• چهارشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402041408510
  • خبرنگار : 71660

روسیه و اوکراین یکدیگر را به «حمله‌ای قریب‌الوقوع» در زاپوریژیا متهم می‌کنند

روسیه و اوکراین یکدیگر را به «حمله‌ای قریب‌الوقوع» در زاپوریژیا متهم می‌کنند

روسیه و اوکراین مجددا یکدیگر را به انجام "حمله‌ای قریب‌الوقوع" به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا که تحت کنترل روسیه است، متهم کرده‌اند؛ داستانی قدیمی که مدت‌هاست هر دو طرف انگشت اتهام را به سوی یکدیگر نشانه می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی‌اش درباره "تحرکات خطرناک روسیه" در نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا گفت‌وگو کرد.

در روزهای پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، نیروهای روسی، نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا، بزرگترین تاسیسات هسته‌ای اروپا با شش راکتور را به کنترل خود درآوردند.

از آن زمان هر دو طرف بارها یکدیگر را به گلوله‌باران اطراف این نیروگاه متهم کرده‌اند و نسبت به ایجاد یک "فاجعه هسته‌ای" هشدار داده‌اند.

رنات کارچا، مشاور مدیرکل روس‌انرگواتم بدون ذکر هیچ جزئیاتی ادعا کرد: در تاریکی شب ۵ ژوئیه (چهارشنبه شب) ارتش اوکراین تلاش خواهد کرد تا با استفاده از تجهیزات با دقت بالا و پهپادهای کامیکازه حملاتی را علیه نیروگاه زاپوریژیا انجام دهد.

زلنسکی هم در توییتی گفت که طی تماس تلفنی‌اش با ماکرون گفته است که "نیروهای مستقر در زاپوریژیا – تحت کنترل روسیه – برای تحرکات خطرناکی در این نیروگاه آماده می‌شوند."

وی افزود: من و ماکرون توافق کردیم که وضعیت را به همراه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت حداکثر کنترل خود قرار دهیم.

بیانیه‌ای که توسط نیروهای مسلح اوکراین روز سه‌شنبه منتشر شده، ادعا می‌کند که "بمب‌های دست‌ساز" در قسمت فوقانی سومین و چهارمین راکتور این نیروگاه هسته‌ای تعبیه شده و "حمله‌ای در آینده‌ای نزدیک محتمل است."

در ادامه این بیانیه آمده است: اگر این بمب‌ها منفجر شوند، آسیبی به راکتورها نخواهند زد اما تصویر بمبارانی را از جانب اوکراینی‌ها ایجاد خواهد کرد. ارتش اوکراین آماده است تا تحت هر شرایطی عمل کند.

زلنسکی و ارتش کشورش هیچ مدارک و شواهدی را برای ادعاهای خود مطرح نکردند.

از زمانی که این نیروگاه به کنترل روسیه درآمده است، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سه بار از این نیروگاه هسته‌ای بازدید کرده است اما موفق به ایجاد توافقی درخصوص تامین امنیت تاسیسات این نیروگاه نشده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha