• جمعه / ۱۶ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402041609888
  • خبرنگار : 71129

زلنسکی در پراگ: ترس برخی کشورها از روسیه مانع از پیوستن ما به ناتو می‌شود

زلنسکی در پراگ: ترس برخی کشورها از روسیه مانع از پیوستن ما به ناتو می‌شود

زلنسکی برای دیدار با رئیس جمهوری چک و سایر مقام‌ها وارد پراگ شده است. ، زلنسکی گفت که کی‌یف خواهان «صداقت» در روابط با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری فرانس ۲۴، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفته که ضد حمله کشورش علیه نیروهای روسی آنطور که باید سریع نیست؛ اما نیروهای کی‌یف پیشروی داشته‌اند.

زلنسکی در دیدار با پتر پاول، رئیس جمهوری چک در جمع خبرنگاران گفت: ضد حمله سریع نیست این یک حقیقت است. ما پیشروی داشته‌ایم؛ اما مانند روس‌ها عقب نشینی خیر.

رئیس جمهوری اوکراین افزود: اکنون ما ابتکارعمل داریم.

اوکراین به دنبال نشانه‌ای از نشست ۱۱ و ۱۲ ژوئیه ناتو در ویلنیوس است که بتواند پس از جنگ با روسیه به این ائتلاف نظامی ملحق شود.

کی‌یف همچنین می‌خواهد این پیوستن هرچه سریعتر انجام شود؛ اما کشورهای عضو ناتو بابت این مساله دچار دو دستگی شده‌اند.

 برخی از کشورها نگرانند که این اقدام می‌تواند ناتو را به یک جنگ فعال با روسیه نزدیکتر کند.

در این میان زلنسکی به همراه همتای خود از جمهوری چک گفته است: ما درباره یک نشانه و سیگنال واضح و اقداماتی قاطع صحبت می‌کنیم که به دعوت منجر می‌شود. ما به این دعوت نیاز داریم. ما همچنین در روابطمان به صداقت نیاز داریم.

رئیس جمهوری اوکراین افزود، فرمولی که در نشست ۲۰۰۸ ناتو تصویب شد کافی نیست مبنی بر اینکه درهای ائتلاف ناتو باز می‌ماند و اوکراین در نهایت به عضوی از این ائتلاف بدل می‌شود. ما به نوعی سیگنال نیاز داریم چیزی که واضح باشد.

او گفت که درک می‌کند که ممکن است جلب حمایت همه اعضای ناتو دشوار باشد زیرا برخی از آنها "از روسیه می‌ترسند".

جمهوری چک به عنوان یکی از اعضای ناتو حامی قدرتمند اوکراین از آغاز حمله فوریه ۲۰۲۲ روسیه است و به کی‌یف حمایت‌های نظامی ارائه داده است.

رئیس جمهوری چک نیز گفت: باید کاملا مشخص شود که به نفع جمهوری چک است که اوکراین به محض پایان جنگ، مذاکرات برای پیوستن به ناتو را آغاز کند، زیرا این به نفع امنیت، ثبات منطقه و رونق اقتصادی ما نیز هست.

ورود زلنسکی به جمهوری چک پس از سفر به بلغارستان برای گفت‌وگو در مورد امنیت و نشست ناتو صورت گرفت و وی در این سفر به دولت صوفیه تاکید کرد تا به حمایت نظامی از کی‌یف ادامه دهد و تلاش کرد تا این تصور را که عرضه تسلیحات غربی به اوکراین باعث گسترش دامنه جنگ شده، را از بین ببرد.

رئیس جمهوری اوکراین از امتناع رومن رادف رئیس جمهوری بلغارستان از ارائه سلاح به رژیم کی‌یف شکایت کرده بود.

زلنسکی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در صوفیه، پایتخت بلغارستان، گفت: «امروز با رئیس جمهوری (رادف) صحبت کردم و او افکار خود را در مورد کمک به اوکراین در دفاع بیان کرد. ما دیدگاه متفاوتی نسبت به مسائل داریم و او معتقد است ارائه کمک به اوکراین یک تشدید تنش است، در حالی که من فکر می‌کنم حفاظت است. این یک فلسفه کاملاً متفاوت است.»

وی ادامه داد: او نمی‌تواند اجازه دهد تعداد سلاح‌های ارتشش کم شود و به همین دلیل از ما حمایت نکرد، من با صراحت به او گفتم که اگر ما سقوط کنیم سلاح‌های شما کافی نیست و روسیه جلو می‌رود.

با این حال، زلنسکی از دستیابی به تفاهم با رئیس جمهوری بلغارستان در مورد مسائل انرژی و "معادله صلح" که رئیس جمهوری اوکراین پیشتر مطرح کرده بود، خبر داد.

همچنین به گزارش خبرگزاری رویترز، ولودیمیر زلنسکی روز پنجشنبه گفت که کشورش با بلغارستان برای تقویت همکاری‌ها در زمینه دفاعی به توافق رسیده است و از صوفیه برای مشارکت در بازسازی اوکراین دعوت کرده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، ولودیمیر زلنسکی در صوفیه با نیکولای دنکوف، نخست‌وزیر بلغارستان گفت‌وگو کرد و در مورد افزایش همکاری‌های دفاعی با اوکراین و همچنین بازپروری سربازان اوکراینی و آموزش پزشکان اوکراینی در بلغارستان گفت‌وگو کرد.

به گزارش رویترز، زلنسکی گفت: ما در مورد حمایت نظامی بلغارستان از کشورمان گفت‌وگو کردیم. در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نیکولای دنکوف، نخست وزیر بلغارستان در صوفیه، ما روی ادامه همکاری حساب می‌کنیم، که در حال حاضر جان بسیاری را نجات داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۱۶ ۱۱:۲۹

این نتیجه روی کار آوردن یک دلقک توسط استعمار گران است چه بسا در ایران تم اگر شورای نگهبان نبود قطعا یک دلقک ،یا یک دائم الخمر، یا یک بزهکار مانند اصلاح طلبان خائن را بر سر کار می آوردند