سیدمصطفی محتشمیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تماس با سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی در روزهای گرم سال برای نجات افرادی که هنگام شنا در استخرهای ذخیره آب کشاورزی غرق شدهاند، افزایش یافته که در برخی موارد نیز منجر به مرگ افراد میشود.
وی افزود: استخرهای ذخیره آب از نوع عایق محافظ کف(ژئوممبران) است و بهصورتی ساخته میشوند که بر خلاف استخرهای سیمانی، پلهای برای خارج شدن نداشته و فوقالعاده لغزنده هستند و شناگران و حتی همراهان آنها نیز نمیتوانند فرد غرق شده را به بیرون استخر کشانده و نجات دهند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان، تصریح کرد: قانون تصریح کرده است که استخرها باید دارای حریم مشخص، حفاظ فنس کشی شده و تابلوهای شنا ممنوع باشند و به همه شهروندان سفارش میکنیم که در مکانهای غیر استاندارد و ممنوع مانند سدها، آبگیرها، کانالهای آبرسانی و رودخانهها به هیچ عنوان شنا نکنند.
محتشمیان تاکید کرد: خانوادهها توجه داشته باشند که در روزهای تعطیل به خصوص در مناطق روستایی که استخر شنا وجود ندارد، مراقب فرزندان خود باشند که در استخرهای ذخیره آب کشاورزی وارد نشوند و از حادثههای ناگوار پیشگیری کنند.
وی گفت: آمار نشان میدهد که غرق شدگان در گروه سنی جوان و نوجوان هستند، به طوری که سال قبل یک جوان ۱۸ ساله در قمصر، یک جوان ۲۷ ساله در برزک و یک کودک ۱۰ ساله در استخر یک خانه باغ جان خود را از دست دادند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کاشان، اظهار کرد: حفظ جان ما به اندازهای ارزش دارد که مهارت شنا و امدادرسانی در هنگام غرقشدگی را بیاموزیم و در مکانهایی که ناجی غریق ندارد، از شنا خودداری کنیم.
محتشمیان تاکید کرد: شهروندان در هنگام خستگی و پس از استفاده از داروهای خوابآور شنا نکنند، از شناکردن درآبراهههای عمیق، آبهای خروشان، جریان شدید و غیرمجاز خودداری کنند و هنگام شنا حتی در مکانهای استاندارد هم، مراقب کودکان و سالمندان باشند.
انتهای پیام
نظرات