به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین فاش کرد، یکی از این سربازان ویژه ارتش انگلیس شخصا در طی یک دوره ماموریت شش ماهه و در چارچوب سیاست کشتن "همه مردان در رده سنی جنگیدن" بالغ بر ۳۵ افغان را صرفنظر از این که اصلا تهدیدی ایجاد کرده باشند، کشت.
طبق این گزارش، نیروهای ویژه انگلیسی این مردان افغان را زمانی که اسلحه همراه داشته باشند از اعضای خانواده جدا کرده و میکشتند اما در پنج حادثه، تعداد کسانی که کشته شدند بیشتر از تعداد اسلحههای کشف شده بود.
این ادعاهای جدید در سندی ذکر شده که گروه حقوقی "لی دی" به تیم تحقیق جدیدی گفتهاند که درباره جرایم سربازان نیروی هوایی سلطنتی انگلیس (اس.ای.اس) در افغانستان رسیدگی میکند.
برخی مقامهای ارشد ارتش انگلیس در ایمیلهایی در آن زمان هشدار داده بودند که "به نظر میرسد بیاعتنایی به جان غیرنظامیان برای این نیروها عادی شده است." اما یک تحقیق داخلی صورت گرفته در سال ۲۰۱۱ تغییری را در الگوی این کشتارها ایجاد نکرد.
وکلای این خانوادهها قتلهای مشکوک این نیروهای ویژه را در بازه ژوئن ۲۰۱۱ تا مه ۲۰۱۳ ثبت کردند از جمله این که در یک یورش نیروهای اس.ای.اس که منجر به کشته شدن چهار تا پنج افغان شد تنها یک نارنجک یافت شد.
بر طبق این گزارش، نیروهای انگلیسی در این عملیات با چنان خشونت بالایی رفتار کردند که حتی دو کودک را هم مجروح کردند.
در جریان مراحل پایانی حضور نظامی انگلیس در استان هلمند افغانستان، سربازان نیروی ویژه اس.ای.اس مکررا یورشهای شبانه علیه خانههای افغانها به بهانه یافتن شبهنظامیان طالبان اجرا کردند. وکلای خانوادههای افغانهای کشته شده به دست نیروهای اس.ای.اس میگویند که بهرغم برآوردهای قبلی در خصوص اینکه ۵۴ افغان قربانی تنها یک واحد از نیروهای اس.ای.اس شدند، اما در واقعیت تعداد بیشتری از نیروهای انگلیسی و در بازه زمانی طولانیتری نسبت به آنچه که مقامات نخست اعلام کردند، این جنایات را به شکل قتلهای خودسرانه مرتکب شدند.
انتهای پیام
نظرات