به گزارش ایسنا، مجید چگنی امروز در آیین امضای تفاهمنامه طرح افزایش استحصال گاز اتان ۹ پالایشگاه مجتمع گازی پارسجنوبی با بیان اینکه این پروژه یکی از پروژههای اولویتدار اقتصادی طبق ابلاغیه معاون اول رئیسجمهوری بهشمار میآید، اظهار کرد: از ابتدای کار مذاکراتی با ستاد اجرایی آغاز و به تعیین چارچوب پروژه شد. امروز توافقنامه این پروژه به امضای دو طرف خواهد رسید و بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه کارهای مهندسی این طرح از چند ماه پیش آغاز شده است، گفت: اکنون ظرفیت تولید سالانه ۷.۲ میلیون تن اتان در کشور وجود دارد و سالانه حدود ۴.۲ میلیون تن اتان تحویل مجتمعهای پتروشیمی میدهیم که این عدد در آیندهای نزدیک به ۵ میلیون تن میرسد.
چگنی با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۶ با مازاد اتان روبهرو میشویم و از آن سال به بعد با توجه به اجرای طرحهای پتروشیمی کیان، هرمز خلیج فارس، پارسیان سپهر و سیراف انرژی و طرحهای دیگر با کمبود خوراک اتان روبهرو خواهیم داشت، اظهار کرد: اجرای این طرح می تواند بخشی از این کمبود را جبران کند.
چگنی با بیان اینکه زنجیره ارزش در پالایشگاهها در دستور کار قرار دارد، گفت: واحد دوم ادورانت، هیدروژن و هلیوم در قالب طرح بازآوری گازهای مشعل در مجتمع گازی پارس جنوبی در دستور کار ما قرار گرفته است و این مواد در قالب این طرح استحصال خواهد شد.
به گزارش ایسنا، توافقنامه استحصال اتان از ۱۸ فاز پارس جنوبی گاز پارس جنوبی بهمنظور افزایش بازده بازیافت اتان در ۹ پالایشگاه این مجتمع، در چارچوب همکاریهای وزارت نفت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) ظهر امروز (دوشنبه، ۱۲ تیرماه) میان احمد باهوش، مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و حمیدرضا خلیلی، مدیرعامل گروه توسعه انرژی تدبیر، زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، در حضور جواد اوجی، وزیر نفت امضا شد.
بنابر این گزارش، استحصال اتان از پالایشگاههای فازهای هجدهگانه پارس جنوبی بر اساس طراحی ۶۶ درصدی است که با اجرای این طرح، به ۷۸ درصد ارتقا خواهد یافت.
یکی دیگر از محصولات راهبردی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی اتان است و ظرفیت تولید روزانه ۱۵ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول در مجموعه ۱۳ پالایشگاه وجود دارد که به پتروشیمیهای منطقه ارسال میشود و پتروشیمیهای مروارید، کاویان و جم مصرفکنندههای این محصول هستند.
انتهای پیام
نظرات