• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402041308126
  • خبرنگار : 71290

یک کارشناس مسایل بین‌الملل تشریح کرد

فرصت‌های پیش روی ایران از حضور در سازمان همکاری‌های شانگهای

فرصت‌های پیش روی ایران از حضور در سازمان همکاری‌های شانگهای

یک کارشناس مسایل بین‌الملل با اشاره به فرصت‌های حضور ایران به عنوان عضو رسمی سازمان همکاری شانگهای گفت: حضور در این گونه سازمان‌ها ضمن ایجاد توازن در سیاست خارجی و الزامات چند جانبه‌گرایی، این فرصت را فراهم می‌کند تا کشورها قابلیت‌های خود را معرفی کنند.

فرشید باقریان در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای در ابتدای ایجاد به دنبال تامین امنیت بود، بعدها مسائل اقتصادی نیز مطرح شد و دریافتند در صورتی که امنیت تقویت شود، اقتصاد نیز تقویت خواهد شد، در واقع این سازمان مقابل هیچ  سازمانی در جهان نبود به عبارتی فلسفه وجودی‌اش برای قرار گرفتن مقابل ناتو یا بریکس نبود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر چین در رأس این پیمان قرار دارد که ادعا دارد تا سال ۲۰۳۰ بزرگترین قدرت جهان خواهد بود کما این که امروز هم چین یک قدرت به شمار می رود. با عضویت در شانگهای در واقع روابط مان با چین را آکادمیک می‌کنیم. ما با چین روابط مالی، استراتژیک، اقتصادی و... داریم و به نوعی شرایط ایجاب کرده اقتصاد ما شرق گرا باشد لذا ارتباطات‌مان را از طریق شانگهای تبدیل به روابط آکادمیک می‌کنیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: حسن عضویت در شانگهای این است که ما را در یک رتبه جهانی وارد می‌کند و در یک سطح بین‌المللی انتقال سطوح انجام می‌شود.

باقریان افزود: هر پیمانی در هر نقطه‌ای از جهان یکسری الزامات را برای دولت‌ها به دنبال دارد اما ما در پیمان مشترک با چین چنین الزاماتی را نداریم. حضور ایران در شانگهای امکان فضای باز را به وجود می آورد. در این سازمان اعضای دیگری نیز هم به عنوان اصلی و هم ناظر وجود دارند این مساله و ارتباط ما با آن ها موجب می شود تا قائل به رفتار چند جانبه گرایی در سیاست خارجی شان شویم، ضمن این که تفکر تجدید نظر در سیاست خارجی کشورها رعایت می شود.
این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین اظهار کرد: به واسطه نیازهایی که اعضای سازمان شانگهای دارند همین خواسته‌ها و نیازهای طرفین باعث می‌شود تا بازارهای جدیدی پیدا شود.

وی با بیان این که همکاری کشورها در قالب یک پیمان یا سازمان موجب توازن در سیاست خارجی می شود، گفت: تعادل و توازن در سیاست خارجی موجب می‌شود تا همین رفتار به جامعه مدنی نیز سرایت کند.

باقریان در پایان تاکید کرد: فعالیت و حضور در پیمان‌هایی مانند شانگهای موجب تجدید نظر در دیدگاه نسبت به مسائل جهان، الزامات چند جانبه گرایی و... می شود. ضمن این که رتبه جهانی تان بالاتر خواهد رفت بیشتر می توانید خود را معرفی می کنید، همچنین فرصت معرفی قابلیت هایتان به وجود می آید.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha