عباس آرگون در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اگر بخواهیم برای آینده تجارت ایران یک برنامه ریزی جامع و هدفمند داشته باشیم، احتمالا باید به یک طرح سه مرحلهای فکر کرد. گام نخست آن بهبود سطح روابط تجاری ایران با دیگر کشورها و حضور در پیمانهای دو و چند جانبه و سازمانها و گروههای اقتصادی بین المللی است. در این بین چه سازمان شانگهای و چه گروه بریکس که در هر دو آنها تعداد زیادی از اقتصادهای نوظهور و پر قدرت جهانی حضور دارند، قطعا برای آینده اقتصاد ما اهمیت فراوانی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه توسعه روابط با دیگر اقتصادهای جهان و کاهش تنشها و کنار زدن محدودیتها، گام دوم در این حوزه به شمار میرود، تشریح کرد: حتی اگر ما در جریان این توافقات تازه مقدمات قراردادهای جدید را فراهم کنیم، برای انکه بتوان حداکثر استفاده را از این موقعیت کرد، باید شرایط همکاریهای بانکی، جابجایی ارز، جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و دریافت تسهیلات را فراهم کنیم تا این همراهی به یک همکاری منجر شود.
عضو اتاق بازرگانی تهران به لزوم اصلاح برخی سیاستهای داخلی اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته متاسفانه بعضا برخی سیاستهای داخلی خود به مانعی برای فعالیتهای اقتصادی منجر شده است. پس از انکه ما گامهای مهمی در زمینه توسعه روابط و همکاریها برداشتهایم و عضویت در برخی سازمانهای مهم اقتصادی را نهایی کردهایم، قطعا دیگر قطعه این پازل، باید به فراهم کردن مقدمات لازم در داخل اختصاص پیدا کند و به این ترتیب تمام مقدمات لازم برای رشد اقتصادی کشور فراهم شود.
آرگون در پاسخ به این سوال که اقتصاد ایران تا چه حد ظرفیت استفاده از این فرصتها را دارد، توضیح داد: یکی از اصلیترین مسائلی که در این زمینه مطرح است، بحث فراهم کردن مقدمات لازم برای توسعه فعالیتهای تجاری است. ما بار ها بر این موضوع تاکید کردهایم که اقتصاد ایران دارای ظرفیت بالقوه بسیار مطلوبی در بسیاری از حوزههاست و امکان آن را دارد که در یک شرایط مناسب، ظرفیتهای خود را به ظهور برساند. در صورتی که ما ارتباط خود با نهادهای اقتصادی دنیا را گسترش دهیم و محدودیتهای خارجی و داخلی را کنار بزنیم هم میتوان به جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی برای طرحهای جدید فکر کرد و هم قطعا این مسئله خود را در آمارهای تجاری و اقتصادی ما نشان خواهد داد.
انتهای پیام
نظرات