سعید تاسا، رئیس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین و حوزه هنری که امروز ۱۳ تیر ۱۴۰۲ در جمع خبرنگاران برگزار شد، اظهار کرد: این تفاهم نامه در حوزه فیلم سازی و سینما است چراکه سینما رسانهای اثرگذار در تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.
وی با اشاره به شکوفایی سینما در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بیان کرد: برای رسیدن به سینمای تراز انقلاب اسلامی نیاز است مجموعههایی همچون حوزه هنری که از دل انقلاب برآمدهاند به این عرصه توجه ویژه داشته باشند.
تاسا ضمن بیانم اینکه سینما میتواند کلید پیشرفت کشور باشد، تصریح کرد: دانشگاه علمی کاربردی در راستای اهداف آموزشی از سال ۱۴۰۰ وارد عرصه رشتههای شاخ ه سینما شد و مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی به عنوان تنها مرکز هنری استان در رشته گرافیک، عکاسی و طراحی و دوخت لباس فعالیت دارد و امروز در مقطع کاردانی رشتههای ذکر شده این مرکز ۳۰۰ دانشجو تحصیل میکنند.
وی ادامه داد: دانشگاه علمی کاربردی به دنبال آن است که نگرش مدرکگرایی را به نگرش مهارتگرایی تغییر دهد چراکه هم اکنون بیش از یک و نیم میلیون نفر فارغ التحصیل بیکار در جامعه وجود دارد بنابراین دورههای اشتغالمحور در دانشگاه علمی کاربردی تعریف شده است و دانشجویان میتوانند حتی در دوران دانشجویی وارد محیط کسب و کار شوند.
این مسئول خاطرنشان کرد: در سال جاری فرصتی برای دانشگاههای علمی کاربردی ایجاد شده تا این دانشگاه بتواند رشتههای مهارتمحور بیشتری را ارائه کند؛ در این راستا در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین رشته سینما و فیلمسازی انتخاب شد.
وی به نوع فعالیت حوزه هنری قزوین اشاره کرد و گفت: چگونگی فعالیت و اقدامات حوزه هنری قزوین در رسیدن به یک محصول هنری قابل تقدیر است بنابراین در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی نیز از همین مدل فعالیت در دورههای آموزشی استفاده خواهیم کرد.
تاسا با اشاره به چگونگی پذیرش دانشجو در رشته فیلمسازی در مرکز آموزش جهاد دانشگاهی قزوین، اظهار کرد: از میان افراد داوطلب پس از انجام مصاحبه با توجه به ظرفیت رشته و توانمندیها ۱۵ نفر پذیرفته خواهند شد و از مهرماه سال جاری در رشته فیلمسازی مشغول به تحصیل خواهند شد.
رئیس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین در پایان تصریح کرد: تلاش ما این است که این دانشجویان در ۳ ترم فارغالتحصیل و وارد عرصه تولید فیلم شوند؛ فراخوان ثبت نام نیز از ۱۸ تیر ماه اعلام خواهد شد.
یک رهیار در کنار سه دانشجو
محمد رضا امامقلی، رئیس حوزه هنری قزوین نیز در این مراسم اظهار کرد: از آنجا که دانشگاه جامع علمی کاربردی توانمندسازی مهارتی را سرلوحه اصلی کار خود قرار داده و مهارتمحور فعالیت میکند تفاهمنامه کنونی در خصوص تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در عرصه هنر و فیلمسازی است.
وی افزود: هدف ما پیوند آموزش و تربیت هنرمند است که حوزه هنری هم اکنون متولی این پیوند است و همکاری با دانشگاه به ما کمک میکند که هنرجویان به تحصیلات آکادمیک دست پیدا کنند و از این طریق مسیر رشد و سلوک هنری را مطلوبتر طی کنند و آینده روشنی را رقم بزنند.
رئیس حوزه هنری استان قزوین بیان کرد: امروزه دانشگاهی که پرچم دار نسل سوم است دانشگاه علمی کاربردی است و مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قزوین خوشبختانه با شتاب بیشتر به سمت دانشگاه نسل سوم شدن در حال حرکت است.
وی عنوان کرد: رشته فیلمسازی این دانشگاه به حوزه هنری سپرده شده و در قزوین برای اولین بار است که این اتفاق رقم میخورد؛ این همکاری سبب ایجاد فضای آموزشی و تدوین مدل آموزشی منحصر به فرد خواهد شد که نتیجه آن مهارتآموزی در کنار تحصیلات دانشگاهی است.
امامقلی گفت: دانشجویان در مقطع کاردانی تحصیل خواهند کرد و در آینده نیز مقطع کارشناسی به شرایط آموزشی اضافه خواهد شد؛ چشمانداز توسعه مدنظر ما این است که این تفاهمنامه برای ۵ رشته هنری افزایش پیدا کند و به عنوان الگو و روش الهام بخش در مهارتآموزی مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی بیان کرد: در این همکاری فضای آموزش و تربیت از طرف حوزه هنری و تمام فعالیتهای دانشگاهی نیز از طرف مرکز جهاد دانشگاهی ارائه میشود. در پایان تحصیل هر هنرجو یک شغل هم ایجاد خواهد شد زیرا مهمترین هدف ما ایجاد اشتغال و کارآفرینی است چون اگر در کنار مدرک دانشگاهی مهارت آموزی رقم بخورد افقهای روشنی ترسیم خواهد شد.
رئیس حوزه هنری قزوین تصریح کرد: به ازای سه دانشجو یک رهیار در نظر گرفته خواهد شد تا رهیار همراه دانشجو باشند و پس از پایان ترم بتوانند یک فیلم کوتاه ارائه دهند، این دانشجویان در دوره کاردانی ناظر به مسائل روز فیلم کوتاه و مستند کوتاه تولید خواهند کرد و پس از فارغ التحصیلی در مرکز رشد حوزه هنری مشغول به کار خواهند شد.
انتهای پیام
نظرات