به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کاخ سفید در بیانیهای آورده است: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و اولف کریسترسن، نخست وزیر سوئد قرار است به بررسی همکاری امنیتی رو به افزایش پرداخته و بر دیدگاه خود مبنی بر اینکه سوئد باید هرچه سریعتر به ناتو ملحق شود، تاکید کنند.
دو طرف همچنین به بررسی جنگ اوکراین و اوضاع پیرامون چین میپردازند.
سوئد و فنلاند به سیاست دیرینه خود درباره بیطرفی نظامی پس از حمله ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین پایان دادند و هر دو درخواست عضویت در ناتو را ارائه کردند و دنبال حمایت از سوی این ائتلاف نظامی هستند.
فنلاند یا داشتن بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه در آوریل ۲۰۲۳ به ناتو ملحق شد؛ اما عضویت سوئد همچنان از سوی ترکیه و مجارستان به تعویق افتاده است.
ناتو امیدوار است که مسیر عضویت سوئد در این ائتلاف پیش از نشست ۱۱ و ۱۲ ژوئیه سال جاری میلادی در ویلنیوس، لیتوانی هموارتر شود. ورود سوئد به ناتو از نظر نمادین یک لحظه قدرتمند به شمار میرود و جدیدترین نشانه از چگونگی سوق یافتن کشورها به سمت پیوستن به ناتو در پی جنگ روسیه در اوکراین محسوب میشود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در مقابل پیوستن سوئد به ناتو مقاومت میکند و استکهلم را متهم کرده که از گروههای شبه نظامی کرد و همچنین افراد مرتبط با کودتای نافرجام ۲۰۱۶ علیه آنکارا حمایت میکند.
اخیرا اردوغان سوئد را بابت هتک حرمت قرآن محکوم کرده است. پلیس سوئد اجازه برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل مسجدی در مرکز استکهلم را صادر کرد و آن را آزادی بیان دانست.
در این میان، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفته که مقامهای ارشد از ترکیه، سوئد و فنلاند را روز پنجشنبه برای حل و فصل مخالفت آنکارا در پیوستن سوئد به این ائتلاف نظامی گردهم میآورد.
مجارستان نیز هنوز درخواست پیوستن سوئد به ناتو را تایید نکرده و قانونگذاران مجارستانی میگویند رای پارلمان این کشور که مدتهاست در این باره به تاخیر افتاده تا جلسه پاییز انجام نمیشود.
دولت مجارستان، سیاستمداران سوئدی را به دروغگویی درباره وضعیت و شرایط دموکراسی در این کشور متهم کردهاند.
مسؤولان عالی رتبه مجارستانی گفتهاند که از عضویت سوئد حمایت میکنند؛ اما درخواستهایشان برای تایید عضویت استکهلم در ناتو همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات