• یکشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402041106250
  • خبرنگار : 71660

پنجمین شب ناآرامی‌ها؛ پرواز هلیکوپترها و استقرار خودروهای زرهی در شهرهای فرانسه

پنجمین شب ناآرامی‌ها؛ پرواز هلیکوپترها و استقرار خودروهای زرهی در شهرهای فرانسه

در پنجمین شب اعتراضات فرانسه به دنبال کشته شدن یک نوجوان ۱۷ ساله آفریقایی‌تبار به دست پلیس فرانسه، ظاهرا به دلیل استقرار ده‌ها هزار افسر پلیس، التهاب اعتراضات کمتر از روزهای پیش بوده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه سفر کاری‌اش به آلمان را به دلیل وضعیت بحرانی فرانسه و اعتراضات مردم این کشور به تعویق انداخت.

شامگاه شنبه حدود ۴۵ هزار پلیس از جمله نیروهای ویژه در خیابان‌ها به همراه یگان‌های ویژه و خودروهای زرهی مستقر بودند و بر فراز شهرهایی نظیر پاریس، لیون و مارسی هلیکوپترهایی مشاهده شدند.

ساعت ۰۱:۴۵ بامداد یکشنبه، وضعیت آرام‌تر از چهار شب گذشته بود، اگرچه تنش‌ها و درگیری‌ها همچنان در مرکز پاریس، مارسی، نیس و شرق استراسبورگ پابرجا بود.

دیشب بزرگترین نقطه بحرانی مارسی بود؛ جایی که پلیس گاز اشک‌آور شلیک می‌کرد و درگیری‌های خیابانی میان جوانان و نیروهای پلیس تا اواخر شب ادامه داشت.

پنجمین شب ناآرامی‌ها؛ پرواز هلیکوپترها و استقرار خودروهای زرهی در شهرهای فرانسه

در پاریس پس از آنکه در شبکه‌های اجتماعی فراخوانی برای تجمعات در خیابان شانزلیزه منتشر شد، پلیس این کشور تمهیدات امنیتی را در این خیابان افزایش داد. خیابان اصلی که اغلب مملو از توریست‌ها بود، این بار با نیروهای امنیتی و ایست‌های بازرسی‌ پر شده است.

پنجمین شب ناآرامی‌ها؛ پرواز هلیکوپترها و استقرار خودروهای زرهی در شهرهای فرانسه

وزیر کشور فرانسه در توییتی اعلام کرد: پلیس ۴۲۷ "شورشگر" را از روز شنبه تا یکشنبه دستگیر کرده است.

مقامات محلی در سرتاسر کشور محدودیت‌هایی را علیه تجمعات وضع کردند و به حمل و نقل عمومی دستور دادند تا فعالیت خود را در عصر متوقف کنند و مقرراتی را برای آمد و شد اعمال کردند.

فابین روسل، رهبر حزب کمونیست فرانسه روز شنبه گفت که دسترسی به شبکه‌های اجتماعی باید تحت قوانین کشور محدود شود.

وی تصریح کرد: ما باید نقش شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنیم. وقتی که شرایط در کشور متشنج است، این شبکه‌های اجتماعی باید متوقف شوند. من ترجیح می‌دهم که وضعیت اضطراری در شبکه‌های اجتماعی اعلام شود.

وزیر دادگستری فرانسه اظهار کرد که ۳۰ درصد از بازداشت شدگان زیر ۱۸ سال سن دارند.

طبق گزارش‌ها، در شهر لیون، سومین شهر پرجمعیت فرانسه خودروهای زرهی مستقر شدند و بر فراز این شهر هلیکوپترهایی مشاهده شد.

طبق اطلاعیه وازرت کشور فرانسه، ۱۳۰۰ معترض به خشونت‌های پلیس طی ناآرامی‌های دو روز جمعه و شنبه در شهرهای مختلف این کشور بازداشت شدند.

براساس گزارش یورونیوز، همزمان با درگیری معترضان با پلیس، برخی افراد در میانه ناآرامی‌ها در شهرهای گرونوبل، لیون، مارسی و سنت‌اتین دست به غارت فروشگاه‌های بزرگ، به ویژه سرقت از مغازه‌های پوشاک و تلفن زدند.

در لیون، حدود بیست محل کسب و کار مورد سرقت قرار گرفتند و در سنت‌اتین،‌ معترضان ویترین مغازه‌ها را با سنگ یا اشیاء فلزی شکستند و وارد چندین فروشگاه لباس و جواهرات شدند.

شهردار مارسی، دومین شهر بزرگ فرانسه جمعه شب در مواجهه با شدت خشونت‌ها و غارت فروشگاه‌ها درخواست اعزام فوری نیروهای کمکی کرد.

شبکه خبری فرانس۲۴ در گزارشی نوشته است که اعتراضات در فرانسه بار دیگر بحث خشونت‌های پلیسی در نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل را مطرح کرده است؛ جایی که این بار انگشت اتهام به سوی مقامات دولتی و مسئولان امنیتی در فرانسه نشانه رفته است.

فعالان و نهادهای حقوق بشری پیشتر نسبت به تشدید و تداوم خشونت‌های پلیسی در فرانسه هشدار داده بودند.

خشونت‌ها در حالی شهرهای فرانسه شدت گرفته که این کشور پاییز امسال میزبان جام جهانی راگبی است و پاریس تابستان سال آینده باید از بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ میزبانی کند؛ موضوعی که برقراری وضعیت اضطراری را با توجه به محدودیت‌های ناشی از آن در این کشور پیچیده‌تر می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۴-۱۱ ۱۰:۴۰

به یادم آمد که اغتشاشات ایران را چگونه شبکه های ماهواره ای و تلویزیونی فرانسه مدیریت و هدایت می کردند و تمام اعمالی را که پلیس فرانسه هم اکنون در کف خیابانها با مردم فرانسه مشروع و بحق می داند برای پلیس و نیروهای مدافع مردمی در ایران نامشروع می دانستند و همین امر باعث شد آشوبگران پلیس ها را شهید کنند رفتار پلیس فرانسه رابا رفتار پلیس ایران مقایسه کنید بهترین قاضی شرایط واقعی کف خیابانهای فرانسه است که مانند میدان جنگی است............