به گزارش ایسنا، محمد حسین ساعی در نشست خبری دومین همایش ملی آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار به تشریح جزئیات برگزاری این همایش پرداخت و افزود: ایده شکلگیری همایش از سال ۱۳۹۹ به نوعی با اهدافی که در همایش اول مد نظر بود، با شعار آینده مطلوب در نظام آموزش عالی کشور شکل گرفت. در واقع فراخوان همایش اول تابستان ۱۳۹۹ اعلام و به نوعی استارت اولیه این رویداد فرهنگی، پژوهشی و علمی آغاز شد و وزارت علوم بخشنامهای به تمام دانشگاه ها در خصوص راه اندازی دفتر آینده پژوهشی به لحاظ اهمیت این موضوع، ارسال کرد.
رئیس دانشگاه سوره خاطر نشان کرد: همایش اول آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار با حمایت معاونت پژوهشی وزارت علوم آذر ماه ۱۴۰۰ به صورت حضوری در فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی برگزار شد. بعد از این رویداد، آینده پژوهی در کشور کمی پررنگتر شد که از همان سال طرحی در فرهنگستانهای جمهوری اسلامی مبنی بر پیش بینی فرایند آینده پژوهی در نظام آموزش و پرورش برنامه ریزی و چند ماه پیش کتاب مجموعه مقالات آینده پژوهشی در آموزش و پرورش توسط مجموعه فرهنگستان ها رونمایی شد.
وی همچنین تاکید کرد: در همایش اول مجموعه مقالات به صورت کتابی با عنوان نخستین همایش آینده پژوهشی و آموزش عالی با ۲۱ مقاله تخصصی در زمینه آینده پژوهی و توسعه پایدار به چاپ رسید. این کتاب به عنوان منبع آموزشی برای دانشگاههایی که در حوزه آینده پژوهی و توسعه پایدار ادعای فعالیت دارند، شناخته شد.
به گفته رییس دانشگاه سوره، تعداد ۲۱ مرکز علمی، پژوهشی، فرهنگی و نهادهای مرتبط با حوزههای آموزشی برای برگزاری همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی و توسعه پایدار اعلام آمادگی کردند و همایش از امتیاز و مجوز پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برخوردار است. قرار شد این همایش به صورت دوسالانه برگزار شود.
ساعی افزود: دومین همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی و توسعه پایدار بیست و نهم آذر ماه برگزار میشود و فراخوان دریافت کلیات مقالات پژوهش تا بیست و نهم تیر ماه ۱۴۰۲ و دریافت اصل مقالات ۲۹ آبان ماه است.
ساعی درباره محورهای همایش نیز عنوان کرد: کارآفرینی کارآمدی به روز رسانی و آموزش پایدار مهمترین محور همایش است. آینده پژوهی و نظامهای نوین آموزش عالی، احیای هویت در نظام آموزش عالی و بومیسازی، راهبرد فناوریهای نوین و هوش مصنوعی در آموزش عالی، سناریو نویسی توسعه آموزش و آینده نگری و تحلیل ساختارهای علمی و اندیشه انتقادی در نظام آموزش عالی از دیگر محورهای این همایش است.
در ادامه، مهران هوشیار بهعنوان دبیر کل این همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه سوره نیز خاطر نشان کرد: دومین همایش آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار به پشتوانه همراهی استادان و متخصصان دانشگاهی و با همکاری اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و مراکز علمی- پژوهشی معتبر کشور آذرماه ۱۴۰۲ برگزار می شود. در واقع در این دوره نیز، دستیابی به اهداف عالیه این برنامه نیازمند تدبیر، اندیشه و بهره گیری از دانش و تجربیات فرهیختگان و بزرگان علوم تربیتی، علوم انسانی، رسانه، آموزش، پژوهش و فرهنگ و هنر کشور است؛ بزرگانی که با اصول و برنامه های علمی و همچنین استفاده از باورهای فرهنگی و آموزه های دینی ایران اسلامی ساختاری نظام مند متناسب با نیاز نسل امروز و دغدغه های اجتماعی دنیای معاصر را طراحی و ارائه می کنند.
هوشیار تاکید کرد: در همین راستا فراخوان همایش ملّی و کاربردی " آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار" آغاز شده و از تمام صاحبنظران، اندیشمندان، استادان، مدیران و علاقهمندان برای ارائه نظرات راهگشا، علمی و سازنده متناسب با هدف و در قالب محورهای پیشنهادی همایش دعوت می شود تا با ارائه آخرین یافته های پژوهشی و مقالات خود در ارتقای جایگاه آموزش و بهبود کیفیت نظام های دانشگاهی متناسب با شرایط و نیازهای روز جامعه و ترسیم آینده روشن در افق توسعه آموزش کشور، برگزارکنندگان این دوره از همایش را همراهی کنند.
دبیر کل این همایش و عضو هیأت علمی دانشگاه سوره گفت: ۱۵ پیش نشست این همایش مصادف با هفته پژوهش در سال ۱۴۰۲ با حمایت معاونت پژوهشی و همراهی سه دانشکده دانشگاه سوره با محورهای تبیین راهکارهایی برای همراهی و حضور دانشگاه و نظام آموزش عالی هنر، معماری، شهرسازی، فرهنگ، ارتباطات و رسانه در چشم انداز دانشگاه های آینده جهان اسلام برگزار خواهد شد که جزییات برنامههای آن متعاقباً اعلام می شود.
به گزارش ایسنا، اختتامیه دومین همایش ملی آینده پژوهی، آموزش عالی و توسعه پایدار در تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و علاقهمندان میتوانند برای ارسال مقالات خود از طریق ایمیل fhesd@soore.ac.ir اقدام و برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس fhesd.soore.ac.ir یا دفتر معاونت پژوهشی دانشگاه سوره مراجعه کنند.
انتهای پیام
نظرات