• شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۲ / ۲۱:۱۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402041006112
  • خبرنگار : 50536

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور:

تئاتر پرچم‌دار آزادی، هویت و مبارزه با ظلم است

تئاتر پرچم‌دار آزادی، هویت و مبارزه با ظلم است

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور تئاتر را پرچم‌دار آزادی، هویت و مبارزه با ظلم عنوان کرد و گفت: تئاتر باید مفاهیم را به بهترین شکل ممکن به مخاطبان خود منتقل کند و بازیگران و مخاطبان آن باید از آزادی و آزادگی برخوردار باشند.

حجت‌الاسلام و المسلمین کمال‌الدین خداداده، شنبه، ۱۰ تیرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز افتتاحیه کارگاه‌های آموزشی هنرهای نمایشی از جنس تئاتر آغاز شد که اساتید برتر تئاتر، با نام مسجد و برای مسجد در این افتتاحیه حضور پیدا کردند، این کارگاه‌ها طبق پیش بینی ما در شش استان افتتاح خواهد شد، رشت، مشهد و سومین استان آذربایجان شرقی می‌باشد.

وی تئاتر را از جنس هنر اصیل و غیر قابل مقایسه با سینما دانست و افزود: سینما برای انتقال مفاهیم بلند و متعالی بشری نقش خود را ایفا می‌کند ولی تئاتر درصد خلوص بیشتری برای ارتباط با مخاطب دارد، در این عرصه تکنیک‌های تدوین و کَلک‌های سینمایی پشت دوربین وجود ندارد و بازیگر تمام احساسات خود را با مخاطبان به اشتراک می‌گذارد.

وی ادامه داد: امیدوارم تئاتر نیز همانند عرصه‌ی سرود در کشور که مساجد پرچم‌دار کارهای سرودی هستند، به جایگاه اصلی خود رسیده و نقش آفرینی کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین خداداده، با بیان اینکه دیدگاه و ماموریت ما بازیگران حرفه‌ای تئاتر نیستند، گفت: شاید استعداد بازیگران حرفه‌ای کشف شده و در آینده به عرصه‌ی هنر معرفی شوند اما هدف اصلی ما این است که جوانان در مورد یک موضوع در مسجد جمع شده و درگیر تمرین تئاتر باشند این اتحاد و تعاون، خروجی خوبی در عرصه‌ی هنری دارد.

وی با اشاره به اینکه هنر تئاتر یکی از زیباترین هنرهای نمایشی است، افزود: تئاتر یک نمایش پاکیزه است که حضور خانوادگی در این عرصه در کشور نسبت به صحنه‌های دیگر بیشتر است.

وی یادآور شد: نهضت بازگشت به مسجد شعار رئیس جمهور و شعار اصلی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا با یک کار نهضتی و با جهاد شبانه‌روزی بازگشت به مساجد را که ناظر بر عرصه‌ی حکمرانی، حلقه‌های میانی و عرصه‌ی مردم است محقق شود.

 وی با اشاره به اینکه عرصه‌ی حکمرانی باید به این باور برسد که بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی موجود در مساجد قابل حل است، ادامه داد: برای ایجاد روحیه‌ی نشاط و شادابی باید مجاهدت یعنی تلاش و کار کردن را الگوی خود قرار دهیم.

 وی بیان کرد: در کشور ۸۰هزار مسجد وجود دارد که حدود ۲۰ هزار از آن مساجد روستایی و بین راهی هستند، یعنی ۶۰هزار مسجد می‌توانند در عرصه‌های مختلف خدمات ارائه کنند شاید از این تعداد ۵۰درصد آن امام جماعت برای یکی از وعده‌های نماز داشته باشد، البته این آمار نشان دهنده‌ی این نیست که ۵۰درصد باقی مانده‌ی مساجد تعطیل هستند بلکه در بعضی مساجد امکان انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری، تربیتی، دانش‌آموزی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های اوقات فراغت تابستان مخصوص تابستان نبوده بلکه برای طول سال است افزود: با تعطیلی مدارس پیک کاری و جنب و جوش فعالیتی بیشتر کانون‌ها در حوزه‌ی اوقات فراغت در تابستان محقق می‌شود، امید است پایگاه‌های بسیج کانون‌های مساجد، بتوانند برای حضور جوانان و نوجوانان در مسجد و غنی سازی اوقات فراغت آنها برنامه‌ای زیبا رقم بزنند.

وی با بیان اینکه امسال کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با شعار مسجد کانون نشاط، کار خود را آغاز کرده‌اند، خاطر نشان کرد: تمامی عوامل اجرایی ۲۶ هزار کانون در مساجد و ۵۲ هزار پایگاه بسیج برای تحقق این شعار مشغول فعالیت هستند. باور داریم هر مسجد با توجه به منطقه و کادر اجرایی نسخه‌ی اختصاصی خود را دارد و اگر هر مسجد ظرفیت‌های خود را شناسایی کند قطعا مساجد پررونق خواهند شد.

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی(فهما) نیز در این جلسه اظهار کرد: بالغ بر یک هزار و ۴۲۰ کانون فرهنگی هنری مساجد شهری و روستایی در استان فعال است که بیش از ۶۰درصد آن در مساجد روستایی فعالیت دارند، گستره‌ی نفوذ کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مناطق روستایی بیشتر است.

مرتضی شفیعی ادامه داد: ۲۵۰کتابخانه مخزن دار و دارای قرائت‌خانه و بیش از ۴۰۰ کتابخانه باز در صحن مساجد در استان فعالیت دارند.

وی به چند حرکت جدید در استان اشاره کرد و گفت: کارگاه آموزشی یک روزه مدیریت فرهنگی و کار تشکیلاتی در مساجد با حضور ۲۵۰ نفر برگزار شد، دوره‌ی آموزشی تئاتر دو روزه از امروز با حضور ۱۴۰ نفر از بچه‌های مساجد از سراسر استان شروع شده و دوره‌ی آموزشی سرود از نیمه‌ی دوم تیرماه استارت خواهد خورد.

 وی بیان کرد: حضور در جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌ها شروع شده که با حضور میدانی مشکلات و موانع پیش روی فعالیت‌های کانون‌های مساجد را احصا می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha