به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی صبح روز دوشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر آخرین پیگیری ها در ارتباط با حمله صورت گرفته به سفارت آذربایجان در ایران و همکاریهای تهران و باکو در این زمینه گفت: پیگیری حمله صورت گرفته به سفارت آذربایجان در تهران در عالیترین سطح مورد تاکید مقامات جمهوری اسلامی ایران در حوزه های سیاسی ، امنیتی و قضایی بوده است .
وی با بیان این که این موضوع با اهتمام و جدیت مورد پیگیری مقامات مسئول در جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است، ادامه داد : تا آنجایی که اطلاع دارم قوه قضاییه با جدیت این موضوع را دنبال کرده و به نتایج خوبی رسیده است.
کنعانی تصریح کرد : جلسه سخنگوی قوه قضاییه در روز سهشنبه برگزار می شود و شما خبرنگاران میتوانید در مورد آخرین پیگیریها قضایی در این ارتباط از ایشان سوال کنید و همان طور که اشاره کردم قوه قضاییه این موضوع را با جدیت دنبال کرده و به نتایج خوبی رسیده است.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه آخرین وضعیت در ارتباط با انتخاب سفرای جدید در فرانسه و انگلیس چگونه است و آیا این سفرا انتخاب شدهاند ؟ تصریح کرد: سیاست کلی ما فعال نگه داشتن سفارتخانههایمان در کشورهای مختلف و استفاده از همه ظرفیتهای دیپلماتیک برای پیگیری منافع ایران در کشورهای مختلف است.
وی ادامه داد : انتخاب سفرا در این دو کشور در دستور کار قرار دارد ، در این زمینه انجام اقذامات لازم در حال انجام شدن است و در مقطع زمانی خود در این مورد اطلاعرسانی دقیق خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره سفر امیرعبداللهیان به باکو برای شرکت در نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد و این که آیا در جریان این سفر دیداری بین مقامات ایران و آذربایجان انجام خواهد گرفت؟ گفت: اهمیت اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بر کسی پوشیده نیست. جنبش عدم تعهد به عنوان سازمانی مهم و ریشه دار ، دارای اعضای متعدد و نقش مهم و اثرگذار در حوزههای مختلف منطقهای و بینالمللی است. این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان این که حضور در این اجلاس برای تهران حائز اهمیت است، تصریح کرد: در گفتوگوی تلفنی اخیر بین وزیران امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان، وزیر خارجه آذربایجان تأکید زیادی بر ضرورت مشارکت ایران در عالیترین سطح در این اجلاس داشت .
کنعانی در این ارتباط تاکید کرد: هم به دلیل اهمیتی که ایران برای جنبش عدم تعهد قائل است، هم به دلیل اهمیتی که برای روابط دوجانبه با آذربایجان قائل هستیم و هم در پاسخ به دعوت و تأکید وزیر امور خارجه آذربایجان برای مشارکت فعال ایران در این اجلاس، وزیر امور خارجه کشورمان در رأس هیأتی در اجلاس شرکت خواهد کرد.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر با همتای آذربایجانی خود دیدار دوجانبه خواهد شد. کنعانی در مورد وضعیت کنونی روابط ایران و آذربایجان نیز گفت : در مورد فضای مناسبات بین دو کشور، با اقدامات دیپلماتیکی که صورت گرفته و تبادل هیأتها میتوانیم تأیید کنیم که فضا به نحو قابل توجه و ملموسی مثبت است و سفر وزیر خارجه و دیدارها و گفتوگوهایش در باکو میتواند شتاب بیشتری به این روند مثبت و رو به رشد در روابط دو کشور دهد .
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که روزنامه انگلیسی گاردین به تازگی در گزارشی اعلام کرده است که کشورهای بریتانیا، آلمان و فرانسه با خودداری از برچیدن تحریم مربوط به فعالیتهای موشکی جمهوری اسلامی در ماه اکتبر، برای اولین بار برجام را نقض خواهند کرد و از دیگر سو به دنبال فعال کردن مکانیزم ماشه علیه ایران هستند، گفت: ما گزارشهای رسانهای درباره انجام یا عدم انجام تعهدات اروپا در روز انتقالی که زمان آن مشخص است را ملاک عمل و تصمیم گیری قرار نمیدهیم.
وی با بیان این که روز انتقالی مطابق با سال هشتم برجام است که گمان میکنم در ماه مهر خواهد بود و یکی از موعدهای مهم در ارتباط با اجرای برجام به شمار میرود، افزود : به عنوان عضو مسئولیت پذیر برجام ، تحولات در این زمینه را با دقت رصد میکنیم و متناسب با اقدامات طرفهای مقابل، اقدامات خود را انجام میدهیم.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان این که به هرگونه بدعهدی طرفهای مقابل واکنش متوازن و متناسب نشان میدهیم و گامهای جبرانی ایران هم در واکنش به تحریمهای غیرقانونی آمریکا و بی عملی دولتهای اروپایی در ارتباط با برجام بود در بخشی دیگر از صحبت های خود درباره روند مذاکرات رفع تحریمها نیز اظهار کرد: ایران مسیر مذاکرات و ادامه رایزنیها با طرفهای مقابل را با هدف تامین حداکثری منافع ملت ایران دنبال میکند. همان طور که هفته پیش اعلام کردم ما مواضع خود را به صورت روشن به طرفهای مقابل منتقل کردیم و طرفهای مقابل با مواضع ما کاملا آشنا هستند.
کنعانی اعلام کرد : در بازه زمانی اخیر یک رگههایی از واقع بینی و دور شدن از فضای غیر سازنده را از سوی طرف های مقابل مشاهده کردیم، ولی این برای ما کافی نیست.
وی تاکید کرد: ایران برای گرفتن نتیجه از روند مذاکرات، مذاکره میکند .
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت های خود در این ارتباط گفت : ما همانطور که آماده از سرگیری و جمع بندی مذاکرات به صورت متوازن و با رعایت مواضع اصولی خود هستیم، آماده هر سناریوی دیگری هم هستیم و سیاست خارجی متوازن خودمان را در توسعه روابط با کشورهای مختلف بدون توجه به وضعیت مذاکرات و در راستای تامین منافع ملت ایران ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی درباره انتخاب «معصومه آباد » به عنوان سفیر ایران در فنلاند و برخی از انتقادات مطرح شده در مورد این انتخاب در رسانه ها و فضای مجازی از جمله این که وی عضو کادر وزرات امور خارجه نیست، گفت : من بارها درباره انتخاب سفرایی که از بدنه وزارت خارجه نیستند، پاسخ دادهام. در وزارت امور خارجه همه کشورهای دنیا، انتخاب سفرایی از شخصیتهای دیگر کشوری، غیر از جامعه دیپلماتیک، امر مرسومی است و متناسب با کشور هدف و نیاز هایی که وجود دارد ، بعضا سفرایی غیر از کادر دیپلماتیک وزارت خارجه انتخاب میشوند و این صرفا منحصر به ایران نیست.
وی در همین ارتباط گفت : قاطبه سفرای ما از بدنه وزارت خارجه هستند ولی همانطور که گفتم بعضاً متناسب با نیاز و اهداف تعیین شده سفرایی خارج از کادر وزارت خارجه انتخاب میشوند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد نشست پیش روی شورای حقوق بشر سازمان ملل و طرح موضوع ایران در این نشست با توجه به پیش نویس ضد ایرانی تهیه شده برای آن گفت: مباحث در شورای حقوق بشر روند خود را دنبال میکند. ما بارها گفتهایم که ایران با سیاسی کردن حقوق بشر و استفاده ابزاری از حقوق بشر و کاستن از جایگاه شورای حقوق بشر و تبدیل آن به ابزاری برای اعمال فشار بر کشورهای مستقل مخالف است.
وی تاکید کرد : ما دیدگاههای خود را شفاف اعلام کردیم. در نشستهای حقوق بشر به صورت جدی حضور می یابیم . اصول و مبانی حقوق بشر را همواره مورد توجه قرار دادهایم و عملکرد خود را در حوزه حقوق بشر همواره گزارش کردهایم و به هر سؤال و شبههای که از روی انصاف بیان شود پاسخ دادهایم .
کنعانی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چندی پیش «رجب طیب اردوغان» رییس جمهور ترکیه مدعی شده که تنها مانع برای بازگشایی کریدور «زنگزور »ایران است، نظر تهران در این ارتباط چیست؟ گفت: ما در چارچوب موافقتنامه آتش بس، مواضع و دیدگاههای روشنی داریم و بر اجرای مفاد موافقتنامه تأکید داشته و داریم .
وی تصریح کرد : در خصوص کریدورها نیز موضع ایران کاملا روشن است. ما در ارتباط با مرزهای بین المللی و موضوعات ژئوپلتیکی منطقه نیز مواضع روشن خود را بیان کرده ایم .
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که براساس گفته برخی از اعضای اتاق بازرگانی ایران و چین ، موضوع تحریم ها باعث ایجاد مشکلاتی در روابط تجاری و بانکی بین تهران و پکن شده است و شهروندان ایرانی در چین نیز در این ارتباط با مشکلاتی روبرو هستند، گفت: این یک واقعیت موجود است که تحریمهای ظالمانه و یک جانبه عملا وضع شدهاند که در مسیر همکاریهای قانونی در حوزه اقتصادی و تجاری ایران مانع ایجاد کنند و طبیعی است تحریمها در روند همکاریهای عادی و تجاری ایران با کشورها ایجاد مشکل کرده است. اما اینکه آیا این تحریمها مانع همکاری است؟ باید گفت حجم مبادلات ایران با چین و دیگر کشورها نشان می دهد که ایران توانسته تحریمهای ظالمانه را تا حدود قابل توجهی بی اثر کند و در این خصوص همکاریهای تجاری و اقتصادی با کشورهای مختلف دنیا انجام دهد.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر دولت آمریکا از تحریمها نتیجه گرفته بود روز به روز بر لیست تحریم هااضافه نمیکرد، افزودن بر لیست تحریمها نشانگر آن است که آمریکا هر آنچه در سبد اقدامات خود در این زمینه دارد را بر روی میز گذاشته و برای فشار به ایران از آن استفاده می کند .
کنعانی با اشاره به تبادلات تجاری و مالی ایران با کشورهای مختلف علیرغم وجود این تحریم ها تاکید کرد: بسیاری از تبادلات تجاری ما با کشورهای مختلف با ارزهای بومی و ملی و یا در بستر تهاتر انجام میشود.
کنعانی افزود : ایران در برابر تحریمهای آمریکا تسلیم نشده و نمی شود و آینده نشان خواهد داد که این دولت آمریکا است که در مقابل ملت ایران تسلیم میشود.
وی با بیان این که تحریمهای آمریکا مصداق بارز جنایت علیه بشریت است ، افزود : ما تمام تلاش خود را میکنیم که این تحریمها در مسیر قانونی رفع شود و از طرف دیگر به تلاش هایمان برای بی اثر کردن تحریم ادامه میدهیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال دیگری در مورد توافق نامه امنیتی ایران و عراق در ارتباط با تامین امنیت در مرزهای مشترک دو کشور و اخبار منتشر شده در مورد نقشآفرینی احتمالی سازمان ملل در این ارتباط گفت: ایران و عراق متفق هستند که لازم است اقدامات مشترک براساس توافقنامه امنیتی منعقده بین دو کشور اجرایی شود به نحوی که مرزهای دو کشور از جمله در شمال و شمال غرب، مرزهای امنی باشد و گروههای تروریستی که در آنجا در قالب پناهجو اما به صورت مسلحانه حضور دارند خلع سلاح شوند و این اطمینان حاصل شود از ناحیه اقدامات تروریستی آنها، خللی به روابط دوستانه دو کشور وارد نمیشود و مرزهای دو کشور امن هستند .
کنعانی با بیان این که دو کشور در این زمینه متفق القول هستند که میتوانند روابط دو کشور را مبتنی بر حسن روابط و توافقی که امضا کردند دنبال کنند، گفت : از ورود هیچ مرجع دیگری در روابط دوجانبه ایران و عراق استقبال نمیکنیم. دو کشور در سطح عالی روابط دوستانه، برادرانه و سازنده دارند و ما این روند را ادامه خواهیم داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال دیگری در مورد حملات هوایی ، موشکی و زمینی شب گذشته رژیم صهیونیستی به شهر «جنین» در کرانه باختری که منجر به کشته و مجروح شدن چندین فلسطینی شده است، گفت: شاهد حملات هوایی، زمینی و موشکی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی به شهر جنین هستیم. این اقدام جنایتکارانه و ماجراجویی آشکار ، مصداق بارز تروریسم دولتی است. ملت فلسطین هیچ جرمی جز دفاع از حقوق قانونی، طبیعی و شناخته شده خودش مرتکب نشده است. این ملت برای احقاق حقوق قانونی خود تلاش میکند و از خود در مقابل یک رژیم متجاوز و اشغالگر در حال دفاع است.
وی با بیان این که تردیدی نداریم که این رژیم یک بار دیگر شکست سختی را از مردم فلسطین متحمل خواهد شد، افزود : جامعه جهانی در حمایت از این مردم و در مقابل تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی مسئولیت دارد و باید با جدیت به مسئولیت خود عمل کند. مشخصا از سازمان همکاری اسلامی این انتظار وجود دارد که به مسئولیت خود در این زمینه به صورت جدی و موثر عمل کند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤال دیگری درباره مرخصی اجباری «رابرت مالی» مقام ارشد تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات رفع تحریمها و قطع شدن مجوزهای امنیتی وی براساس اخبار منتشر شده ، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: در مورد موضوع مرخصی رابرت مالی من باید جواب بدهم؟!
وی ادامه داد : همان طور که پیش از این نیز گفتهایم در ارتباط با موضوعات داخلی دیگر کشورها اظهارنظر نمیکنیم. آنچه برای ما مهم است سیاستها و رویکردهای کشورها و مشخصا سیاستها و رویکردهای دولت آمریکاست، نه اشخاصی که در گفتوگوها ، دولت آمریکا را نمایندگی میکنند. اینگونه به نظر میرسد هر فردی مجری سیاستهای حاکمیت و نظام خودش است و تغییر افراد نمیتواند تغییر چندانی در تغییر سیاستها ایفا کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره خبر منتشر شده مبنی بر سفر گردشگران ایرانی به مصر و اخباری که روز گذشته در مورد روابط ایران و مصر منتشر شد شد ، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت : ما هیچ موضع رسمی در ارتباط با نکتهای که اشاره کردید دریافت نکردهایم، اظهاراتی که مطرح شده هنوز از سوی مراجع رسمی کشور راستی آزمایی نشده است.
وی با بیان این که در ارتباط با روابط مصر، موضع و دیدگاه روشن خود را بارها اعلام کردیم، تاکید کرد : ایران در پاسخ به هرگونه اقدام مثبتی که از سوی دولت و مقامات مصر در ارتباط با گسترش روابط با تهران صورت بگیرد، حتما پاسخ متقابل و متناسب خواهد داد و از هرگونه تحول مثبت استقبال خواهد کرد. اخباری که در این زمینه منتشر شده هنوز از سوی مراجع ذیربط راستی آزمایی نشده و گزارش رسمی در ارتباط با چنین گفتوگوهایی دریافت نکردیم و الان از اظهارنظر در این زمینه اجتناب میکنم.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد صحبت های امیرعبداللهیان در عید قربان در جمع سفرای کشورهای اسلامی مبنی بر این که ما از گسترش روابط با مصر و مراکش استقبال می کنیم و آیا با توجه به صحبت های وزیر امور خارجه ، سیگنال مثبتی از سوی مراکش برای ایران ارسال شده است، گفت: اصل برای ما تقویت روابط با کشورهای اسلامی و همسایه است و ما در این زمینه از هرگونه تحول و رویکرد مثبت دولتهای همسایه و اسلامی استقبال میکنیم.
وی تاکید کرد: ما در این زمینه محدودیت و مانعی نداریم و به اقدام همراه با حسن نیت کشورها برای گسترش روابط با ایران ، پاسخ متناسب و متقابل میدهیم . سخنگوی وزارت خارجه درباره محکومیت هتک حرمت قرآن کریم از سوی وزارت خارجه سوئد و بیانیه ای که شب گذشته از سوی این کشور اروپایی در این زمینه منتشر شد، گفت: دولت سوئد صدای بلند مسلمانان جهان را شنیده و دریافت کرده است. دولت سوئد باید صدای همه مسلمانان جهان که این اقدام و اهانت را به انحای مختلف محکوم کردهاند شنیده و دریافت کند.
وی تاکید کرد : عذرخواهی و اظهار تأسف دولت سوئد به تنهایی کافی نیست، باید دولت سوئد این اقدام را جبران کند و مانع تکرار این اقدامات اهانت آمیز شود، این چیزی است که دولتها و ملتهای مسلمان و همه آزادیخواهان جهان از دولت سوئد انتظار دارند.
کنعانی گفت : ما انتظار داریم دولت سوئد به اقدامات بازدارنده و پیشگیرانه خود در این زمینه جدیت ببخشد تا دیگر شاهد چنین اقدامات اهانتآمیزی نباشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد آخرین وضعیت روند اجرای سند ۲۵ ساله همکاری ایران و چین گفت: روابط میان دو کشور ایران و چین در سطح عالی برقرار است و تفاهم مشترک برای پیشرفت روابط دو کشور در سطوح مختلف از جمله در حوزههای اقتصادی برقرار است.
کنعانی با بیان این که در سفر رئیس جمهور به چین و در سفر هیات عالی رتبه چینی به تهران توافقاتی که انجام و امضا شد، در چارچوب اجرای برنامه جامع همکاریهای بلند مدت بود، افزود: بارها اعلام شده که برنامه ۲۵ ساله یک نقشه راه است و طرفهای ذی ربط دو کشور بر اساس آن نقشه راه میتوانند اسناد و توافق نامه هایی را برای اجرا و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور امضا کنند.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تدابیر اتخاذ شده جهت افزایش همکاریهای ایران و عربستان در حوزه تعاملات تجاری و اقتصادی گفت: در حوزه مناسبات دوجانبه، موضوع سرمایهگذاریهای مشترک یکی از هدف گذاریهای انجام شده در برنامه روابط میان دو کشور است و در همه مذاکرات رسمی که میان دو وزیر صورت گرفته، بر این موضوع تاکید شده است.
کنعانی ادامه داد : ما زیربناهای حقوقی لازم برای گسترش روابط اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری میان دو کشور را در اختیار داریم و تلاش خواهیم کرد که روابط اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری میان دو کشور متناسب و متوازن با روابط سیاسی پیش برود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال خبرنگار سحر درباره اقدامات ایران برای زائران هندی و پاکستانی به منظور شرکت در اربعین حسینی با توجه به نزدیک شدن به ایام محرم و صفر گفت: اقدامات مرتبط با برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم اربعین حسینی در دست انجام است. ستاد مرکزی برگزاری اربعین با مسئولیت وزارت کشور در این خصوص مسئولیت کار را در دست دارد. دستگاهها و وزارتخانههای مختلف هم در قالب ستاد مرکزی اربعین مسئولیتهایی را برعهده دارند، وزارت خارجه نیز همچون گذشته مسئولیت کمیته سیاسی و کنسولی را برعهده دارد.
کنعانی گفت: درباره زائرانی که از حوزه شبه قاره و افغانستان هر ساله عازم عراق برای شرکت در اربعین هستند، امسال هم اقدامات لازم انجام خواهد شد تا جایی که اطلاع دارم پیش بینیهای اولیه انجام شده و ایران به عنوان کشور مسیر عبور و ترانزیت این زوار به مسئولیتهای خود به صورت جدی عمل خواهد کرد. در ارتباط با تسهیلات روادیدی در حوزه شبه قاره مشکل و محدودیتی نخواهیم داشت، ولی کشور میزبان عراق است و اربعین در جغرافیای عراق برگزار میشود و نیازمند هماهنگیهای دوجانبه با دولت عراق هستیم و انشاءالله دولت عراق با میزبانی کریمانه از زوار اربعین با همکاری و همراهی ایران بتواند زمینه ساز مشارکت آسانتر و باشکوهتر زوار شبه قاره باشد.
وی درباره همکاریهای تجاری ایران و پاکستان نیز گفت: در چارچوب اراده مثبت بین مقامات دو کشور، شاهد فضای مثبتی در مسیر تقویت همکاریهای تجاری و اقتصادی بین تهران و اسلام آباد هستیم. آمارها بیانگر افزایش حجم همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور بوده و پیش بینی میکنیم با تسهیلات در مرزها و گفتوگوهای مقامات و گشایش بازارچه مرزی جدید در سال جدید شاهد افزایش حجم مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه در مورد آخرین اخبار در ارتباط با روند عضویت ایران در سازمان شانگهای و منافع حاصل از این موضوع برای ایران گفت: عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای دارای منافع دو طرفه است، هم برای جمهوری اسلامی و هم برای کشورهای عضو این سازمان.
وی در این ارتباط ادامه داد: این تحول مثبت میتواند ارزش افزوده برای سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک سازمان مهم منطقهای که کشورهای برجستهای از منظر توان اقتصادی و همچنین ظرفیتهای ملی و مردمی را در اختیار دارد، به طور قابل ملاحظهای افزایش دهد. این تحولی در راستای منافع همه کشورهای عضو و همچنین تقویت روند منطقه گرایی است ، تحولی که میتواند آثار مطلوبی در توسعه اقتصادی و تقویت همکاریهای تجاری و ارتباطات سازنده میان کشورهای عضو این سازمان داشته باشد.
کنعانی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره شکایت کشورهای اوکراین، سوئد، کانادا و انگلیس از ایران درباره حادثه هواپیمای اوکراینی به دادگاه بین المللی دادگستری با طرح این ادعا که در مورد این پرونده با ایران به توافق نرسیدهاند، گفت: درباره شکایت ثبت شده آنها خبر قطعی و دقیق ندارم.
وی ادامه داد: در ارتباط با موضوع هواپیمای اوکراینی ایران در راستای اصل حسن نیت و اعتقاد به تعامل سازنده با دولتهایی که اتباع و شهروندانشان در این سانحه دلخراش جانشان را از دست دادند، بر انجام مذاکره در کلیه ابعاد سانحه تأکید داشته است و مجددا آمادگی خود را برای انجام مذاکره در آخرین یادداشت ارسالی خود به اطلاع کشورهای مربوطه رساندیم.
کنعانی افزود: درباره رسیدگی به سانحه، ایران براساس اصل صلاحیت سرزمینی و با توجه به اینکه این سانحه در قلمرو حاکمیتی ایران اتفاق افتاده و متهمان مرتبط با رخداد تابعیت ایرانی دارند، رسیدگی کیفری خود را با جدیت و دقت لازم انجام داده و دادگاه صلاحیتدار رای غیرقطعی خود را در مورد ۱۰ نفر از متهمان صادر کرده است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با سانحه دلخراش مسئولیتهای ملی خود را تاکنون انجام داده و در چارچوب اصل حسن نیت با دولتهای دارای اتباع و شهروندان در این حادثه دلخراش ارتباط دارد و به صورت رسمی آمادگی خود را برای مذاکره اعلام داشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد اعتراضات اخیر در فرانسه و نگاه ایران به این تحولات گفت: هم اکنون شاهد تحولات مهم و فراگیری در کشور فرانسه هستیم که زمینه آن شلیک مستقیم پلیس فرانسه به سر یک نوجوان 17 ساله فرانسوی، از جامعه مهاجران مقیم فرانسه بود که باعث قتل وی شد.
وی ادامه داد: در پی این اتفاق شاهد آغاز مجدد موج اعتراضات گسترده اجتماعی و سیاسی در فرانسه هستیم.
کنعانی با بیان این که ما تحولات فرانسه را با دقت رصد می کنیم در بخش دیگری از صحبت های خود گفت : ما از کشور فرانسه میخواهیم، توصیه هایی که به دیگران میکنند و مواضع حکیمانهای را که از موضع یک کشور رعایت کننده تمام عیار حقوق بشر به دیگران می کنند، در حق معترضان فرانسوی رعایت کنند، صدای معترضان را بشنوند، از بهکارگیری خشونت مفرط اجتناب کنند و به خواسته های قانونی معترضان توجه کنند.
سخنگوی وزارت خارجه با تبریک فرارسیدن عید غدیر گفت : امروز ۱۲ تیرماه آخرین روز بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی است، روزی که آمریکاییها هوایپمای مسافربری ایران را مورد هدف قرار دادند.
کنعانی در نشست خبری این هفته خود با بیان این که در این جنایت حدود ۲۹۸ نفر به شهادت رسیدند و ۶۶ کودک زیر ۱۳ سال نیز به شهادت رسیدند، گفت: آمریکاییها هیچ گاه به خاطر این جنایت عذر خواهی نکردند.
وی یاد شهدای این اقدام جنایتکارانه را گرامی داشت .
کنعانی همچنین در مورد زمان سفر رئیسجمهور به عربستان گفت: هنوز زمان و تاریخی برای سفر رئیس جمهور به عربستان مشخص نشده است.
وی ادامه داد: در چارچوب روابط دو کشور و پیشرفت این روابط، برای سفر مقامات عالی دو کشور به عربستان و ایران برنامهریزی انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات