلیل دستگیری وی در عراق یک روند قانونی است که نمیتوان آن را طبق ادعای مقامات رژیم صهیونیستی «آدم ربایی» نامید.
صهیونیستها تایید میکنند که تسورکو در عراق است؛ اما آنچه اسرائیل بیش از همه از آن میترسد این است که تسورکو به ایران تحویل داده شده باشد؛ چراکه در چنین صورتی اسرائیل باید برای پرداخت یک بهای بسیار سنگین آماده شود.
انتهای پیام
نظرات