• پنجشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402041509412
  • خبرنگار : 50572

خام خواری؛ بیعت دوباره انسان و طبیعت...

خام خواری؛ بیعت دوباره انسان و طبیعت...

ایسنا/کردستان خام خواری، راز پیوند زمین و برکت آسمان و بیعت دوباره انسان با طبیعت است.

خام خواری فرهنگی است کە بنا به موقعیت مکانی و زمانی هر فردی و بە خواست خود، شیوە تربیت و جغرافیایی کە در آن پرورش پیدا کردە بر آن تعمق می کند، پیوندی از جنس امرار معاش و پویایی در زمینه تعالی بشر..

هر جانداری نیاز به تغذیه دارد به طوریکه خوراک از اساسی ترین نیاز و حق تعالی و تکامل جامعه انسانی و اجتماع جانداران می باشد. بنا بە مستندات، تعریف دقیقی از رژیم خام خواری وجود ندارد و هر سال روز جهانی «وگان» که یک رویداد سالانه‌ است، توسط گیاه‌خواران تمام دنیا گرامی داشته و برگزار می شود.

در روز شمار جهانی یکم نوامبر روز جهانی وگان است، این مناسبت از سال ۱۹۹۴ جشن گرفته شده و همچنین آغازگر ماه جهانی وگان نیز می باشد. گیاه خواری اصطلاح عمومی وگانیسم است کە در جاهای مختلف از مواد غذایی متفاوتی استفاده می شود. آنچه مشترک میان تمام انواع رژیم های خام خواری قرار دارد «به غذای خامی می‌گویند که آن را بیش از ۴۶ درجه سانتی گراد حرارت نداده و همچنین آن را قبلاً در فریزر قرار نداده باشیم».

ژیلا اخگر، کارشناس تغذیه در مورد خام خواری می گوید:رژیم غذایی خام خواری در قرن ۲۰ طرفداران بیشتری یافت، پس از اینکه پزشکان ثابت کردند که رژیم غذایی که دارای میوه و سبزیجات باشد، قادر است بیماری های بسیاری را بهبود بخشد. تا مدت‌ها رژیم غذایی خام خواری را زیر مجموعه ای از رژیم گیاه خواری به حساب می‌آوردند تا اینکه در سال ۱۹۷۵م، رژیم خام خواری به عنوان یک رژیم غذایی مستقل و متفاوت از گیاه خواری به ثبت رسید، که در تقویم ایران ۱۵ تیر ۱۳۹۸ بر آورده شده است.

وی می گوید: خام خوار به فردی گفته می شود که تنها غذاهای خام مصرف می کند. نکته اینجاست که مصرف چه مقدار از مواد خام سبب می شود که فردی را خام خوار بنامیم، بیشتر متخصصین معتقدند که اگر ۷۵ درصد از غذای مصرفی فردی یا بیش از این مقدار را مواد غذایی خام تشکیل دهند، چنین فردی را می توان خام خوار به حساب آورد.

غذاهای اصلی فرد خام خوار شامل انواع میوه جات، سبزیجات و آجیل و خشکبار مانند گردو، پسته، فندق، بادام به خصوص به صورت خیسانده شده، در برخی گرایش‌ ها انواع جوانه‌ ها از قبیل جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا و مواد قندی نظیر، کشمش، خرما، انجیر شکر قهوه‌ای و در گرایش‌های غیر وگان، عسل و غیره ‌است که به صورت خام و طبیعی مصرف می ‌نمایند که می ‌توان آن ‌ها را به صورت غذاهای ترکیبی در آورد و مورد مصرف قرار داد.

این کارشناس معتقد است، فرهنگ مصرف و مخصوصا سفره خانواده بنا به ذوق و سلیقه مادر خانواده بستگی دارد. 

مادر آگاه، نیاز روزانه و سلامت افراد خانواده را می فهمد و مصرف سفره غذایی روزانه اش خالی از مواد مورد نیاز افراد خانواده نیست، در این راستا می بینیم که رژیم خام خواری نیز مانند گیاه خواری است با این تفاوت که از پختن برخی مواد نظیر انواع سبزیجات، تا جای ممکن جلوگیری شود.

متخصصین تغذیه معتقدند که غذاهای خام حاوی آنزیم هایی است که عمل هضم غذا را در بدن تنظیم می کند،‌ حرارت دادن یا فریز کردن غذا این آنزیم ها را نابود می کند.

مصرف غذا بدون وجود این آنزیم ها در دراز مدت سبب مسمومیت بدن، زیاده روی در مصرف غذا و در نهایت منجر به چاقی می شود. غذاهای خام نسبت به غذاهای پخته، مواد مغذی بیشتری دارند.

ارزش این نوع رژیم تا آنجا است که در ایران باستان «جشن خام خواری» برگزار می‌کرده اند و از مزایای این جشن، دوری کردن از خوراک حیوانی و پختنی ها بوده است.

وی می گوید:رژیم غذایی خام خواران، تنها از غذاهای نپخته و غذاهایی که در طبیعت وجود داشته و کسی آنها را آماده مصرف نکرده است استفاده می کنند. اغلب از انواع میوه، سبزیجات، مغز میوه و دانه آن در این رژیم غذایی استفاده می شود. برخی افراد تحت این رژیم، شیر خام یا دیگر انواع لبنیات هم مصرف می کنند. البته باید به خاطر داشته باشیم که مصرف شیر خام خطرناک است و برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های مختلف، حتماً باید شیر را پاستوریزه کرد.  تخم مرغ هم قبل از مصرف و برای نابود کردن «سالمونلا» باید حتماً پخته شود.

وی با گریزی به دیدگاه دین و آنچه در باور مردم وجود دارد می گوید:بنا به فتوای مراجع آیینی خوردن گیاهان و سبزیجاتی که برای بدن ضرر نداشته باشد مشکلی ندارد،در اسلام گیاهخواری و نخوردن گوشت حرام نیست؛ بنابراین انسان می تواند در تمام عمر نیز از آن اجتناب کند، اما نیاز بدن به گونه ای است که به مواد غذایی مختلف و از جمله گوشت و گیاه احتیاج دارد. در این راستا، روایات فراوانی در ستایش بسیاری از گیاهان و محصولات کشاورزی و میوه ها و خواص آنها داریم اما از گوشت خواری هم نهی نشده بلکه در مواردی که لازم باشد تشویق هم شده است.

امام علی (ع) می فرماید:«بر شما باد بر مصرف کردن گوشت، زیرا گوشت بدن را چاق می کند، هر کس چهل شبانه روز گوشت نخورد، اخلاقش بد می شود.» 

باز می فرماید: «هنگامی که دچار ضعف شدید، گوشت با شیر بخورید. خداوند این دو را مقویّ برای بدن قرار داده است».

در برخی از احادیث و آثار مکتوب دیگر خوردن گوشت را منع کرده اند. مثلا آمده است: شکمتان را قبرستان مرده‌ها نکنید؛ یعنی زیاد گوشت نخورید.

با در نظر گرفتن زندگی دیجیتالی امروز و موقعیت آپارتمان نیشینی و عدم تناسب افراد، گیاه‌خواری موجب آرامش درونی و هماهنگی بین ذهن و جسم انسان شده و رژیم غذایی گیاهی با ایجاد شرایط جسمانی و روانی خاص، باعث آرامش، شادابی، تفکرات مثبت و رشد فرآیندهای روحی و معنوی می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha